Wednesday, May 19, 2010

Scrisoare adresată Primarului General al Bucureştilor - Opriţi parada gay!

Domnule Primar General Sorin Oprescu,

În aceste zile tulburi pentru întreaga ţară, capitala este la rândul ei confruntată cu nenumărate probleme care se cer gestionate. Nu vă scriu despre aspectele administrative sau de organizare, despre trafic şi străzi înfundate. Toate acestea au fost discutate de nenumărate ori, iar soluţiile se cuvine să fie căutate şi găsite de alţii mai pricepuţi decât mine.
Vă atrag însă atenţia în legătură cu o problemă de bun simţ, de minimă educaţie civică şi morală. Domnule primar, în calitatea dumneavoastră de reprezentant al tuturor bucureştenilor, aveţi datoria să ţineţi cont de voinţa locuitorilor urbei pe care o conduceţi. Aţi ajuns în fruntea primăriei în urma unui proces democratic, a unor alegeri libere, de aceea este necesar să rămâneţi ataşat valorilor democratice.
În acest sens vă rog, cum au făcut-o deja mulţi alţi locuitori ai Bucureştilor, să interziceţi desfăşurarea „paradei gay” programate pentru ziua de 22 mai.
Cei mai mulţi dintre bucureşteni sunt deranjaţi în mod vădit de această desfăşurare de forţe şi resurse puse în slujba afişării în public a depravării şi decăderii morale. Trăim într-o ţară liberă, ni se spune, şi fiecare este liber să facă ce doreşte cu viaţa lui privată. Este corect. Dar manifestarea pe stradă intră deja în sfera domeniului public şi, după cum au spus atâţia gânditori, libertatea ta încetează în momentul în care o încalci pe cea a omului de lângă tine. Respectivii oameni sunt liberi să facă propriile alegeri în privinţa vieţii lor intime, dar şi cetăţenii acestui oraş sunt liberi să refuze manifestările lor în centrul capitalei. Pentru că lucrul e incontestabil: o mână de oameni sfidează cea mai mare parte a populaţiei, o minoritate sfidează majoritatea.
Aspectul imoral al relaţiilor homosexuale poate fi discutat ore în şir, dar nu despre acest lucru este vorba aici. Nu vă cer să intraţi în casele oamenilor şi să le interziceţi anumite practici, ci doar să-i opriţi să intre cu picioarele în viaţa celorlalţi cetăţeni ai oraşului. De altfel nici heterosexualii nu-şi afişează – sau nu ar trebui să-şi afişeze - sexualitatea în locuri publice.
Capitala geme de probleme din lipsă de bani, bugetul este atacat din toate părţile, dar avem bani pentru a plăti o imensă desfăşurare de forţe care să-i păzească pe homosexualii care ţin neapărat să devină libidinoşi în spaţiul public? Banii din care sunt plătiţi jandarmii şi poliţiştii care păzesc coloana gay parade sunt BANI PUBLICI. Sunt bani luaţi din buzunarul nostru, pentru a susţine o manifestare pe care cei mai mulţi dintre noi o respingem. Un grupuleţ mic îşi bate joc de tot oraşul şi calcă în picioare credinţa unora în Hristos sau ataşamentul altora pentru bunul simţ elementar.
Vă rog insistent să nu mai acceptaţi – aşa cum în mod nedemn şi ruşinos au făcut predecesorii dumneavoastră – batjocorirea celor al căror primar sunteţi.

Cu stimă,

Paul-Radu S. Grigoriu

11 comments:

Anonymous said...

Oare ce va conta: opiniile noastre sau presiunile comunităţilor gay din exterior? La cum îl cunoaştem pe doctoru'(mare pamglicar, gargaragiu,smecheros etc.),cred că se va fofila, şi de data asta. sau poate nu? Tu ce crezi?

Paul Slayer Grigoriu said...

Nu stiu, nu pot decat sa sper. La Chisinau lumea a protesta masiv si parada s-a anulat.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Am trimis-o pe adresa de contact pusa la dispozitie de cei de la PMB.

mad said...

1. De unde stii ca "cei mai mulţi dintre bucureşteni" sunt impotriva? Ai facut vreun sondaj in afara cercului tau de cunoscuti? Asa pot afirma si eu ca celor mai multi li se cam rupe.
2. La orice manifestare / miting / protest / parada, primaria e obligata sa desfasoare forte de ordine, folosind aceiasi bani publici. Si la protestele de astazi sunt mobilizati jandarmi - din motivul asta ar fi trebuit interzise? Ai avea aceeasi parere daca ar fi vorba de un mars pro... rock (si sa vezi acolo oameni deranjati...)?
3. Heterosexualii isi afiseaza sexualitatea public, prin gesturi mai mult sau mai putin explicite. Nu spun ca-i bine sau rau, dar asa e. De la tinut de mana si priviri galese, la transformatul autobuzului in camera de hotel. Daca interzici, interzici nediscriminator.
4. Asa cum ai spus de atatea ori, azi ti se interzice sa fumezi intr-un loc public, maine ti se va interzice s-o faci acasa. Nu fac o comparatie intre cele doua tipuri de comportament, dar cum garantezi ca interzicand manifestarea publica va mai fi valabila dupa o vreme afirmatia "fiecare este liber să facă ce doreşte cu viaţa lui privată"? (stiu ca ti-ar merge la inimia, dar nu despre asta e vorba)
5. Cand nea Jiji va fi ignorat de presa, nu-si va mai da in stamba. Se aplica, zic eu, oricari exhibitionist - cand nu are pe cine scandaliza, de ce sa mai faca efortul?

Anonymous said...

We believed we'd catch the RAINBOW...

Fratello Metallo

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

1. Sa spunem ca e o concluzie empirica, aceea ca cei mai multi bucuresteni sunt deranjati. Am vorbit cu multi, de toate culorile politice si ideologice, si nu pot spune ca am gasit mai mult de cinci care sa nu aiba - intr-o mai mica sau mai mare masura - ceva impotriva.

2. Unanimitate nu va exista niciodata, mereu cineva va fi deranjat. Dar cand are loc o demonstratie ostentativa, in cadrul careia cei cativa care fac parada ii calca pe nervi pe cei din jur, ma intreb daca mai e cazul sa platim din bani publici paza lor. Cu alte cuvinte, mie imi place AC/DC, lui tataie din parc nu. In schimb gay parade ii deranjeaza pe cei mai multi dintre cei care se intampla sa fie in zona. In plus, la gay parade sunt mobilizate efective uriase, mult mai mari decat pentru orice concert rock. Si vorbim despre o suta de oameni, uneori mai putini. Nu despre 50-60 000.

3. Transformatul autobuzului in camera de hotel trebuie interzis, sunt de acord. Ca si atitudinea libidinoasa in public. Dar n-am vazut pana acum demonstratie a heterosexualilor in care sa ne explice ce si cum le place sa faca in dormitor.

4. Una dintre diferentele de baza intre interzicerea fumatului si cea a paradelor gay este ca fumatul era inainte permis si acum deodata e interzis. La parada e invers. Nu sunt de acord cu manifestarea publica, la fel cum nu sunt de acord cu folosirea cocainei in public. Apoi, daca tot ii lasam sa se exprime de dragul libertatii, cine stie, poate peste doi-trei ani o sa vedem si parade ale unor mosi libidinosi mangaind lasciv copii de doi ani sau capre.

5. S-ar putea sa ai dreptate. Pana la un punct cel putin.

Paul Slayer Grigoriu said...

...Iar afirmatia ca cei mai multi dintre participanti sunt straini care vin aici special pentru scandal e reala. Pai la Chisinau vroiau sa faca parada, in conditiile in care in toata asa-numita Republica Moldova sunt 8 homosexuali care-si afiseaza public preferintele.

alexander said...

In 2007, cel putin 10.000 de evrei s-au batut (la propriu) cu politia dupa ce autoritatile de la Ierusalim au permis parada pederastilor.

Nu tin minte ca Bruxelles, Washington, ambasada UK sau Nederland sa fi depus vreo plangere :)

Mihai Vasilescu said...

Paul, ai si nu ai dreptate... oki, sa nu fie parada gay. dar si daca este, las-o sa fie pentru ca daca tu si multi altii faceti tam-tam pe tema asta normal ca astia vor continua. daca aceasta parada ar trece nevazuta, nebagata in seama pe viitor nu se va mai face, cum zicea si mad. lasa-i in durerea lor ca doar pe ei ii doare si nu pe tine. fiecare isi exprima sexualiatea in felul lui. uita-te la toate pitzipoancele de apar la televizor si se unduiesc lasciv in fata a mii de telespectatori. asta nu pare strigator la cer, ca si asta e o modalitate de a-ti exprima sexualitatea. din pacate vedem aschia din ochiul altuia dar nu vedem barna din ochiul nostru.
in ceea ce priveste treaba cu jandarmii... aici gresesti mult. la concert paza nu este asigurata de jandarmi ci de gorilele BGS. jandarmii sunt adusi oarecum ca bonus.. deci analogia ta pica.
oricum... lasa-i tata ca asa cum va veni asa va si trece. nimeni nu te obliga la nimic, nimeni nu iti baga in cutia postala fluturasi care anunta acest mars deci nu prea ai de ce sa te simti lezat. lasa-i si pe ei ca si ei sunt ai nostri...
hai norock si sa bem o bere.