Tuesday, May 20, 2008

Cât îi mai lăsăm să defileze?

Să-i oprim! Nu judecând omul, ci condamnând păcatul. Domeniul public este al tuturor, iar oraşul acesta, al meu şi al tău, întinat şi murdar, este călcat în picioare de câţiva ani şi de exhibiţionismul celor care vor să ne înveţe că anti-natura este naturală, că sub-animalicul e în firea omenească. Europa ne obligă? Poate a venit vremea să ne întrebăm dacă Europa e coagulantul care se pretinde sau forma cu faţă umană a răposatei Uniuni Sovietice. Dacă vrem să fim sclavii unui sistem impus de alţii sau să contribuim şi noi la mersul lumii. Măcar al lumii noastre.
Oraşul acesta e al meu şi al tău, al copiilor noştri. Ne lăsăm intoxicaţi de minciună şi promiscuitate? Tăcerea înseamnă aprobare. Toată lumea e liberă să se exprime? Şi noi, atunci, ce aşteptăm?! Stăm cu mâinile în sân în faţa transformării Bucureştilor în Sodoma, în timp ce poliţiştii care au depus jurământul pentru ţară şi sunt plătiţi din banii noştri ne calcă în picioare în numele dictaturii minorităţilor.
Trebuie să ne uităm, desigur, şi la noi, ca să înţelegem că marşurile acestea atrag simpatii pentru că noi nu ştim să fim modele. Desfrâul cel dintre noi, transformarea celorlalţi în jucării ale propriei plăceri, dispreţul faţă de căsătorie şi faţă de naşterea de copii au contribuit din plin la ceea ce se întâmplă astăzi. Suntem o naţiune secătuită, în care toate secăturile, de la exhibiţioniştii care ţipă până la primarii care aprobă, îşi fac de cap. Am uitat complementaritatea dintre bărbat şi femeie, iubirea conjugală, icoană a dumnezeirii, şi am transformat totul într-o caricatură în care gingăşia unui sărut se umple de noroi. Iar ei au mers mai departe. Dacă e desfrâu, n-are ce căuta pe străzi, dacă e boală, bolile se tratează, nu se exhibă cu pretenţii de normalitate.
De ani de zile, oricine spune ceva împotriva marşurilor pederastiei este identificat cu Noua Dreaptă sau Gigi Becali. E vremea poate să ne scuturăm şi de aceste etichete. Adică să facem şi noi ceva. Nu prin violenţă, ci prin rezistenţă. Sâmbătă, 24 mai, pe străzile Bucureştilor, vor mărşălui din nou homosexualii. Să spunem NU!

10 comments:

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Draga Paul, am spus NU si vom spune NU si de acum inainte. Eu am incredere ca ne vom coagula si ne vom inmulti. Avem deja puncte de coagulare. Rabdare si actiune.

Anonymous said...

Draga Paulica, ai mare dreptate; la un moment dat aveam o atitudine f relaxata fata de acest subiect, mi-erau chiar simpatici (iar Alberto innebunea efectiv de nervi :)...am avut o discutie in contradictoriu si cu Lazarica pe tema data). Insa, am mai stat si m-am gandit si nu e chiar asa cum ziceam eu. Nicaieri in scrierile sfinte nu se face referire la acest subiect ca fiind normal. Atunci, cine sunt eu sa zic altceva?
In fine, ca atitudine insa as zice ca e mai bine sa fim "pro normalitate = pro relatii intre femei si barbati" decat "anti homosexualitate". Maica Tereza zicea ca refuza sa participe la o actiune anti-war,dar accepta sa fie prezenta intr-o actiune pro-peace. Cred ca stia mai multe decat noi, astia care am ramas in urma ei :) Ramane sa gasim noi actiunile pro normalitate, fara sa starnim sau sa raspundem la violenta.

Irina

Anonymous said...

Nu uitati sa va luati sepcutele si pantaloni de piele sambata. Nu de alta dar poate ploua.

Cheerz,

L. :D

Anonymous said...

Marsul pentru familie nu a fost politizat si acolo nu s-au regasit nici Noua Dreapta nici partidul lui Becali-altfel nu participam nici eu,dar nici pe tine nu te-am vazut Paul...
Virgil

Anonymous said...

"Sa facem ceva, sa nu stam cu miinile-n sin. Sa ne opunem prin rezinstenta si actiune, sa spunem NU". Bine, bine, dar concret ce actiune se propune de noi impotriva actiunii exhibitioniste ? Idei neclare contra unei manisfestatii precise.
N-am nici eu idee de actiune, ca-i contra sau pro-normalitate, si cred ca aici e baiul, ca nu prea avum cum sa-i contram cu acelasi grad de impact. Marsul de familie .. hmm, de ce nu, dar nici nu auzisem de ea pina acum.
Oricum, daca nu apare nici o idee forte, nu vad decit o "actiune" eficace posibila : ignorarea. Ei, prin defilare, nu cauta de fapt bagarea in seama ?

Paul Slayer Grigoriu said...

@Virgil: Da, marsul pentru familie a fost o initiativa de genul celor pe care le propun eu. Nu am participat pentru ca, din pacate, nu eram in Bucuresti.
@Ilie: Iorga spunea ca "nu avem dreptul sa iertam decat greselile facute de altii fata de noi". Cu alte cuvinte, pot ignora pe cineva care ma injura pe mine, nu mai am dreptul sa ignor pe unul care-mi batjocoreste semenii si orasul.
Ai dreptate cand vorbesti despre o anumita neclaritate. Insa nu vreau sa dau retete, nu sunt in masura. Stiu doar ca trebuie sa ne opunem - fiecare cum poate. Eu, de pilda, voi fi acolo, cu un mic grup de prieteni, cu icoana in mana. Ca sa aratam ca existam, ca ne pasa, si ca nu vrem sa se intample asemenea lucruri la noi.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Vom fi acolo...
Daca ei fac spectacol din pofta lor sexuala, vom fi acolo, sa "sarbatorim" si noi, sa facem si noi un pic de "spectacol". Poate le e urat singurei asa ... Nu face nimic, vom veni si noi, suntem aici sa ne ajutam unuii pe altii , daca le va fi frig ii vom incalzi nitzelush , iar daca va ploua ii vom usca ....vom fi acolo.

PS: ROMANIA NU II VREA!!!!

Anonymous said...

Pai cred ca tocmai de metode violente au nevoie ca sa se victimizeze si pe adversari sa-i prezinte drept extremisti si fanatici religiosi.SA NU LE FACEM JOCUL!!!
Virgil