Monday, January 25, 2010

Pentru căsătorie şi dreptul la viaţă al pruncilor nenăscuţi - atitudine împotriva unor proiecte de lege din Parlamentul European

Dragi prieteni,

In 27 si 29 ianuarie sunt programate la vot in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (PACE) doua rapoarte foarte importante si periculoase pentru valorile noastre comune. Scopul acestui mesaj este sa ne indemne la actiune pentru respingerea lor.

Va rugam cititi cu atentie cele de mai jos. Daca mai cunoasteti persoane interesate, dati-le de stire.

CE ESTE PACE SI CE ROL ARE?
Consiliul Europei cuprinde reprezentanti din 47 de tari europene (inclusiv tarile UE) si are printre atributii armonizarea legislatiilor nationale cu Conventia Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Autoritatea suprema privind interpretarea Conventiei este Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In ultimii ani, PACE a fost parazitat de forte radicale de stanga, care fac presiuni crescande pentru adoptarea unor rezolutii in acord cu agenda lobby-ului international pro-avort si pro-homosexualitate, impotriva vietii, impotriva familiei si impotriva libertatilor religioase.

Rezolutiile PACE sunt folosite ca instrument de presiune asupra guvernelor si parlamentelor nationale pentru ca acestea sa modifice legislatia interna. Reamintim ca legislatia internationala are prioritate in fata celei nationale.

Totodata, rezolutiile sunt adesea luate in considerare de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in emiterea deciziilor sale, care sunt obligatorii.

CE CUPRIND RAPOARTELE CONTESTATE?
Ambele rapoarte ameninta grav familia, dreptul la viata, moralitatea publica, interesul superior al copilului precum si dreptul si interesul suveran al statelor de a proteja aceste valori.

1. Raportul privind discriminarea in baza orientarii sexuale si a identitatii sexuale – 27 ianuarie

[Documentul 12087 - “Discrimination on the basis of sexual orientation and gender identity”, raportor Andreas Gross, Elvetia, Grupul Socialist]

Textul integral in limba engleza: http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc09/EDOC12087.htm

Raportul cere statelor membre:

Sa legalizeze casatoriile homosexuale precum si sa recunoasca reciproc casatoriile si uniunile civile intre persoane de acelasi sex;
Sa adopte legislatii interne prin care sa elimine orice fel de discriminare pe motiv de orientare sexuala, sa interzica orice referiri si manifestari publice negative la adresa asa-ziselor „minoritati sexuale”. Acest obiectiv submineaza libertatea de asociere, religioasa, de cuvint si drepturile parentale;
Sa-si ajusteze sistemul educativ in sensul promovarii in randul minorilor a homosexualitatii ca stare de normalitate si sa combata “homofobia” prin actiuni legislative si educative adresate tinerilor;
Sa faciliteze, chiar din fonduri publice, schimbarea sexului biologic al indivizilor cind acestia o cer.
2. Raportul „Cincisprezece ani de la Conferinta Internationala asupra Populatiei si Dezvoltarii” – 29 ianuarie

[Documentul 1192 - ’15 years since the International Conference on Population and Development Programme of Action’, raportor – Christine McCafferty, Grupul Socialist]

Textul integral in lb. engleza:

http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/WorkingDocs/Doc09/EDOC11992.htm

Raportul promoveaza avortul ca mijloc de planificare familiala si control al nasterilor, fortand recunoasterea acestuia ca „drept al omului” si finantarea din fondurile publice.

CE PUTEM FACE?
Opozitia fata de aceste documente este o datorie crestina, pe care va invitam sa o indeplinim impreuna.

1. Contactati delegatii Romaniei in Consiliul Europei si exprimati-va pozitia.

Solicitati-le ferm sa voteze respingerea ambelor documente.

Datele de contact ale reprezentantilor delegatiei Romaniei la Consiliul Europei:

- Parlamentari: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.dp?idg=19&leg=2008.

- Secretariatul delegatiei romane la PACE:

Doamna Nadia Valentina Ionescu, Camera Deputatilor, la Tel: +40 21 414 18 75, Fax: +40 21 414 18 77, pace@cdep.ro, dropi@cdep.ro;

Doamna Mihaela Draghici, Senat, la Tel: +40 21 414 25 84, Fax: +40 21 313 35 07, sau electronic la adresa mihaela.draghici@senat.ro .

Daca sunteti un ONG, trimiteti o adresa oficiala, scrisa, in acest sens.

Trimiteti un e-mail sau un fax; daca puteti, dati si un telefon – ar fi ideal.

Va rugam sa ne inaintati orice raspuns pe care l-ati primit.

Ne puteti contacta la urmatoarele adrese:

office@protejarea-familiei.com

provitabucuresti@yahoo.com

2. Rugaciunea este, se intelege, foarte utila si necesara. Fie ca Dumnezeu sa le deschida mintile si inimile reprezentantilor statelor europene la Consiliul Europei pentru a respinge aceste documente otravitoare.

Asociatia Alianta Familiilor din Romania

Asociatia Pro-vita – fil. Bucuresti

38 comments:

Akasha said...

In ceea ce priveste homosexualitatea nu am ce comenta. Nu mi se pare normal ca o familie sa fie formata din doi tati sau doua mame si un copil, dar ceva imi spune ca este inevitabil, putem doar sa incetinim procesul.

In schimb in cazul avortului...nu stiu...nu vreau sa par sumbra dar e de preferat sa ajunga mame copile minore violate sau orice victime ale violului doar ca sa ne simtim noi impacati?

Cred ca in cazul avortului nu este o decizie usoara si trebuie cantarita foarte bine decizia.

Paul Slayer Grigoriu said...

Nu cred ca e vorba despre a ne simti noi mai impacati. Problema este ca fatul este fiinta vie, deci are dreptul la viata. E ca si cum ai ucide un copil de doi ani, pentru ca a fost nascut in conditii nefaste.

Flamingo said...

Poate asa se poate insura Bombonel cu Inimaroiu. :))

Lasand gluma la o parte, ne asteapta vremuri grele. UE am vrut, UE am avut !

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sa/ti povestesc ceva.

AM avut ani in sir atitudine, inclusiv politica, fata de avort. Si am crezut ca a importanta actiunea, proiectul, "facts"cum zic englezii.

Si aflu la un moment dat ca un prieten ortodox, apropiat, si/a lasat prietena sa avorteze... Doua pacate mari dintr/un foc...

Si de accea ma indoiesc de posibilitatea PASTRARII adevarului concret prin politic etc..

totusi, nu vreau sa cad in extrema inactivismului total

Paul Slayer Grigoriu said...

@Le Bon Critique: Ai dreptate, pastrarea adevarului se face in primul rand prin actiunea si trairea personala a fiecaruia dintre noi. Insa uneori se cere si o luare de pozitie publica. Pentru ca pacatele noastre personale sunt cele de care trebuie sa ne ocupam fiecare in parte, in fata lui Dumnezeu si a duhovnicului. Dar, daca putem face ceva, trebuie sa ne opunem ridicarii la rang de norma a unor deviatii. Cu alte cuvinte, chiar daca suntem pacatosi, macar sa pastram constiinta acestui fapt si sa nu-l socotim, de acum, firesc.

Anonymous said...

ti se poate replica că permisivitatea e altceva decât norma: dreptul la a bea alcool e altceva decat recomandarea de a bea alcool.

Cum legiferam,cum sa legifereze occidentul?
Sa fie neaparat "pacatul" interzis prin lege?
Cred ca nu e crestineste sa fie asa.
De aceea cred ca o etica a virtutii ramane in sarcina comunitatilor umane, nu a parlamentului european, care oricum nu pote legifera vitutea.

Anonymous said...

In ce priveste copiii, pe ei trebie sa ii ferim de homosexuali evident...

Anonymous said...

Iar tu, Akasha, cred că nu înţelegi ce este AVORTUL când şti dispusa sa bati palma cu el cu pretentia ca e ceva moral. E o crima. Bun, crimele au loc, cineva poate ucide, fie ea mama prorpiului copil.Dar nu e ok sa sugeram ca AVORUL ar putea fi acceptat ca si cum ar fi ceva moral, adica altceva decat ce este, o crima...

Anonymous said...

(m-a apucat guralivia...)

Vezi, Paul, opinia lui Akasha confirma ce zieam: poti tu sa faci orice la nivel european legislativ, daca Persoanele se impaca cu crima nu ai rezolvat absolut nimic. Si mi se pare mult mai grav ca tinerele sa zica: exista exceptii, in care crima nu e crima, decat faptul ca UE nu baga in inchisoare femeile care isi ucid copiii

Anonymous said...

adica problema e ca ele UCID nu ca nu sunt bagate in inchisoare

Paul Slayer Grigoriu said...

@Le bon critique: Sunt de acord in continuare, doar ca simt nevoia sa fac cateva precizari. Proiectul european sugereaza ca avortul sa fie privit ca un lucru firesc si eventual SUBVENTIONAT de stat. Sigur, esenta problemei sta la nivel personal. Dar in momentul in care statul incurajeaza crima, sau nefirescul, ne adaugam inca o vina la cele pe care le avem deja.

Anonymous said...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

daranyi said...

se va vota sau adopta.
subiectul mi se pare nerelevant.
sunt pentru avort si pt. homosexualitate in toate formele ei. nu sunt de acord cu adoptia de copii de catre cupluri homosexuale.
insa , interzicerea avortului nu tine de doctrina sau dogma, ci de dreptul fundamental al oricarei femei din lumea asta.
parca ceausescu era mare comunist si interzicea avorul.

come on, ati inebunit de tot?
sunteti oameni tineri, daca vreti sa "populati" mandra romanie, ca sa-l parafrazez pe un antecomentataor, ati vrut in ue acum aveti ue...,, treceti la rame si turnati niste plozi mandri ca soldatii lui septimius severus.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Daranyi: Tine de dreptul fundamental al cuiva sa ucida pe altcineva?

daranyi said...

orice fiinta aflata in conceptie nu este inca nascuta, deci vie. asadar nu putem vorbi de " a ucide" pe cineva. este vorba de ceva , care, tehnic nu este definit de medici ca fiind o fiinta vie.

adica aceiasi comunisti care interzic fumatul peste tot, dreptul la eutanasiere , pana acum erau buni crestini. acum , cand le-a mai venit mintea la cap , si vor aproba dreptul firesc la avort si la relatii homosexuale, sunt rai.
asta arata confuzia unora in ceea ce priveste doctrina de dreapta, fie ea si crestin democrata, care in paranteza fie spus este departe de ceea ce inseamna dreapta autentica, cu dogmatismul fundamentalistilor crestini.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Daranyi: 1. Nu stiu de unde iti iei tu informatiile "tehnice", dar medicii nu au o parere unanima asupra fatului. Iti pot numi cativa foarte competenti - si nu neaparat crestini - care sustin ca fatul este fiinta vie din momentul conceptiei.

2. Comunistii, dupa parerea mea, nu sunt si n-au fost niciodata buni.

3. Aceasta postare nu are nicio legatura cu dreapta autentica, dar, ca idee, nu consider crestin-democratia dreapta autentica. Despre ce este aceasta gasesti explicatii foarte bune pe blogul lui Razvan Codrescu. (razvan-codrescu.blogspot.com )

4. Daca avortul si pederastia sunt drepturi "firesti", ma intreb ce socotesti tu a fi firea umana.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Faust said...

Si purtandune ca niste salbatici, refuzand sa ii lasam pe alti sa faca ce isi doresc,si actionand cum ar reactiona pe vremea iudeilor sa ii omoram cu pietre presupun ca ar fi o idee cevamai buna nu?Acuma sincer in legile alea se discuta legalizarea nu obligarea.Daca doua finte isi unesc destinul o fac din dragoste nu o fac ca sunt obligati sa o faca indiferent de sex.Cat despre avort nu imi vine sa cred ce citesc ,in ce lume traiti fratilor suntem in secolul 21 si purtam discutii de genul.Daca o persoana face ceva o face pentru ca este decizia acelei persoane nu pentru ca este obligata.Aceste legi pur si simplu ne ajuta pe noi sa fim toleranti cu cei diferiti indiferent de ce preferinte au.Nu sa ii alergam cu pietre.

Faust said...

Casatoria reprezinta o uniune intre 2 fiinte care se iubesc.Dumnezeu inspira iubirea,impacarea cu tine insuti si acceptarea celor diferiti de culoare sau preferinte.Religia inspira uniune si iubire nu discriminari rasiale si sexuale

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Faust said...

Dnkey ce ai spus nu are sens,nu are logik,nu are nici macar haz daca vreodata o sa vad un bou si un magar ca se casatoresc iti promit ca te anunt.Dar de pana la urma nu am ce sa ma astept de la un roman.Pana la urma singura diferenta intre roman si animele este ca nu toti se sperie de aspirator.

Paul Slayer Grigoriu said...

@StillFree: Daca asta e parerea ta despre romani, nu am ce adauga. Nu de alta, dar mie nu mi-e rusine ca sunt roman. Nu mi-e rusine nici ca sunt anti-avort si anti-pederastie. Dar nici nu sunt mandru. Mi se par niste datorii de bun simt, de omenie.

Faust said...

si ti se pare pro omenie sa iti marginalizez semenii doar ca Dumnezeu ia facut altfel cat vine vorba de homosexuali.Si cat despre avort daca o fata e violata si ramane gravida ti se pare normal sa isi nenoroceasca toata viata si a ei si a copilului doar ca sunt uni oameni cu complexe morale care vorbesc fara ca vreodata sa se fii aflat intr-o situatie de genul.Si cat despre rusine fata de origine pur si simplu sunt de opinia ca daca sunt roman nu inseamna ca nu pot fi civilizat.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Faust said...

donkey sincer cati neuroni ai pierdut din cauza la romaningita.Aicia era vorba despre cu totul si cu totul altceva ce treaba are pedofilia cu vorbeam aici.Eu vorbeam despre drepturile oamenilor.Sau esti atat de romanizat incat creierul tau nu poate depasi instinctele primitive?

Faust said...

Stii nick-ul meu e cu un scop pus.Daca nu stii ce inseamna libertatea documenteazate.Nu vorbesc despre pedofilie sau orice alte nenorociri iti stau tie in cap.Pur si simplu incercam sa spun de ce sa ii negi unui om acel drept daca stii ca ce are de gand sa faca este total logic,legal,rational si moral

Paul Slayer Grigoriu said...

@StillFree: Nu stiu ce inseamna in conceptia ta libertatea, dar un lucru se vede clar. Esti complet liber de constrangerile... ortografiei.

Faust said...

pe de alta parte sunt complet liber si de constrangerile sociale,altfel puteam face parte si eu din grupul "taaaaaaaaaaaaaaaa da-i cu bata-n cap ca e ciudat"

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
daranyi said...

still free, stai linistit si nu te mai cobora la fanatismul lui donkey ppp si a sefului blog-ului. oamenii sunt indoctrinati pana in maduva oaselor, vad lumea cu ochelari de cal si nu inteleg nimic din situatia actuala a omenirii. au o mentalitate medievala, obtuza si razbunatoare care nu face decat sa arate de ce ortodocsii si catolicii din sudul italiei si cateva regiuni ale spaniei "maure" sunt in urma cu secole.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
daranyi said...

@ donkey ppp
asa e, s-a intamplat intr-o tara care ii face pe romani , mai ales pe tov. nomenclaturist traian basescu, sa aiba erectie numai la auzul numelui ei, (deh, da bine la prostime). dar sa nu uitam si de o exorcizare esuata la tanacu. nebuni sunt peste tot. sper doar , ca voi , cei care cititi si sunteti indreptatiti sa va considerati intelectuali, sa aveti pozitii mai liberale cand vine vorba de dreptul individului.

p.s. o intrebare pt. cei interesati: ce parere au de scanner-ul din aeroporturile lumii libere? eu sunt de acord pt. a evita vreun control la poponet.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Mihai Vasilescu said...

@PAUL: la treaba cu avortul nu prea e cum zici matale. dintr-un accident o femeie ramane insarcinata si nu doreste sa pastreze copilul din varii motive (de cele mai multe ori financiare). tu i-ai interzice acelei femei sa faca avort si acel copil sa vina pe lume si sa duca o viata mizera doar pentru ca se gasesc unii care sa considere avortul imoral? sa ne aducem aminte de perioada ante-decembrista cand avortul era interzis si multe femei si-au pierdut viata facad tot felul de improvizatii? asta doresti? eu prefer ca avortul sa ramana alegerea femeii in cauza. oricum medical vorbind, avort poti faca pana in 4 luni, timp in care fatul nu se dezvolta extrem de mult, deci stiintific acel fat nu exista ca om inca (pur fiziologic nu exista, nu are organe definite nu are constiinta etc.) si ca trag linie sub cele spuse pana acum: avortul nu este o experienta placuta pentru femeie, atat fizic cat si psihic, deci stai tu linistit ca nu vor da buzna femeile sa faca avorturi. asa cum nu dau nici acum.
In ceea ce priveste homosexualitatea, cred ca ai interpretat putin gresit, mai ales partea cu scolile. cred ca este vorba de discriminarea care se face in scoli si institutii. crezi ca un homosexual este mai prejos intelecual decat un heterosexual? s-ar putea sa te inseli amarnic daca esti de aceasta parere. fiecare om are dreptul la propriile decizii, propriile sentimente, propria gandire. de ce sa faci discriminare pe baa orientarii sexuale? ti-a facut vreun rau cumva? ti-e teama de ceva? eu pot sa bag mana in foc ca multe din ideile preconcepute despre homosexuali sunt eronate. in fine, asta e parerea mea. treaba cu legalizatul casatoriilor intre persoane de acelasi sex, stai linistit, mai e cale lunga pana vor fi acceptate in tara noastra (daca vor fi acceptate candva), deci poti sta linistit in privinta asta. dar altfel, ce ai cu oamenii aceia?
Mihai
p.s. scuze daca s-au strecurat greseli de ortografie dar tastez repede si mi-e lene sa recitesc tot textul.. :)

Paul Slayer Grigoriu said...

Eu sunt crestin-ortodox si din aceasta perspectiva scriu, gandesc si incerc sa traiesc. Deci pentru mine nu "s-au gasit unii sa spuna ca e imoral" avortul, ci avortul este crima. Pentru ca pruncul exista din momentul conceptiei. Nu stiu de unde iti iei tu datele stiintifice, probabil ai citit multe articole de specialitate. Din putinele pe care le-am citit eu, un lucru e clar: comunitatea stiintifica NU are un punct de vedere unitar in privinta momentului din care fatul devine fiinta umana. Sunt multi oameni de stiinta care sustin ca este din momentul conceptiei. Daca mergem pe principiul tau, o femeie care isi da seama tarziu - sa zicem, cam cand copilul are trei ani - ca nu prea are mijloace financiare, ar trebui sa-l omoare, ca sa nu duca o viata mizera. Pentru ca, sa fim seriosi, la trei ani nu are constiinta asa bine dezvoltata ca la 14, deci fapta nu ar fi asa grava. La treaba cu "nu vor da buzna femeile" iti pot spune insa ca gresesti amarnic. Exista statistici in spitale. Romania e campioana mondiala la capitolul acesta, avem, de la revolutie incoace, aproximativ 20 de milioane de avorturi inregistrate. Stii ce inseamna asta, nu? Cat populatia intregii tari. Din nou, eu am propria mea scara de valori, iar aceea e viata in Hristos.
Exista tot felul de homosexuali. Sigur ca fiecare isi alege ce vrea sa faca, dar fiecare suporta consecintele. Daca eu imi aleg maine distrugerea masinilor ca mod de distractie, infund puscaria. Si pe buna dreptate. Ce face omul acasa e treaba lui, ce face in locuri publice e si treaba mea.

Paul Slayer Grigoriu said...

PS: Formularea "dintr-un accident o femeie ramane insarcinata" mi se pare un pic rizibila. De parca o femeie ar merge pe strada, s-ar impiedica si... pac! ar ramane insarcinata.

Mihai Vasilescu said...

@Paul: eu m-am exprimat corect la treaba cu acidentul. tu nu prea intelegi ideea: cand am spus "accident" m-ar referitla faptul ca metoda contraceptiva nu a functionat (prezervativ spart in celem ai multe cazuri sau pastile care nu functioneaa corect sau mai stiu eu ce metode contraceptive). daca tu te gandesti la accident in felul cum ai spus-o mai sus e nasol. in fine, eu sunt de parere ca fiecare are dreptul de a decide in felul lui... nu sunt de acord ca avortul sa fie un mijloc de contraceptie (asta fiind motivul principal care, cred eu, ca duce tara asta pe locul intai la avorturi).