Tuesday, October 25, 2016

Vulpea Dragnea înhaţă în avans radioul şi televiziunea



În timp ce face pe susţinătorul înfocat al unirii cu Basarabia şi al familiei tradiţionale - lucruri care-l interesează numai din perspectivă electorală, de vreme ce nu a făcut nimic pentru a le promova cât timp partidul lui a fost la putere - Liviu Dragnea îşi pregăteşte terenul. Pe fondul preluării unor teme prin care încearcă să atragă electoratul disperat de lipsa de reacţie în privinţa interesului naţional de care dau dovadă tehnocraţii şi susţinătorii lor, liderul PSD pare destul de sigur că va câştiga alegerile. Tocmai de aceea a propus şi a reuşit să treacă prin Camera Deputaţilor proiectul prin care, printre altele, se renunţă la taxa radio-tv. În momentul în care cele două instituţii nu vor mai primi banii din această taxă, vor deveni complet dependente de puterea politică, ce le va aloca resurse de la buget în funcţie de propriile interese, obligându-le practic să aleagă între colaps şi obedienţă oarbă. Astfel, Liviu Dragnea va duce la împlinire unul dintre visele lui Adrian Năstase, cel care s-a amestecat cât a putut în politica editorială a posturilor publice. 

UPDATE: Mergând pe principiul "corb la corb nu-şi scoate ochii", deşi PNL a criticat dur propunerea lui Liviu Dragnea, Raluca Turcan declarând că prin eliminarea taxei se doreşte impunerea cenzurii în cele două instituţii media,deputaţii liberali au votat voios în favoarea proiectului de lege al liderului social-democrat.

2 comments:

Donkeypapuas said...

Eşti în contratimp. În ceea ce priveşte respectivele taxe, măsura a fost anulată. dar, hhh, de ce trebe eu să tot scot din buzunar nişte sume de bani pentru că o droaie de agitatori bolşevici să ducă campanii de agitaţie neomarxistă pe postul pretins public? De ce trebuie să văd filme marxiste cu duiumul, montări teatrale marxiste, tot felul de analize politice marxistoide?

Donkeypapuas said...

Am înţeles că au revenit la revenire, aşa că au inclus şi taxa radio-tv. Întrebarea tot rămâne pentru că, într-un mod sau altul, banii tot de la contribuabili vor veni. Şi încă o chestiune! În Marea britanie, BBC înseamnă o socitate unică atât pentru radio, cât şi pentru televiziune; în Italia, acelaşi lucru cu RAI. Numai la noi se continuă modelul fesenist de a despărţi în două entităţi în condiţiile în care audio-vizualul se schimbă radical, de la o zi la alta, prin conţinutul media online, prin dispozitivele prin care se recepţionează. Aşa încât măsura RAŢIONALĂ ar fi revenirea la o umbrelă unică atât pentru SRR, cât şi pentru TVR.