Tuesday, September 29, 2009

Obama şi stânga radicală - Când artiştii sunt lucizi

Reproduc în traducere o scrisoare deschisă pe care Blackie Lawless, liderul formaţiei de heavy-metal Wasp, a postat-o pe site-ul trupei înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Cele scrise mai jos sunt menite să arunce lumină asupra unor fapte şi declaraţii şi să tempereze entuziasmul celor care văd în noul "număr 1 mondial" un apostol al libertăţii.

"A SE CITI ÎN CAZ DE STARE NAŢIONALĂ DE URGENŢĂ”
de Blackie Lawless

“Noi poporul Statelor Unite”. Acestea sunt primele cuvinte ale Constituţiei Statelor Unite ale Americii. Pe când stăteam în zona de recepţie a Pentagonului din Washington D. C. la începutul acestui an, o mare replică a acestei Constituţii era lipită pe perete. Este primul lucru pe care îl vezi când intri în clădire. “Noi Poporul Statelor Unite”, am privit la aceste cuvinte şi am spus: “Aş muri pentru această idee”!
Am scris în trecut că îmi iubesc ţara dar guvernul ei mă sperie de moarte. Această idee a luat pentru mine o nouă întorsătură în legătură cu următoarele alegeri.
Pentru început vreau să subliniez că nu sunt un susţinător al lui John McCain. Sunt critic la adresa guvernului Statelor Unite de ani de zile, şi, ca cei mai mulţi dintre concetăţenii mei americani, sunt furios şi frustrat de minciunile, manipularea şi atitudinea partizană a oficialilor aleşi, locali şi naţionali, democraţi şi republicani, ai acestei ţări.
Părinţii Întemeietori ai acestei ţări au scris această Constituţie cu toate amendamentele ei, pentru ca ea să fie Piatra Unghiulară pe baza căreia să fie condusă această ţară.
Noi, Americanii, ne aflăm astăzi, fără îndoială, în ajunul celor mai importante alegeri din viaţa noastră.
Într-o vreme de nesiguranţă mondială, cu volatilitatea pieţelor financiare globale, cu Orientul Mijlociu în război, Rusia invadând Georgia, Iranul şi Coreea de Nord care încearcă să dezvolte arme nucleare şi cu acest Iran care ameninţă să “şteargă Israelul de pe hartă”, întreaga lume se află într-un punct periculos al istoriei.
Am crescut şi am trăit cu idealurile şi cu filosofia generaţiei “contraculturii”. “Pace şi Iubire”, “Flower Power”, “Opriţi Războiul”, “Să nu ai niciodată încredere în cineva de peste 30 de ani”.
“Opriţi războiul” era absolut corect! Vietnamul a fost un dezastru şi mai mult de 50 000 de soldaţi americani au murit pentru această greşeală.
Dar restul a fost o grămadă de AIURELI naive, idealiste, de tipul “putem schimba lumea”!
Nu că unele dintre acele sentimente n-ar fi fost idei bune. Doar că această generaţie de puşti preocupaţi doar de ei, egoişti şi răsfăţaţi, a ajuns acum la maturitate. Ei sunt cei care acum au perpetuat lăcomia şi minciunile Răscumpărării Wall Street şi o listă lungă de alte atrocităţi politice, prea numeroase pentru a fi menţionate. Convingerile adevărate sunt prea slabe pentru ca să-i înveţe pe copiii lor despre valorile şi istoria acestei naţiuni. Copiii lor nu ştiu nimic despre Thomas Jefferson, John Adams, Washington, Lincoln şi nu au înţelegerea faptului că acestă Mare Naţiune s-a clădit pe Visele, Lacrimile, Munca istovitoare, jertfa nesfârşită şi Sângele vărsat de generaţiile dinaintea lor care au sacrificat totul, şi pe bărbaţii şi femeile care şi-au dat viaţa şi pe cei care şi-o vor da în apărarea acestui « mare experiment », acest mare Vis American. Dacă nu credeţi, mergeţi la aproape oricare dintre copiii lor şi întrebaţi-i de Părinţii Întemeietori. Foarte probabil vor crede că e vreo nouă formaţie de rap. Nu este doar o privire spre educaţia săracă. Este un indiciu asupra părinţilor lor.
Generaţia care urma să schimbe lumea cu siguranţă a făcut-o. Prin lăcomia lor pentru botox, trăitul pe cărţi de credit, preocuparea de a fi faimos şi totul ţine de mine, eu, eu, fiindcă sunt mai bun decât tine. « Dragostea e tot ce-ţi trebuie »… Îmi pare rău prietene, ai pierdut barca, tot ce-ţi trebuie cu adevărat e un pic de curaj şi caracter. Sunt dezgustat şi mi-e ruşine că sunt parte din toate acestea.
În schimb, această generaţie cu Visul-Strigăt „Woodstock/ Marxist“ este cea care acum controlează majoritatea media mainstream din această ţară. Aceasta include aproape toate televiziunile şi aproape toate ziarele. Ei sunt cei care aduc acum poporului american viziunea lor despre lume liberal extremă, radical-utopică a anilor ’60. Prejudecăţile liberal extreme ale media mainstream americană, controlată acum de aceşti “yuppies”, conspiră pentru a înşela, a manipula, a suprima adevărul, a-şi promova candidatul indiferent de preţ şi a îngropa orice poveste care nu pune o aură în jurul capului acestui candidat.
Prin acestea poporului american i-a fost adus Barack Obama.
Acest om este un produs al mişcării de extremă stânga marxistă care se clădeşte în această ţară de mai mult de 40 de ani. Este produsul stângii radicale de la Harvard. Este chipul şi portavocea unei mişcări determinată să spargă Constituţia SUA şi să o reasambleze conform viziunii ei. Este un avocat, un Johnny Cochran democrat, fiecare ocazie când vorbeşte fiind o pledoarie finală. Este întruparea Noii Maşinării Democratice.
Când eram puşti toată lumea pe care o cunoşteam era democrată, dar aceştia nu mai sunt democraţii părinţilor voştri. Sunt parte a unei elite liberale care priveşte de sus idealurile care au făcut această ţară mare.
Această maşinărie stângistă a ascuns adevărul de poporul American (şi de lume) şi continuă să înşele cu orice preţ.
Chiar în momentul în care scriu aceste rânduri, ziarul L.A. Times are o casetă video, pe care refuză să o arate poporului American, care îl arată pe Obama la o cină de rămas-bun pentru purtătorul de cuvânt al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, Rashid Khalidi. Acesta a fost şi purtătorul de cuvânt al lui Yasser Arafat. Se pare că teroristul autohton Bill Ayres, care, ca membru al organizaţiei teroriste « Weather Underground » a bombardat mai multe ţinte din Statele Unite, inclusiv Pentagonul şi casa unui judecător american, ucigând doi poliţişti în acţiune, a fost şi el la această cină. Obama a fost prieten apropiat al lui Khalidi şi al lui Ayres timp de ani de zile. Jurământul preşedintelui cere ca preşedintele « să apere Statele Unite împotriva tuturor duşmanilor, străini ŞI autohtoni ».
Cred că partea asta n-a citit-o !
Ceea ce ar trebui să fie un motiv de maximă îngrijorare pentru poporul american sunt negările repetate ale lui Obama, care spune că nu are legături cu aceşti oameni. Dacă nu are nimic de ascuns, de ce să nu fie corect cu publicul american şi să ceară L.A. Times să facă publice acele casete, astfel încât să le putem vedea cu toţii. Dacă iese la iveală că nu e nimic de acest fel pe ele, măcar adevărul va fi slujit.
Obama a fost asociat timp de 20 de ani cu Reverendul Jeremiah Wright, care a spus în repetate rânduri : « Nu e Dumnezeu să binecuvânteze America, nu, nu, nu, e Dumnezeu să blesteme America ! »
Obama a stat în biserica lui Wright şi a ascultat această trădare timp de 20 de ani. Wright a slujit şi la căsătoria lui Obama şi i-a botezat amândoi copiii. Obama a fost organizator al lui Acorn, grupul acuzat acum de fraudă masivă de voturi. Unii dintre cei care lucrau pentru Acorn au fost deja închişi pentru acest lucru. Obama a fost şi avocatul Acorn pentru o vreme. Obama a donat recent 800 000 de dolari în contul Acorn.

El îi acuză pe americani că “se agaţă de armele şi de religia lor”.
Niciodată în istoria Statelor Unite nu a existat un candidat prezidenţial mai învăluit de controverse ca Obama. Dacă acum doi ani cineva mi-ar fi spus că cineva cu aceste asocieri va fi nominalizat de partidul lor, chiar ca hingher, dar cu atât mai mult ca preşedinte al Statelor Unite, aş fi spus că a înnebunit.
Motivul pentru care am început această scrisoare cu primul rând din Constituţie este pentru a face legătura cu un interviu pe care Obama l-a dat la radio, în care spunea că Curtea Supremă a SUA nu a mers destul de departe în încercarea de a le oferi reparaţii africanilor-americani şi că varianta Earl Warren a Curţii Supreme nu a fost destul de liberală. Acea Curte a fost probabil cea mai liberală din istoria SUA. Nu este sarcina Curţii Supreme să fie liberală sau conservatoare. Aceasta trebuie să interpreteze Constituţia… punct. Nu trebuie să dea legislaţie bazată pe “consensul general al poporului”, aşa cum se afirmă într-o hotărâre recent a Curţii Supreme, ci mai degrabă să ia hotărârile bazându-se pe formula precisă a Constituţiei. Dacă la un moment dat “poporul” vrea să aibă un nou amendament la Constituţie, bazat pe idealurile sale moderne, atunci toate cele 50 de state trebuie să-l ratifice… punct.
Acesta este citatul din Obama, din interviul cu postul de radio WBEY.FM din Chicago. Nu este scos din context. Este citatul întreg:
“Curtea Supremă nu a avut niciodată îndrăzneală în legătură cu problemele redistribuţiei bogăţiei şi cu probleme mai elementare, ca justiţia economică şi politică în societate. Din acest punct de vedere, oricât de radical mi se pare că încearcă oamenii să descrie Curtea Warren, ea nu a fost atât de radicală. Nu s-a eliberat de constrângerile esenţiale puse de Părinţii Întemeietori în Constituţie, cel puţin în măsura în care aceasta a fost interpretată – şi Curtea Warren a interpretat-o în acelaşi fel – ca fiind o cartă a libertăţilor negative. Spune ce nu îţi pot face statele. Spune ce nu îţi poate face guvernul federal, dar nu spune ce trebuie să facă guvernul federal sau guvernul statului în numele tău, iar acest lucru nu s-a schimbat. Şi una dintre – cred – tragediile mişcării pentru drepturi civile a fost, ăăă, că mişcarea pentru drepturi civile a devenit prea concentrată pe tribunal. Cred că a existat o tendinţă să piardă urma organizării şi activităţilor politice şi comunitare pe baze care să poată crea actuala coaliţie de puteri prin care să ducă la schimbul redistributiv. Într-un fel încă suferim de pe urma acestui lucru. »

Acestea sunt lucruri pe care nu le-ar spune NICIODATĂ în faţa unei audienţe naţionale. Spune şi face aceste lucruri doar când crede că-l ascultă grupul lui de bază. În acest interviu spune clar că dacă va fi ales va nominaliza conducători ai Curţii Supreme care să pună în practică agenda lui de « redistribuire a bogăţiei » şi de « schimb redistributiv », care sunt alte cuvinte pentru reparaţii pentru sclavie şi o redistribuire marxistă a bogăţiei, care nu este decât asistenţă socială.
Thomas Jefferson a scris în Declaraţia de Independenţă despre « Viaţă, Libertate şi URMĂRIREA Fericirii ». Această URMĂRIRE nu este o garanţie a averii sau a oricărui tip de fericire, ci şansa de a te ridica. Acest guvern nu a garantat, nici nu va garanta, nici nu trebuie să garanteze vreodată mai mult decât atât.

Este ironic că susţinătorii lui Obama vorbesc atât de des despre el ca despre noul John F. Kennedy.
Senatorului Obama ar trebui să i se reamintească faptul că în cuvântul său inaugural JFK a spus : « Nu vă întrebaţi ce poate ţara voastră să facă pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţara voastră ».
Acesta este ADEVĂRATUL spirit american !
În legătură cu taxele, în efortul de a “răspândi bogăţia”, el i-a definit întâi pe bogaţi ca pe cei care câştigă 300 000 de dolari, apoi a spus 250 000 de dolari, apoi a spus 200 000 de dolari, iar acum câteva zile John Biden a spus că vor fi 150 000 de dolari. Deci care e cifra reală? Acesta este încă un exemplu că nu-i spune publicului adevărul.
Poate schemele sale privitoare la taxarea tuturor celor care câştigă mai mult de 250 000 de dolari pe an (sau câţi or fi) vor distruge economia noastră, da, exact cum a făcut Jimmy Carter în anii ’70 şi Herbert Hoover înaintea lui. Nu indivizii fac atâţia bani, asta este problema. Dacă ar fi vorba doar despre indivizi, s-ar putea discuta. Dar ce nu vă spune este efectul pe care îl are asupra afacerilor. Aproape orice întreprindere care creează un asemenea venit TREBUIE să angajeze un număr de oameni. Dacă întreprinderea este impozitată cu mai mult de 30%, atunci acele locuri de muncă dispar… aşa de simplu e.

Au fost multe acuzaţii de rasism din partea lui Obama în aceste alegeri. Personal nu am fost niciodată rasist. Oricine dintre voi mă cunoaşte ştie că am spus de multe ori că, după tatăl meu, cea mai mare influenţă în viaţa mea a avut-o Muhammad Ali.
Dar cu siguranţă există rasism în aceste alegeri. 96-97% dintre africanii-americani cuprinşi în sondaje au spus că vor vota cu Obama. Niciodată în istoria acestei ţări nu a existat VREUN candidat care să aibă asemenea cifre copleşitoare venind din partea vreunui grup. Albi, negri, hispanici, asiatici sau alţii. Circul ambulant politic şi rasist numit Acorn, cu care Obama a lucrat ani de zile, creează şi sponsorizează fraude la vot în toată ţara, înregistrând emigranţi ilegali, pe Dallas Cowboys şi pe Mickey Mouse. Nu e o glumă. Acorn a făcut acestea şi multe, multe altele. Credinţa lor este câştigul… cu orice preţ… la naiba cu Constituţia! Dacă acesta nu e prejudiciu, nu ştiu ce e.
Cărţile pe care Obama le-a scris despre el însuşi sunt foarte clare în legătură cu adevăratele lui ambiţii legate de vederile sale stângiste, marxiste, dar omul obişnuit nu-şi face timp să le citească. În anii ’20, pe când era în închisoare, tânărul Adolf Hitler a scris “Mein Kampf” (lupta mea), care descria întregul lui plan de dominare a lumii şi de exterminare a rasei evreieşti. Nimeni nu l-a citit, iar când au făcut-o era prea târziu… orice carte pe care nu o aproba partidul nazist era arsă. “Manifestul communist” a lui Karl Marx era la un moment dat lectură obligatorie în şcolile noastre. Această carte este ghidul, « abc-ul » lui Obama pentru idealul său de « redistribuire a bogăţiei ». Dacă nu credeţi, recitiţi interviul radiofonic de mai sus. Undeva Karl Marx, cu viziunea lui utopică, fără Dumnezeu, râde încântat.
Dacă este adevărat că “trecutul este prolog” atunci nu trebuie să privim mai departe decât la cărţile lui Obama. Amprenta lui este acolo negru pe alb. La propriu şi la figurat.
Voi vota cu McCain nu pentru că aş crede în tot ce reprezintă el, ci ca vot împotriva lui Obama, pentru a-l împiedica să ajungă preşedinte. Da, mă voi agăţa de armele şi de religia mea şi voi continua să cred în Constituţie, piatra unghiulară a societăţii noastre şi să am încredere că este ÎNCĂ o « guvernare a poporului, prin popor, pentru popor ».
Ideea din toate acestea este că indiferent ce întâlnim în viaţă, oricare dintre noi, trebuie să căutăm adevărul. Adevărul poate şi va rezista în faţa oricui. Dacă acest adevăr nu rezistă în faţa unui examen minuţios atunci trebuie să vezi acest lucru şi să înţelegi ce este cu adevărat.
Dacă vreunul care ar vrea să fie Mesia apare şi arată aşa, acţionează aşa şi miroase aşa, atunci îl numeşti ceea ce este cu adevărat… un marxist în haine socialiste!
Îi îndemn pe toţi americanii să CITEASCĂ Constituţia Statelor Unite, să CITEASCĂ Declaraţia de Independenţă.

Decideţi pentru voi înşivă

Dumnezeu să ne ajute… Dumnezeu să binecuvânteze America

Îi încurajez pe toţi cei care înţeleg această scrisoare şi vor să treacă la acţiune să trimită un e-mail cu această scrisoare tuturor cunoscuţilor, tuturor celor dispuşi să asculte !

(Textul original, aici: http://www.waspnation.com/news.html )

155 comments:

Anonymous said...

ohlalà, multa teoria conspiratiei pentru un artist care canta in W.A.S.P. - asta nu insemna "White Anglo-Saxon Protestants"?
foarte obiectiv, nu zic..

Paul Slayer Grigoriu said...

Nu s-a stiut niciodata ce inseamna Wasp - numele trupei. Blackie a preferat sa pastreze ambiguitatea. Cat despre teoria conspiratiei, nu stiu unde ai vazut-o tu. Sunt citate si declaratii concrete, nu se mentioneaza niciunde vreun plan subteran.

Anonymous said...

Stiu, exista multe speculatii legate de numele trupei. Totusi, sintagma "WASP" e mai veche decat numele trupei. Nu cred ca o formatie isi ia un nume care poate, printre altele, insemna ceva atat de controvers, fara sa se identifice catusi de putin cu notiunea.

In ceea ce priveste conspiratia: in general, presa are mare placere in a face public orice fel de detaliu ce poate lansa un scandal - vezi caseta si prietenia, "dovedite". Suna a informatie obiectiva si citat?

Nu e vorba de planuri subterane, ci de ideea bizara ca o generatie poate fi atat de uniforma si uniform spalata pe creier de o miscare, fara ca asta sa genereze contestatari vehementi.
In general pozitiile radicale - cea de patriotism nefacand exceptie - sunt de temut, mai ales sustinute in numele unor "Parinti".

Paul Slayer Grigoriu said...

In legatura cu numele - desi nu acesta e subiectul discutiei, dar nu strica lamurit - nu as fi atat de sigur. Nu uita ca cealalta interpretare e "we are sexual perverts", ceea ce intra in contradictie totala cu puritanismul white anglo-saxon protestants. Deci poate pur si simplu e un mod de a fi controversat.

Sa spunem ca respectiva caseta ar fi punctul slab al argumentatiei. In rest insa sunt lucruri cat se poate de concrete. De fapt, despre ce e vorba? Un presedinte american care minte - ca cei mai multi dintre ei - insa de data aceasta minciunile sunt o hina convenabila pentru o politica stangista radicala. Nu e doar parerea unui rockstar. Zilele trecute l-am auzit pe un reputat economist austriac spunand ca interventionismul lui Obama va ruina micile intreprinderi. Implicarea excesiva a statului, adica centralizarea comunista.

In privinta generatiei, sigur ca nu e vorba despre fiecare membru al ei. Pot da si eu contraexemple. Bob Dylan n-a mers deloc in directia indicata de Blackie. Dar el e mai degraba reprezentantul acelor idei bune care s-au pierdut pe drum. Pentru ca la inceput miscarea hippie era animata de intentii bune, desi naive, dar a a fost deturnata si manipulata. Janis si Morrison au murit s. a. m. d. E vorba insa despre cei mai multi reprezentanti ai generatiei, despre generatia ca grup social sau, daca vrei, istoric. Si evolutia ei e ilustrata de John Lennon, care de la "All You Need Is Love" a ajuns la "Imagine". Si ce altceva e "Imagine" decat manifestul comunist pe scurt? Cand omul si-a dat seama ca era folosit de comunisti pentru imaginea sa si stors de bani s-a retras. Dar tarziu.
De fapt, de aici a luat nastere si metal-ul. Vlastarele "contraculturii" hippie au devenit mai avare si mai conformiste si mai lacome decat generatia pe care o critica odinioara hippie, iar tinerii dezamagiti au creat o muzica ce nu se afilia nici mainstream-ului, dar nici contraculturii.

Tom Araya de la Slayer (si nu-mi spune ca astia sunt nazisti) observa o chestie interesanta. Toata lumea chiuie de bucurie pentru ca Obama a ajuns presedinte. De ce? "Nici nu-l cunoasteti pe tipul asta, de unde stiti daca e bun sau rau?" Nu stim, dar suntem intoxicati de presa mainstream, dominata de liderii corectitudinii politice numita nu fara temei de Patapievici noul comunism. Obama este reprezentantul miscarilor de stanga ce-si clameaza legitimitatea si invadeaza curentul de opinie european si american. Despre asta e vorba si e firesc ca asta sa nasca ingrijorare.

P.S. Nu vad nimic in neregula cu recursul la traditie.

Unknown said...

Domnule Grigoriu, va multumesc pentru faptul ca ati semnalat scrisoarea. Cat adevar! Da, generatiile crescute cu '68 & co au produs un prim rezultat.

Anonymous said...

The best tenor:
Concluzia: it's a fake his atitude, about running the country.
Da, si el se inscrie in "galeria" marilor presedinti.
Despre trupe si "miscari", Ce sa spun? aproape intotdeauna, in spatele lor, se desfasoara si activitati neclare si, cateodata, periculoase.

heraasku said...

Imi place ce spune Araya.
Goethe spunea ca e imoral sa faci o sarbatoare la inceputul unui proiect (pentru ca, om fiind, nu poti cunoaste timpul). Mai bine fa-l la final cand incep sa se vada roadele. Si Goethe dadea exemplu casatoria (mai bine incepi casnicia cu smerenie si cu speranta si, poate, vei sarbatori mai tarziu).

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: Scrisoarea a aparut la vremea potrivita, eu am gasit-o insa recent si m-am gandit ca nici acum n-ar strica s-o traduc. Evident, si eu as scrie afro-americani, dar autorul a folosit intentionat sintagma "politically correct", pentru a nu fi acuzat de rasist. Apropo, cu el facusem interviul de care eram asa de bucuros.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Esti "in urma". :)) Afro-american nu mai e corect politic de vreo 2-3 ani, ca cica diminueaza componenta africana.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Doamne cita aiureala din partea unui ametit. Ce ma mira cel mai mult este siguranta cu care sustine atita aberatie (Blakie). Stiu ca asa gindesti si tu si ca asemenea siguranta ai si tu in certitudinile pe care ti le-ai format la un inceput si pe care tot ce poate sa te ajute sa ti le consolideze, iti devin noi evanghelii-isti.

Paul, incepi sa ma ingrijorezi cind in plus in consideri in plus "lucizi" (in titlu). Nu de alta dar atit textul, cit si comentariul tau sint mai extremiste decit toate ideologiile marxiste pe care le acuzati. Dovada e si faptul ca "redistribuirea bogatiei = asistenta sociala" devine o insulta, o teama ca de SIDA, ultima depravare a civilizatiei.

Pai bine mon cher, asa mod de gindire se cade din partea unei fiinte ce isi face cruci in fiecare zi, ce cinta in corul bisericii si umbla cu Biblia-n mina ? Asa traduci tu "iubirea aproapelui" ?
Daca din partea unui ametit care a trait toata viata intr-o lume paralela (artistul tau lucid), cu sex-drog-&-rock'n roll, nu ma mira sau il citesti asa, sa vezi cum ne urim unii pe altii, cu analize facute cind nu duci lipsa de nimic si ai burta plina - luck never made man wise ; ma mira atita limitare si siguranta din partea ta.

"Zilele trecute l-am auzit pe un reputat economist austriac spunand ca interventionismul lui Obama va ruina micile intreprinderi. Implicarea excesiva a statului, adica centralizarea comunista."

Pai bine, domnule economist austriac reputat, nu stiti ca multe dintre micile intreprinderi au disparut de mai bine de un an, de cind cu .. neimplicarea (la timp) a statului si lasarea lor pe mina (sau gura) capitalismului "necentralizat" ? Alea care au mai ramas (micile deci nu multinationalele), sugrumate de creditori sint vai de mama lor daca nu va interventionism. De stat, pentru ca altul nu exista.
In plus, in paranteza fie spus, toate intreprinderile ar fi pus-o in SUA, mici si nemici, daca nu ar fi sarit statul atotprotector (îîî, ce cuvint) sa scape bancile de la naufragiu.

Dar faptul ca falimentul unei singure banci 'Lehman brothers' a fost cit pe ce sa creeze un colaps planetar pe cine ingrijoreaza ? Pe Blakie ? In schimb 'redistribuire bogatiei' si spectrul marxist al lui Obama cu asistenta lui sociala (de ce neaparat marxista ?), asta da ingrijorare !

Ii multumesc lui D-zeu ca nu toti cei care ne guverna nu sint asa de 'lucizi', pentru ca ar fi penurie de LSD.

John Lennon

PS : Despre ambiguitatea cu WASP, lasa-ma sa zimbesc. E ca si cum ai spune despre o formatie pe care o cheama KKK ca e ambigua, asa, dar in nici un caz rasista, pentru ca mai poate insemna si 'Kevin knows kiwis'

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Chiar incepusem sa ma ingrijorez: nu aparea acuzatia de extremism, eventual fascism, care este "argumentul" preferat al oricarui om de stanga atunci cand nu esti de acord cu egalitarismele lui. Ca raspuns, iata un fragment din interviul pe care l-am facut acum mai putin de o luna cu Blackie.

Eu: Nu s-au făcut presiuni asupra ta? Pentru că în România dacă spui că Obama e un marxist deghizat ţi se răspunde că eşti fascist, reacţionar. Ai avut reacţii de felul acesta?
Blackie: Trebuie să înţelegi că liberalii sunt de părere că ei sunt singurii care au idei bune. Înţeleg că în inima lor ei cred că fac ceea ce trebuie. Dar trebuie să pricepi cine e persoana pe care ai sprijinit-o. Măcar dacă ar fi ascultat ce spune, dacă s-ar fi uitat la bazele acestui om. Tipul e un vânzător, asta e. Foloseşte tot timpul prompterul. Dacă îi iei prompterul nu ştie să vorbească. Nu ştiu ce s-a văzut la voi, dar în America de fiecare dată când a ieşit în public şi a vorbit fără prompter a făcut greşeli.

Eu: Da, s-a văzut şi la noi.
Blackie: ...greşeli care apoi îl urmăresc. Deci asta e treaba cu el. În legătură cu ce spun oamenii despre mine: nu-mi pasă. Nu mă interesează, pentru că adevărul e de partea mea. Şi adevărul e singurul lucru care mă interesează.

PS: John Lennon, multumesc pentru ingrijorare, dar vezi ca cel al carui nume il folosesti ca pseudonim s-a prins ca treaba cu comunismul e un balon de sapun. Chiar daca in prima faza era incantat ca a transmis mesajul marxist prin "Imagine".

Anonymous said...

@ Donkeypapuas
Nu e asa simplu cu mecanismul de prevenire a escrocheriilor financiare despre care vorbesti. Si asta din principiul de baza al institutiei : specularea. Acest cuvint suna ilicit dar nu e. El e nu numai absolut legal ci si motorul Bursei, oricare ar fi ea. Eu nu am vorbit despre ecrocherii de genul Madoff si de faptul ca specularea valorilor de capital, neplafonate (nu pot fi plafonate, altfel nu mai este piata libera), vor duce mai devreme sau mai tirziu la catastrofa. Dupa criza asta va urma alta pina cind va fi o rupere de lant. De ce ? Pentru ca marirea acestor valori nu se face decit printr-un mecanism unde consumatorul este finatatorul. Altfel zis, mai simplu, unul cistiga pentru ca altii (mai multi) pierd.

"Tot nu înţeleg de ce companii care au păstrat distanţă faţă de malversaţiunile financiare trebuie să plătească din buzunarul lor hoţiile altora?"

Gindind in acelasi sens cu tine, nici eu nu inteleg de ce cetateni ordinari, in America sau aievea, trebuie sa plateasca din buzunarul lor sau pierzindu-si locurile de munca, casa, avere, etc ... pentru gurmandiza si nefrinarea unei minoritati. Nu uita ca criza actuala a plecat din SUA, pe care pari sa o consideri la un nivel demn de copiat.
Am spus gurmandiza, nu hotie, pentru ca, repet, motivele declansarii crizei au fost perfect legale, in sensul neinterzise. Pentru ca nu pot fi interzise si nici nu vor fi, oricite 'discutii libere, masuri pentru echilibrarea puterilor in stat sau paradoxuri' despre care vorbesti tu, vor fi abordate. Specularea este legea de baza a capitalismului.

Ps : Nu uita ca mai exista si specularea zisa "la scadere". Tot neinterzisa nici ea. Multi, cei mai priceputi, si-au umplut buzunarele cu ea. In mediul Bursier se spune ca faci bogatie prin specula normale "la ridicare" si faci avere "la scadere". Daca ai nevoie de lamuriri despre "subiect", iti pot da.

Pps : Unde vad extremism in text ? Peste tot. Dar tot nu inteleg ce are de-a face marxismul in treaba asta. De parca intre marxism si extremismul pe care il sustii nu ar exista normalitatea. Redistribuirea bogatiei face partea din aceasta din urma. Redistribuirea TOATA bogatiei, nu.

Mai gindeste-te.

Anonymous said...

@ Paul Slayer

Pai Paul, chiar m-ai confortat in ideea ca omul tau e complet ametit. Nu stiu ce substante utilizeaza, dar vad ca au efect. Mi-e jena sa-ti comentez tie apropoul lui despre adevar :
"În legătură cu ce spun oamenii despre mine: nu-mi pasă. Nu mă interesează, pentru că adevărul e de partea mea. Şi adevărul e singurul lucru care mă interesează."

De ce mi-e jena ? Pai ca trebuie sa-ti aduc aminte tocmai tie, cititor in cele folozofice si om cu viata duhovniceasca : "ce este adevarul ?"
Plus ca omul are si o tenta de raspuns a la Gigi Becali, in mai putin simpatic, daca il putem numi asa. Nici chiar Gigi nu cred ca e asa de sigur de el cu adevarul. Bravo lui Blakie !

Acum ca nu il place pe Obama ca e orator bun si utilizeaza promter e treaba lui. Insa in tarile democrate de astazi, cunosti lideri politici care nu sint oratori buni, sau macar vinzatori buni ? Altfel n-ar fi alesi. Sint atitia care utilizeaza promter si la o adica ce e rau in asta ? La fel si cu greselile facute de Obama fara promter : and so what ?

Ca sa revin la marxism : iti spun ce am spus si colegului mai sus, nu vad de ce intervine el aici. Pericolul ese in alta parte, prezent si real actualmente, iar altii, prin nu stiu ce aiureli se tem de baubau-ul care nu e (balonul de sapun). In romaneste parca mai e si un proverb cu tara, baba si pieptanul.

Cit despre acuzatia ta eventuala de "fascism" sa nu exageram, stiu ca glumesti. Fascism aici ar fi la fel de radical precum catalogarea ta a lui Obama ca fiind de "stinga radicala" pentru ca doreste distribuire a bogatiei. Nu, extremist e suficient. :)

Cred ca nu prea duci lipsa de nimic de te agita asa de tare ideea de a imparti o bogatie. Nu neaparat toata bogatia. Dar macar sa-ti pese de aproapele tau care nu ar, chit ca nu ar merita sau/si lucreaza sau/si are noroc mai putin ca tine. Zic "nu ar merita" in loc de "nu merita", diferenta vine de la o unda crestina pe care nu inteleg de iti scapa dupa toate lecturile si rugaciunile tale. Bineinteles cind in fata ochilor tai marxismul fiind pericolul major si unica alternativa, e greu sa mai gindesti si la altele.
Plus ca respectul si iubirea aproapelui este una dintre diferentele intre noi si specii, cu legea naturii a celui mai tare.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonymous: Incearca sa nu mai amesteci credinta cu stanga si redistribuirea bogatiei. Hristos ne invata sa ne iubim aproapele si sa-i ajutam pe saraci. Subliniez, sa-i ajutam noi, de bunavoie, din compasiune, nu fortati de stat. Dar mai spune ceva, prin Sfantul Apostol Pavel: "cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance". Pentru ca, vezi tu, in crestinism exista respectul fata de libertatea ta - implicit fata de averea ta. Nu constrangere (din partea statului sau a oricui altcuia), ci bunatate de bunavoie). Dai cui vrei tu, nu lasi o autoritate sa distribuie altora rodul muncii tale, eventual pentru a incuraja parazitismul. Caci asta se intampla in tarile unde socialismul are un cuvant de spus. Vezi Franta, unde daca ai bafta sa intri in somaj cum trebuie esti om, sau Germania acum mai multa vreme, unde un nabab turc a aparut la televizor si a declarat ca nu are rost sa munceasca, pentru ca statul il tine si ii tine si copiii.
Hristos mai spune un lucru, de fapt da o pilda. Un om a primit de la Dumnezeu cinci talanti, altul doi, altul unul singur. Dupa un timp, Dumnezeu le-a cerut socoteala. Cel cu cinci talanti facuse zece, cel cu doi patru, cel cu unul singur il ascunsese in pamant. Si acesta a fost certat, talantul i s-a luat si s-a dat celui cu zece (ce inechitate sociala, de la inceput pana la sfarsit, nu-i asa?) De aici invatam ca fiecare are daruri diferite, locuri diferite, ca exista o ierarhie si ca a-i egaliza pe oameni e impotriva firii, pentru ca inseamna sa nu le recunosti unora meritele - adica efortul propriu. La asta duce redistribuirea bogatiei asa cum e vazuta de interventionismul statal marca Obama. Ca exista nedreptate nu neaga nimeni. Dar ea nu se vindeca prin alta nedreptate, care mai incurajeaza si parazitismul. Asa ca e bine sa nu confundam lucrurile. Incearca sa nu ajungi ca Voronin care spunea ca Hristos a fost primul comunist. Joaca-te cat vrei de-a economistul, dar nu intra in sfere pe care le interpretezi dupa ureche.

@Donkeypapuas: Am invatat o lectie de la Sfantul Siluan Athonitul. Unui om ii spui clar ce ai de spus, iar daca vezi ca o tine pe a lui, fara argumente, iti vezi de drum. Nu-i mai spui nimic, doar te rogi pentru el. Sunt deschis discutiilor, dar la argumente de genul "ce e extremist? tot!" si altele asemenea aleg sa raspund prin tacere. Cred ca nici eu, nici tu, nu trebuie sa ne irosim energia in asemenea discutii cu "John Lennon". Am intervenit acum din nou pentru ca nu-mi place sa vad amestecata credinta in Hristos cu lucruri care ii sunt straine. Altfel, noi astia, extremistii, macar ne asumam extremismul si semnam. :)

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Am si eu o intrebare: de unde stie Blakie cum arata comunismul sau marxismul?? Americanii nici macar nu au un partid de sorginte socialista. Daca citesti niste carti despre... inseaman ca si stii?? E ca si cum noi o tinem sus si tare ca stim ce este democratia ).
Am stat de vorba, pe seama articolului tau, cu un prieten care este profesor de stiinte politice la o univeristate din state ( Andrei Miroiu ). In afara de momentul casetei mi/a zis ca restul sunt balarii. Si daca nu ma crezi, o sa/l rog sa/ti scrie pe blog, argumentat pt. fiecare punct dar asta va fi din perspective SPECIALISTULUI.
So, daca stam bine sa ne gandim la criza petrolului, in Suedia si Norvegia somajul a explodat la nivelul intreprinzatorilor particulari. Statul a considerat ca este mai eficient sa/i angajeze in sistemul propriu decat sa le dea un ajutor de somaj. Io nu stiu cum sa interpretez asta, poate ma ajutati voi. Vorbim de state cu protectie sociala inalta si cu unul din cele mai mari venituri pe cap de locuitor. Churchill spunea ca democratia nu este cel mai bun sistem social dar este cel mai bun pe care il avem. Inseamna ca tre’ sa acceptam ca si in celelalte exista ceva bun, iar cand sunt momente de criza, apelam poate la solutii ce nu tin de sistemul democratic. De ce ar trebui sa existe un echilibru la nivelul alternantei politice?? Pentru ca unii aduc bogatia, vezi liberalii, iar altii o distribuie, vezi partide cu doctrine de stanga. Nu ma refer la comunisti!!! Deci, fiecare stat cu sistemul care i se potriveste.

Fratello Metallo

PS. La urmatorul interviu, te rog io, intreaba/l de unde stie cum arata comunismul sau marxismul. Pe mine m-ar edifica foarte tare vis-a-vis de ceea ce a scris.

Anonymous said...

..si ca sa iti arat de ce am zis ca este perspectiva specialistului iti postez un link despre ce stie sa faca prietenul meu http://www.linkedin.com/pub/andrei-miroiu/a/b91/35

Toate cele bune

Fratello Metallo

Anonymous said...

The best tenor:
Valeuuuu, ce-mi place! Doamne, Paul, ce le faci, frate! Ce replici! Cum poti sa-i inciti in halul asta? Esti tareee, ma faci sa citesc mult mai des. Referitor la continut: Din contrarii si contradictii pot aparea marile idei. Si, ce este important, se mentine un echilibru, fara mari derapaje ideologice. Eiii, eu, "psihologul", ce sa-i faci? Ma bag si eu in seama, cu vorba. Vad ca Donky...., e vehement, nu gluma. We talk...

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Asta e cea mai amuzanta: daca n-ai partid comunist in tara ta, nu stii ce-i ala marxismul. Este un sistem bazat pe carti scrise de unu', Marx si de altii ca el. Deci e foarte simplu de cunoscut: prin lectura. Nici eu n-am trait in feudalism, nici sub vreo guvernare fascista, dar stiu ce-s alea. Mai exista si alte metode de cunoastere in afara de empirism, mai ales in ceea ce priveste sistemele politice. Dar probabil ca Blackie (asa se scrie) n-are de unde sa stie, e un decadent care n-a mancat salam cu soia.

Paul Slayer Grigoriu said...

PS: Apropo, liberalii sunt la baza un partid de stanga. Stanga bine.

Anonymous said...

1/3 @ Paul Slayer si Donkeypaunas

Cu riscul sa ma insel, eu cred ca greseala pe care o comiteti amindoi in gindire este aceea de a pune pe seama marxismului orice idee care nu corespunde cu notiunea vostra a dreptei, nici cu ideea de partaj. Altefel spus confundati notiunea de partaj cu egalitarismul total marxist. Donkeypaunas mai adauga, si probabil tu la fel, si riscul abuzurilor criminale, vezi gulagurile si canalul, ceea ce il face (pe Donkeypaunas) sa transforme in bolsevici pe tot ce nu e de dreapta. Pai dragilor, daca in afara de dreapta exista numai "stinga radicala", atunci inseamna ca si dreapta este formata numai din nazisti ?
Nu e asta un fel extrem de a vedea politica, societatea sau viata in general ? Atentie, cind afirm ca sinteti extremisti in gindire, aceasta nu este o insulta. Pentru mine. Este catalogarea a ceea ce eu numesc iesita din limitele normalitatii, cu toate torelantele ei.

Am vazut, Paul Slayer, ca te-ai ofuscat ca pun in paralela credinta cu ceea ce numesti tu stinga si redistribuirea bogatiei. In afara de confuzia exprimata mai sus, ca tot ce gindeste 'comun' este marxist, si deci anti-religie, poti argumenta de ce a fi credincios nu este compatibil cu a fi de stinga si a fi pentru redistribuire bogatiei ?

Vorbim despre "argumentele" despre lipsa carora ma "acuzi".
La nivel de argumente, ceea e iti pot da eu, daca poate fi catalogat asa, este un exemplu. Exemplul meu, in felul asta nu pot fi acuzat de subiectivism.
Am mai multe firme, dintre care una de constructii. Merg toate binisor, mai ales ultima. Traiesc bine, nu am de ce sa ma pling. Am avut si am si noroc. Sint din Craiova. Cu ajutorul lui D-zeu deocamdata platesc si toti angajatii cum trebuie. Fac parte probabil dintre naivii (sau fraierii) din ziua de azi care recunosc ca nu au trisat niciodata cu impozitele si taxele de platit catre stat. Dar ma bucur ca platesc aceste taxe si particip in felul meu la o nivelare a societatii, chit ca prin asta cistigul meu net este mai mic, mult mai mic. Prin taxe, statul redistribuie si astfel pot exista scoli si facultati, drumuri si luminare publice (cum or fi), trasporturi, spitale, SERVICII SOCIALE. Tu spui "Dai cui vrei tu, nu lasi o autoritate sa distribuie altora rodul muncii tale". Pai draga Paul, aceasta autoritate este aleasa de tine, si nu este O autoritate ci este Autoritatea, statul, singurul autorizat. In afara de el nu poate fi nimeni. Deci daca nu face lucrul aceasta autoritate, nu o face nimeni. Acum ca sint abuzuri si nu sint de acord cu reprezentantii autoritatii este alta treaba. Ai urnele la dispozitie pentru ai schimba. Nu e mult dar nici putin. S-a murit pentru acest drept, iar majoritatea se plinge fara sa voteze (in special cei tineri). Poate cu nu e sistemul cel mai bun, dar e cel mai bun de pina acum.

Revin la credinta si Hristos. Prin ce drept iti aloci diferentierea intre El si ideologia de partaj ? Prin comparatii lejere cu nu stiu ce a spus Voronin ?
Imi spui sa nu intru in sfere pe care le interpretez dupa ureche. Probabil ca nu am citit cit tine, dar de unde esti sigur ca tu le interpretezi cum trebuie ? Detii si tu adevarul, ca Blakie ? Cinste voua ! Dar esti sigur ca atita lectura nu te-a orbit ? Este incredibil cit de plin esti de cit stii, aproape ca plutesti in zbor de certitudini, dar pe deasupra prapastiilor.

Poate ca ai dreptate si le interpretez dupa ureche. Dar nu stiu unde ai citit tu ca iubirea aproapelui si ajutorarea saracilor este "sa-i ajutam noi, de bunavoie, din compasiune, nu fortati de stat" ? A spus asta Hristos ?
Tu interpretezi "aproapele" ca fiind ce ? Ce decizi tu ? In imperiul roman, aproapele nu era in nici un caz orice om, ci in functie de nivelul social. Un sclav nu iti era nici pe departe "aproape".

Anonymous said...

2/3 @ Paul slayer si Donkeypaunas

Dar tie ce iti permite sa interpretezi ajutorarea sub forma de "compasiune", adica mila ? Sa inteleg prin atitudinea ta ca in nici un caz cei in nevoie sa nu aiba vreun DREPT, in afara ce acela de a intinde mina. Iar tu, din marimia ta, sa arunci restul ciolanului daca vrei, daca nu, nu, pentru ca asa e dat de Hristos ?
Sa se ajunga dupa 2 milenii de la Hristos ca sa se auda astfel de interpretari, culmea chiar de cei ce se vor specialisti ai Lui, si ai impresia ca te-ai intors inapoi in secolul lui Gigi Becali. Pina la urma si el era credincios si milos, daca vroia. Ceilanti nici-un drept, pentru ca "vezi tu, in crestinism exista respectul fata de libertatea ta - implicit fata de averea ta".
Tu care citesti multa filozofie, la concluzia asta ai ajuns tu despre ce inseamna "libertate" ?
Codul Civil si Penal dau drepturi si obligatii si infring libertatea ta. Esti nevoit sa le accepti. Insa libertatea pierduta fata de averea ta, Doamne fereste ! Sper sa gasesti altceva pentru a sustine asta decit
"respectul crestinismului" si de citatul Sf-ului Apostol Pavel.

Nu te chinui sa iti irosesti energia raspunzindu-mi. Fa-o numai daca vrei, eventual din compasiune pentru un anomin ce nu poate intelege deea ce poate la rindul tau vei dori sa argumentezi (nu cu citate d-ale lui Voronin).
F...tui mama lui de anonim. Asta-i problema : e anonim. Si in plus e si vulgar.

Ps : Chiar nu ma jos de-a economistul. Daca iti aduci si tu aminte de aritmetica din clasa intii si un pic din a doua, ai intelege ca interventionismul (marca Obama sau altele) dar care au avut loc sa salveze bancile internationale de la gurmandiza avatarismului unui sistem care face din notiunea rentabilitate si profit rostul n° 1 al vietii.
Ce are de-a face aritmetica ?
Hai sa ne "jucam" asupra unui exemplu, domnul tinar carturar care stie adevarul, pe care sa il abordam cit mai fidel realitatii. Si pentru care nu trebuie sa fi un specialist austriac :
O intreprindere trebuie sa face minim 10 % de profit superior al anului precedent, alftel actionarul(ii) cu isi vor gasi rentabilitatea insuficienta.
Sa luam exemplu unei intreprinderi de lifturi : constructie si intretinere. Anul N : 100 kRON beneficii. Anul N+1 trebuie : 110 kRON. Anul N+2 : 121 kRON. Anul N+3 : 133.1 kRON.
Ne oprim aici. In 3 ani, intreprinderea trebuia sa isi maresca partea de beneficiu net cu 33.1 kRON. Ok ?
Cum ? Directorii, ca sa nu fie dati afara de actionariat au 2 axe de interventie, si numai 2 : de diminuat cheltuielile, masa salariala fiind cea mai mare, sau de marit resursele, adica preturile pe care le factureaza. Ok ?
In ambele cazuri, omul de rind are de peridut : ori e dat afara daca are ghiniolul sa fie cel sacrificat, ori trebuie sa plateasca intretinerea cu 33.1 % mai mult unde locuieste. Daca in acest ultim caz, omul in chestiune este muncitor si are si trei copii, astfel de marire a intretinerii, cumulate cu celelalte mariri implicite de la alte firme, il determina la un moment dat, mai devreme sau mai tirziu, sa nu mai poata, pentru ca salariile nu ii cresc proportional (vezi axa strategica de limitare a cheltuielilor si masa salariala). Atunci ce face ? In cel mai bun caz se impumuta, daca ii da banca. Si va lucra sa isi plateasca dobinzile bancii.
Poate intre timp e dat afara si, pina isi gaseste altceva de munca (ca nu prea se angajeaza oameni in virsta muncitori si in plus el e cam si cam rablagit cu sanatatea) se duce omul nevoios si rusinos sa ceara ajutorul de somaj si ajutor social pentru copii.
Sau poate se duce in fata Bisericii sa intinda mina unde un domn milos, dupa ce a cintat in strana si a rostit rugaciuni, oese cu carticica in mina si ii da niste bani. Din compasiune. Din "bunatate de bunavoie".

Anonymous said...

3/3 @ Paul Slayer si Donkeypaunas

Omul nostru va avea picul de demnitate ramasa distrusa, iar domnul milos din Biserica va fi trufas ca ajuta si el pe altii cum il ajuta si D-zeu pe el. Cu putina perversiune poate isi spune ca acum a luat un avans, asteapta ca D-zeu sa il ajute la rindul Lui.
Dar poate domul milos isi mai spune ca toate ca toate, dar sa nu isi permita milogul sa isi ia nasul la purtare si sa creada ca are vreun drept la intretinerea demnitatii si sa stea pe spinarea societatii. Nu ! Asa a spus si Sf Apostol Pavel : "cine nu vrea sa lucreaze, sa nu manince".

Omul nostru se gaseste astfel sa ceara prin rugaciune lui D-zeu sa intervina statul intr-un fel in care sa aiba si el un DREPT la ajutor. De exemplu sa aiba el si copii lui dreptul la un ajutor social de stat. Sau eventual sa ajute statul intreprinderea unde lucra pentru ca aceasta sa nu mai fie nevoita sa dea afara si pe altii. Nevoita ? Da, nevoita de sistemul de actionariat care nu da voie la mai putin de 10% rentabilitate pe an. Ce sa-i faci, doar nu vreti sa ne intorcem la bolsevism ? Nu, asta incurajeaza parazitismul, dupa spusele unui tinar filozof cu viata duhovnica din Romania. Si are dreptate, exemple in sensul asta sint : nababi turci ce apar la televizor in Germania sa spuna ce misto e sa stat acasa la somaj.
In schimb nici tinarul, nici eu, nu stim citi sint ca nababul turc si citi sint ca mine.

In incheiere, iti fac placerea sa te anunt ca nu voi mai intervenii pe blogul sa-ti zgudui certitudinile.
Te rog numai sa nu pui opiniile mele de mai sus pe seama nerecunoasterii principiului de merit - adica efortul propriu - si notiunea de redistribuire cu cea de egalitarism la singe. Eu fac diferenta intre ceea ce numesti tu marxism iar Donkeypaunas bolsevism cu o viata crestina si sociala de drept, ceea ce tu consideri incompatibila. Aici intervine notiunea de nuanta, de o plaja a unei normalitatii iesita din extremismul unei gindiri radicale.

Multe prostii s-au facut de-a lungul veacurilor 'in numele lui Hristos'. Cam toate prostiile in detrimentul oamenilor (razboie, sclavagism, acum poate sclavagism economic). Si ele au fost facut in general de oameni bolnavi, poate la fel de siguri, plini de ei si de El.

Hristos a mai spus : "fiti prompti in a imparti opinia adversarului tau".

Si inca un citat, dar care te va bucura tare : "Egalitarismul este nivelarea prin jos". Te las sa ghicesti al cui e ?
Dar daca ghicesti, va trebuie atunci sa-i ceri un interviu si sa-l rogi sa ne spuna si noua cum se face nivelarea "prin sus".

John Lennon - adevaratul, fi sigur

Anonymous said...

@ Fratello Metallo

Gasesc intrebarile pe care (ti) le pui forte pertinente. Merita macar gisdit asupra lor.

Sa imi permiti te rog o singura observatie relativ cu "bogatia adusa de liberali si distribuita de partide cu doctrina de stinga". Inutil sa-ti spun ca nu impart opinia, pentru ca nu cred ca liberalii aduc bogatie. Bogatia e facut obligatoriu pe seama altora, ca de venit din cer nu vine. Iar bogatia "adusa" este a cui ? A citorva. Asta nu inseamna ca nu merita si sa nu beneficieze de efortul lor mai mult decit altii care nu s-au ostenit sa fel de mult. Insa eu sint de parere ca trebuie sa-ti aduci atunci aminte ca vei pleca din viata la fel cum ai venit, gol pusca. Atunci nu trebuie ezitat sa imparti, iar acest partaj nu concep sa fie total si nici de ce trebuie neaparat sa fie facut de partide de stinga, drapta sau de centru, cu ideologii radicale, marxiste sau crestine. Trebuie facut si atit. Repet insa ca nu sint pentru egalitarismul salbatic, pentru ca nu numai ca nu poate fi aplicat, dar si singurul rezultat pe care il aduce este acela ca nimeni sa nu mai miste. In plus te obliga si sa maninci salam cu soia ! :)

John Lennon

Paul Slayer Grigoriu said...

@John Lennon: Esti binevenit oricand sa-mi zgudui certitudinile, insa la acest subiect, dupa cum am spus, nu-ti voi mai raspunde.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ Paul Slayer

Hahahaa, vad ca si artistul din tine e lucid, cind nu mai ai argumente mai bine taci.
Insa pentru filozoful din tine, e subti' o astfel de atitudine ..
Omul cu viata duhovniceasca s-a aratat cel mai mult : a avut bunatatea (de bunavoie) sa rapunda prostilor !

Johm Lennon (dezamagit:) )

Anonymous said...

@ Donkeypapuas
Legea Săracilor din anul 1601, Elisabetha 1. Las/o tata cu Bismark!
Sa inteleg ca mugurii comunisti, ca optiune politica, ucisi din fasa pe la americani, a fost cea mai tare actiune democrata. Tot aduci aminte de constitutii si alte cele pe la bajetzi.
Hai sa traiesti!

@ Paul
Sunt tare curios, daca nu ai fi trait pe vremea lu' Ceasca, si ai fi fost un Pokemon nascut dupa' 90, ce mi/ai fi povestit despre comunism.( citit vs. trait ) Exemplu' cu feudalismul mi se pare deplasat. Io vorbeam de 2 sisteme contemporat la ora de varf ( vezi "Razboiul rece".

Fratello Metallo

Anonymous said...

* contemporane. Stiu ca te/ai fi luat de cuvant...

Fratello Metallo

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Fratello Metallo: Si eu am dat si exemplul cu nazismul. Ce facem, ne jucam de-a vorbele? E evident penmtru toata lumea ca un sistem politic se cunoaste si fara a fi trait. Altfel ar trebui sa le incercam pe toate.
In legatura cu ce-i spuneai lui Donkepapuas, am impresia ca faci confuzia intre democratie si socialism. Or prima poate exista foarte bine fara acesta din urma.

Anonymous said...

The best tenor:

Mai, sa fie! Catre John Lennon:
Oare, dupa cum vad, chiar esti realizat? Pari un om pregatit cu toate cele, nu? Las deoparte disputele literare, ideologice, religioase, "de platit polite intelectuale", artistice, ( Doamne, eu acum vad cat esti de pregatit, si cate domenii omenesti fundamentale stapanesti)si te intreb- N-ai si pentru mine o slujba , oare? Sunt somer.

Anonymous said...

P.S.- e-mail, the best tenor:
silviubortes@yahoo.com

Anonymous said...

@ Best tenor :

Mersi pentru aprecieri, sint sigur ca sint sincere ! :)
Nu stiu daca sint realizat si nici pregatit, oricum nu am pretentia, dar "disputele" despre care vorbesti sint destul de concrete. Nu cred ca trebuie sa fi economist reputat ca sa iti faci o idee.

A propo de slujba, daca esti somer, ce sa-ti zic ?, daca ai citit toate disputele, vei gasi raspuns in explicatiile prietenului Paul precum ca exista o ierarhie. Adica asta meriti.
Asa ca te invit sa faci apel la bunatatea lui, sau a altora si poate vei primi ceva. Norocul tau va fi ca ei sa nu stie ce a spus Sf Apostol Pavel : "cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance"

John Lennon

Anonymous said...

The best tenor:
Hei, John L., ce sa zic?
Interesant raspuns. Nu ma asteptam la ceva concret, dar raspunsul pastreaza "siajul disputelor". Bine. Multumesc pentru incercare. Eu , chiar sunt un om sincer. Pace si sanatate !iti urez.

Anonymous said...

Intra-devar siajul disputelor este in egala masura radical precum pozitiile si citeodata lipsa de argumente. Pace si sanatate si tie.

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

http://spectator.org/archives/2009/01/21/obama-vs-james-madison

"Am vazut, Paul Slayer, ca te-ai ofuscat ca pun in paralela credinta cu ceea ce numesti tu stinga si redistribuirea bogatiei. In afara de confuzia exprimata mai sus, ca tot ce gindeste 'comun' este marxist, si deci anti-religie, poti argumenta de ce a fi credincios nu este compatibil cu a fi de stinga si a fi pentru redistribuire bogatiei ?"

Socialismul e o secta, nu are nimic de-a face cu crestinismul. Mai ales astazi cand socialismul coabiteaza cu tehnologia si grabeste sfarsitul omului.

Paul Slayer Grigoriu said...

Cu alte cuvinte, restrangerea brutala a libertatilor personale inceputa prin "Patriot Act" pe vremea lui Bush continua nestingherita.

corina Klaus said...

tocmai a primit nobel-ul. nu mai scrie mizerii despre valorile noastre universale. eu l-am vazut pe dl. Obama prima data in denver in 1997. este un personaj deosebit, caracter exceptional si un orator desavarsit. dl. Obama mi se pare un geniu. el este demiurgul. domnul dela wasp e un nimic.

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Obama e demiurgul cel Rau, asa e. Sunt curios ce razboi o sa mai inceapa in mandatul lui. Voi ce ceredeti? Iran? Venezuela? Corea de Nord?

http://abcnews.go.com/Politics/us-preparing-bomb-iran/story?id=8765343

Paul Slayer Grigoriu said...

"Demiurgul", hahahaha.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ Ilie Catrinoiu

Ce e o secta ?
Ce e socialismul ?

Anonymous said...

@ Ilie Catrinoiu

Tot nu explici de ce nu e compatibil socialismul cu crestinismul ?
(socialismul deci, nu marxismul)

Despre chestia cu graba sfirsitul omului cauzata de socialism, daca nu era vorba de socialism, as fi crezut ca ai vazut asta in Rozboiul lumilor.

John Lonnon

Paul Slayer Grigoriu said...

Si iata un articol interesant despre Nobelul lui Obama, oarecum pe aceeasi tema cu postul meu: http://roxanaiordache.wordpress.com/2009/10/09/herta-nobama-nobeluri-care-se-anuleaza-reciproc/

Paul Slayer Grigoriu said...

...si inca unul, care are parte si de un comentariu foarte asemanator cu unele dintre cele facute pe aici.

http://romaniadeieri.blogspot.com/2009/10/dedicatie-lui-barack-obama.html#

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Berdiaev:

“Incercarile de a crea imparatia lui Hristos pe pamant, intr-o natura veche, fara transformarea omului si a lumii, au fost si vor fi totdeauna nimic altceva decat zidiri de iad pamantean, si nu de rai pamantean, o tiranie infricosatoare, nimicitoare, fara induplecare de natura umana.

A confunda si a identifica crestinismul cu socialismul, cu imparatia pamanteana si cu traiul bun pe pamant, inseamna a patimi apocalipsa evreiasca, ca fenomen iudaic in ogorul crestin. Caci nu intamplator Marx a fost evreu.

Acesta e un fenomen de apocalipsa evreiasca, de hiliasm evreiesc in ceasul tarziu al istoriei, in atmosfera ateista si materialista a secolului. Este tocmai dezvaluirea naturii anticrestine a apocalipsei evreiesti, a asteptarilor apocaliptice ale evreimii. Apocalipsa veche evreiasca a fost revolutionara si antiistorica.

Noua apocalipsa evreiasca , socialista este de asemenea revolutionara si antiistorica. Se impune a patrunde mai adanc natura anticrestina a socialismului. Socialismul, ca fenomen mondial, are izvoare religios-iudaice. In el sunt cuprinse principiile in numele carora a fost respins Hristos de catre evrei. Hiliasmul evreiesc intesat de sperante in imperiul pamantean al lui Dumnezeu si in asteptarea lui Mesia, care realizeaza stapanirea si fericirea pamanteana a neamului evreiesc, nu impartaseste tainele Golgotei, fiind incompatibil cu fenomenul Mesia-Rastignitul.

Neamul evreiesc a asteptat in atmosfera infierbantat apocaliptica, nu pe Mesia crestinesc, ci un mesia socialist, nu stapanirea milenara crestina, ci stapanirea milenara socialista. Aici a fost legat nodul istoriei lumii. Aici s-a hotarat soarta tragica a poporului evreu, ca axa a istoriei medievale. Chestiunea socialismului este mult mai intim si mai adanc legata de chestiunea religioasa evreiasca, decat vi se pare voua, rationalistilor!

Daca miscarea democratica mondiala provoaca ingrijorarea religioasa, trebuie spus ca miscarea socialista provoaca o si mai mare ingrijorare religioasa. In chestiunea socialismului este o profunzime religioasa, aceasta fiind una dintre problemele ultime ale istoriei omenesti ce ne duce pe noi catre apocalipsa. Socialismul are radacini foarte vechi, nu numai sociala, ci si religioase. Socialismul pretinde a fi nu numai o reforma sociala, nu numai organizarea economica a vietii, dar si o noua religie care sa ia locul religiei crestine. Astazi socialismul paseste in lume cu pretentie religioasa, el vrea sa fie totul in toate, el vrea sa fie inteles ca idee religioasa. Religia socialismului religios adopta toate cele trei ispite, pe care vrea sa isi ridice stapanirea, respinse de catre Hristos in pustiu. El vrea sa prefaca piatra in paine, vrea salvarea prin minuni sociale, vrea imparatia acestei lumi. Socialismul este oranduirea lumii pe pamant, fara Dumnezeu si impotriva lui Dumnezeu. Aceasta a inteles-o in chip proorocitor Dostoievski. Socialismul este inaltarea turnului Babel.

Hristos a adus pe lume nu pacea, ci sabia. El a impartit oamenii dupa spirit. Socialismul, tot asa, aduce in lume nu pacea, ci sabia. El imparte insa oamenii dupa situatia lor economica. El nu recunoaste existenta spiritului. El nu recunoaste existenta omului. El inlocuieste omul printr-o categorie economica.

Religia socialismului este uciderea omului. Aceasta incepe cu negarea filiatiei dumnezeiesti a omului. La baza ei sta experienta sclavului razvratit, si nu a fiului, la baza lui sta sentimentul ofensei subversive. Cel sculat din tarana vrea sa fie zeu. Socialismul este imperiul oamenilor iesiti din tarana care se cred zei. Constiinta crestina, pe care o are omul ce se trage din Dumnezeu, nu poate duce la socialism. Aceasta constiinta nobila este incompatibila cu ura de clasa. Socialismul atenteaza la libertatea spiritului uman. El promite rationalizarea perfecta a societatii in schimbul renuntarii la bazele mistice ale societatii.

In aceasta imparatie a constrangerii nu va actiona spiritul lui Hristos, ci spiritul antihrist. Socialismul revolutionar este una dintre ispitele antihriste.”

Anonymous said...

@ Ilie Catrinoiu

Nu-l cunosc pe acest Berdinaev, e interesant ce spune el, dar totusi destul de SF, iar la nivel de argumentatie (rai vs iad) chiar pueril : "Socialismul este oranduirea lumii pe pamant, fara Dumnezeu si impotriva lui Dumnezeu", va potriviti de minune, citatul lui cu al tau : "socialismul este o secta".

"Neamul evreiesc a asteptat in atmosfera infierbantat apocaliptica, nu pe Mesia crestinesc, ci un mesia socialist, nu stapanirea milenara crestina, ci stapanirea milenara socialista. Aici a fost legat nodul istoriei lumii. Aici s-a hotarat soarta tragica a poporului evreu, ca axa a istoriei medievale."

Anyway il banui un pic de copyright din "Mein Kampf". Au fost altii si mai persuazivi ca el.

John Lennon

Anonymous said...

@ John Lennon

"Neamul evreiesc a asteptat in atmosfera infierbantat apocaliptica, nu pe Mesia crestinesc, ci un mesia socialist, nu stapanirea milenara crestina, ci stapanirea milenara socialista. Aici a fost legat nodul istoriei lumii. Aici s-a hotarat soarta tragica a poporului evreu, ca axa a istoriei medievale."

E din Cornel Dinu - Cugetari asupra Istoriei

Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonymous: Faptul ca poporul iudeu, in perioada cand Hristos a venit pe pamant, astepta un Mesia politic, e clar din textele evanghelice.... si chiar din unele texte vechi-testamentare. Astazi interpretarile rabinice sunt multiple, dar este evident ca multi dintre oamenii de rand sau chiar dintre mai-marii sinagogii din acea vreme sperau ca Mesia sa rastoarne stapanirea romana si sa restabileasca dreptatea pentru poporul lor asuprit.
De aceea insist asupra faptului ca atunci cand vorbesti despre ceva e necesar ca in prealabil sa te informezi, prin lectura sau altfel. Dincolo de acestea, argumente de genul "n-am auzit de ala" sunt bune in lumea pe care tu o evoci... dar nu pentru Cornel Dinu, ci pentru alde-Mitica Dragomir sau Pinalty.
Socialismul este cel care a pavat terenul revolutiei bolsevice. Ce-i drept, apoi a cazut in propria capcana, pentru ca bolsevicii i-au maturat pe toti tovarasii de drum. Sau, cum ar spune Petre Tutea, socialismul e anticamera comunismului. E primul pas catre "raiul pe pamant" marxist. Si are toate caracteristicile unei pseudo-religii, a carei dogma e materialismul.
In alta ordine de idei, va rog din suflet: nu mai batjocoriti limba romana.

Paul Slayer Grigoriu said...

...si tot pentru Anonymous pe care il banuiesc a fi cel care semneaza de obicei "Fratello Metallo": http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Berdiaev
Despre asta nu mai poti spune ca nu cunoaste marxismul fiindca nu l-a trait. L-a trait mai intens decat mine sau decat tine.

Anonymous said...

"... astepta un Mesia politic"

Mai dezvolta putin te rog : daca iudeii asteptau un Mesia sa rastoarne stapanirea romana, inseamna ca acest Mesia ar fi fost de natura nationalista, nicidecum socialista. Prin definitie aceasta din urma nu are virtuti razboinice.

Paul Slayer Grigoriu said...

Asupriti, evreii asteptau un eliberator si transformasera ideea mesianica in una politica. Asta se vede si din nenumaratele rascoale impotriva oranduirii romane din acea vreme, incurajate si sustinute uneori de liderii religiosi. Fenomenul s-a propagat mult timp si chiar si apostolii, care trebuie sa fi inteles ca Hristos vorbea despre o schimbare radicala interioara, tot Il mai intrebau: Cand se va restabili regatul lui Israel. Ai dreptate, era o nadejde nationalista, nu socialista. Intre timp insa, evreii au ramas fara tara. Si atunci, unii au vazut internationalismul socialist ca modalitate de a-si instaura dominatia generala, in numele aceluiasi mesianism. E doar o interpretare, pe care o foloseste si Berdiaev, si care nu e singura si nici neaparat cea mai raspandita. Ce trebuie retinut e pretentia de adevar absolut a socialismului, ceea ce il transforma in sistem cvasi-religios, caci adevarul absolut nu este un scop sau o premisa a stiintei, ci doar a metafizicii si religiei. De unde incompatibilitatea intre crestinism si socialism. In alta ordine de idei, acesta din urma se declara pacifist, dar s-a instaurat peste tot prin atentate, teroare si violente. Si asta si la nivel teoretic. Citeste operele lui Lenin despre cum trebuie anihilat fizic dusmanul de clasa, coreleaza-le cu asasinatele socialistilor rusi si vei avea un rezultat cat se poate de belicos.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
corina Klaus said...

domnule grigoriu, nu stiu de ce insistati cu ideile dumneavoastra , care sunt in mod vadit rasiste si extremiste deopotriva. aveti ceva din basescu cand dati raspunsurile. parca varsati in mod intentionat oala clocotinda pe genunchii comentatorilor de pe blog. pe de alta parte cred ca aveti un dinte contra africano-americanilor si noi nu suntem de acord. eu sunt baptista , am prieteni in comunitatile de culoare si am avut si un sot de culoare, deci nu-mi cereti imposibilul. pe obama il vad ca pe un fel de salvator al omenirii. de multe ori cand inchid ochii chiar l-am visat cu un sceptru in mana croindu-si calea prin turma. deci, va rog laudati-l neintarziat pe noul inger pazitor al universului.

Paul Slayer Grigoriu said...

Doamna Klaus, sper ca cele scrise de Dumneavoastra sunt o gluma. Altfel sunteti, cred, in eroare. Nu am nimic impotriva niciunei rase. Daca cititi blogul, veti vedea ca un pic mai devreme i-am criticat pe cei care il desfiintau fara temei pe Michael Jackson. Am ceva impotriva minciunii si a ipocriziei care il inconjoara pe acest nou presedinte american. Si din ce spuneti Dumneavoastra, sunteti credincioasa, credeti in Hristos. In acest caz Va rog sa fiti atenta la invatatura Lui. El este Pastorul nostru, nimeni altcineva. Lui I se cuvine lauda, iar cine il vede pe Obama ca pe un Mesia risca sa cada in pacatul idolatriei. Tocmai aceste pretentii mesianice il fac periculos pe Obama. Stiti cum scrie in Biblie: "vor veni hristosi mincinosi". Recititi Sfanta Evanghelie de la Matei, capitolul 24. Numai bine.

Anonymous said...

"...caci adevarul absolut nu este un scop sau o premisa a stiintei, ci doar a metafizicii si religiei. De unde incompatibilitatea intre crestinism si socialism."

De la atita hi5, mi s-a sclerozat probabil intelegerea. Nu inteleg de unde incompatibilitatea. Acesta este probabil si miezul tuturor conversatiilor de mai sus, poate merita mai multa atentie in dezvoltare.
LR

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Poate trebuie chiar inceput cu o tentativa a definitie de adevar absolut.
LR

Paul Slayer Grigoriu said...

@LR: In viziunea crestina, Adevarul absolut e o Persoana: Hristos, Cel Care spune: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". In privinta incompatibilitatii, voi dezvolta ulterior.
@Donkeypapuas: LR si cel cu "anyway il banui" nu sunt una si aceeasi persoana.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Eu cred ca numele "Corina Klaus" e fictiv, ca de altfel si gandirea din spatele numelui: o gandire fictiva.

Pentru ca astfel de rationamente rateaza realitatea.

Cat despre rasism, el este rezultatul materialismului. In Obama materialismul isi atinge apogeul. Obama a facut o declaratie: "Albii sunt rasisti toi". Asta e rasism pentru ca patologizeaza o rasa: rasa alba.

Anonymous said...

"..si tot pentru Anonymous pe care il banuiesc a fi cel care semneaza de obicei "Fratello Metallo": http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Berdiaev
Despre asta nu mai poti spune ca nu cunoaste marxismul fiindca nu l-a trait. L-a trait mai intens decat mine sau decat tine."

Esti in eroare, nu sunt eu. Probabil din faptul ca sunt si altii care se aseamana in idei cu mine.


Fratello Metallo

Paul Slayer Grigoriu said...

@Fratello Metallo: Nu, nu de la idei a pornit confuzia mea, ci de la faptul ca cel in cauza cita din profesorul Cornel Dinu. =)) =)) =))

Anonymous said...

:)))))))))))))))))). Si ai fost atat de acid cu el... TU CARE ESTI DOXA DE PROF. CORNEL DINU!!!

Fratello Metallo

corina Klaus said...

Dl. Ilie Catrinoiu este un superficial. nici nu am dorit o apreciere de la dvs.,intrucat comentariul nu va era adresat, domnule ignar sef. mai este un domn , care se semneaza fratello metallo si care le stie pe toate. vai de capul dvs. domnule fratello metallo. dvs. detineti adevarul absolut si logica imbatabila a ignorantului care combina beletristica cu since fiction si cu filosofie serioasa, pe care nu o intelege in esenta ei.(cunosc specia de pe vremea cand predam la universitatea din cluj) dar e bine ca va considerati citit si cult ( probabil imi veti raspunde ca nu, sunteti moromete, dar nu asta astept de la dvs.). singurul interlocutor serios ramane autorul articolului.
oricum , vad ca acest om , Obama a nascut vii dispute in tara lui dracula. Dragii mei , acesta este doar inceputul. TREBUIE sa va obisnuiti cu oamenii de culoare si de alta rasa, de acum in colo. noi, cei albi, suntem in declin. (demografic dar si cultural). de aceea ma bucur ca rasele au inceput in sfarsit sa se amestece, multiculturalismul va lua locul inculturii . DL. Barack Obama simbolizeaza noua rasa care s-a nascut greu, din cauza prejudecatilor, dar s-a nascut. nimeni si nimic nu il mai poate opri acum pe acest om sa propovaduiasca egalitatea intre rase. insasi culoarea pielii lui Obama va fi probabil culoarea stranepotilor nostrii. aceasta pasta superba a raselor. de aceea am spus ca uneori il visez cu un sceptru in mana, precum un prim Emperor al lumii care tocmai s-a nascut.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Paul Slayer Grigoriu said...

@ Corina Klaus: Va rog incercati sa Va concentrati pe subiect. Aici au fost enuntate mai multe pareri dar niciuna - repet NICIUNA - nu a avut accente rasiste. Blackie Lawless, care semneaza scrisoarea, spune ca unul dintre oamenii care l-au influentat cel mai mult este Muhamad Ali. In caz ca nu ati auzit de el, este un fost mare boxer negru. Discutia este, dimpotriva, despre rasismul lui Obama si despre pozitia lui politica: marxista, falsa si periculoasa dupa unii (printre care ma numar), mai buna dupa altii. Ilie Catrinoiu a venit cu o pozitie argumentata. Ca sunteti sau nu de acord cu argumentele Dumnealui e alta treaba. Dar la orice s-a spus, Dumneavoastra ati insistat cu "sunteti rasisti, laudati-l pe Obama". Pentru ce sa-l laud? Pentru ca e negru? Nu cred ca a fi negru sau alb reprezinta o calitate sau un defect, tocmai pentru ca nu sunt rasist. Ar trebui sa cautam nu la fatza omului, ci la sufletul lui.
@Fratello Metallo: Iti inteleg indignarean si intr-o anumita masura o impartasesc. Dar te rog evita jignirile.

Anonymous said...

Reproduc aici partile pe care le-am pastrat din comentariul anterior semnat "Fratello Metallo". Am eliminat jignirile.

Corina, erai apreciata ca profesoara??? So, inteleg ca esti fan Rome ( E UN SERIAL produs de HBO ..) din moment ce sfarsesti atat de grandios, ca un Buick in fata unui fiat 600. Dracula a fost inventat, asa ca pt. tine, si daca intrebi 80% dintre americani cine este adevaratul Dracula vor tine umarul sus. Egaliatea este data de pachete legislative, iar cu adevarat egali suntem in fata lui D/zeu si pe buda. Sa inteleg ca la un spital din state esti egala ca si tratament cu Bill Gates?? Raspunsul este Da, doar daca ai banii lui. So, cum este egalitatea in fata bolii??? La unul din Franta sa stii ce exista. Mai lasa/ma cu SUA, Obama si poporul, etc. Daca erai atenta la ceea ce am scris vedeai ca ridic niste probleme la fileu nu sa arat adevarul pe care nu/l detin ci, ca sa ne uitam pe mai multe fete ale problemei redactate de articol. IO INTR/UN FEL IL APARAM PE OBAMA VS. BLACKIE. Unde este filosofia in scrierile mele?? Eventual erau referiri de Politici Sociale, asa se numea la facultate cursul, deci, citeste doar postarile care sunt semnate " Fratello Metallo ". Cand am dat eu in culoarea pielii lui OBAMA???? (…)

Fratello Metallo

PS1. NOI NUMAI PRIN DRACULA SUNTEM CUNOSCUTI?!!!!! DE CE (…) NU TARA LUI BRANCUSI?? TARA LU' HERMANN OBERTH, ca doar cu geniul lui ti/au conationalii in spatiu??? DE CE NU TARA LUI VLAD TEPES???

PS2. Esi tot atat de ipocrita ca Madonna. Vorbesti din prea plinul povestilor fara sfarsit legate de tigani, negrii, etc. Te rog sa locuiesti in ROMANIA 1 an de zile, intr/un cartier tiganesc crancen si apoi sa/mi spui cum e cu ura de rasa. ASTIA SUNT NEGRII NOSTRII!!!
Daca iese Vanghelie presedinte cred ca o sa/i inventezi osanale, despre specia mult obidita care iata acu' scoate capul ( dintr/un cuib de cioara, vb. melodiei )

corina Klaus said...

Domnule Fratello Metallo,nu va inteleg expunerea. Toata indignarea mea versus ideile dvs. pleaca de la comentarea unui subiect pe care nici mu-l stapaniti indeajuns. eu am locuit in sua in ultimmi 25 ani, m-am intors pentru o vreme in romania. Culmea e ca obama a ajuns presedinte pe fondul caderii economice. americanii s-au saturat de albii care conduc prost si costisitor. latura marxista pe care o semnaleaza dl. Grigoriu este pe undeva posibila,dar daca ati sti cate nedreptati se intampla si in sua ati ramane cu gura cascata. stiti ce pensii "speciale" primesc cei din politie in statele mai bogate ale sua? sau anumiti bancheri ce bonusuri incaseaza la sfarsit de an? am locuit in manhatten peste 10 ani. de craciun vedeai tirurile cu porsche sau ferrari trecand prin ny. si apoi fetele din lituania , ucraina sau chiar romania (le mai vedeam pe cele protestante la slujba de duminica), venite in sua , mai exact pe langa wall st. sa faca un ban bun de la acesti derbedei bancheri care au ajuns sa distruga toata reputatia sua.
am trecut prin mai multe dictaturi, de la stalin pana la ceausescu, dar va spun ca Obama este omul potrivit la locul potrivit. Chiar marxist ,vazut de afara, oricine ar fi venit in locul lui, nu avea altceva de facut. limitarea dezastrului in care niste corupti, foarte asemanatori cu cei din romania si din federatia rusa, au aruncat aceasta tara a fagaduintei. ca sa inchei, Obama este de 10 ori mai bun (politic vorbind) decat mccain. stiu ca o sa-mi spuneti ca nu are legatura cu subiectul, dar nu uitati ca daca Obama nu ar fi fost presedinte, nici nu am fi mai discutat astazi despre el.
Toate cele bune

Anonymous said...

@corina Klaus
...repet, cititi comentariile mele si ziceti/mi unde dau eu in Obama! Citati/ma...


Fratello Metallo

PS. Doar comentariile semnate de mine.

corina Klaus said...

@Fratello Metallo
fiind mai multe comentarii , cred ca am incurcat niste nume. la varsta mea este scuzabil.

toate cele bune

Anonymous said...

@ Corina Klaus
Numai Blakie et Paul Slayer "dau" in Obama. Vazut de unii, tot ce nu e capitalist e obligatoriu marxist.
John Lennon

Anonymous said...

@ corina Klaus
..si de ce te/ai hazardat sa ma numesti..."specie". Asa corectai si lucrarile studentilor, si dupa ce aia picau..te scuzai cu gratie????

Fratello Metallo

Anonymous said...

..asa au fost acuzati unii ca fiind comunisti prin state, si saracii nici nu stiau nici cu ce se mananca...John Steinbeck a evidentiat asta cu varf si indesat.

Fratello Metallo

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ Donkey
"atunci tre să-l rswpectăm aşa cum e scris"

Ai fumat ceva ?

CORINA KLAUS said...

pt. ca ma provoci fara rost , nu te mai numesc specie ( de vreme ce spuneam ca e posibil sa fi incurcat un comentariu cu un altul, deci nu mai erai vizat de nici un comentariu de-al meu), ci pur si simplu imbecil. si cred ca ti se potriveste si melanjul de genuri literare si filosofie de care aminteam. esti un mic golan care nu are treaba nicicand, si se tine de capul altora.

eu nu am fost profesor universitar, ci doar lector.mai mult, eu am predat antropologia la universitate.dar nici nu tin sa fiu apelata doamna profesoare, de vreme ce au trecut 30 de ani de atunci. plus ca ceausescu a desfintat acea facultate. fratello metallo, esti inca tanar, dar nu uita ca problemele stau dupa colt.
eu mi-am aranjat lucrurile, am renta mea, o duc relativ bine, am asigurare completa , chiar si pt. stomatolog, plec in excursii interesante( doar in acest an am vizitat uganda, macao si hong kong), deci sunt un om aranjat. dar tu , ma baiatule, stai sa-ti pierzi vremea pe net. e vai de capul tau . mai bine du-te la munca ca sa-ti poti plati creditele, pe care tu si toti romanii iresponsabili le-ati facut, si acum cereti mila de la stat. rusine!

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

"americanii s-au saturat de albii care conduc prost si costisitor" - Corina Klaus.

Asta e RASISM, stimata doamna "profesor" si din cauza asta dumneavoastra nu aveti ce cauta in invatamantul universitar si in nicio insitituie publica. Ati inteles?

Adica de unde pana unde rasa determina calitatea unei conduceri? Pt ca dna fosta-profesoara de la Cluj spune ca albii conduc prost.

Eu n-am spus ca negrii conduc prost si nici n-am sa spun vreodata asa ceva. Multiculturalismul e o ideologia rasista, desi se declara antirasista. E rasista pt ca e o utopie, si orice utopie practica opusul a ceea ce spune in teorie.

Cel mai bun exemplu in acest sens e discursul dnei "profesor" Corina Klaus.

Si cum puteti sa spuneti ca Obama e impotriva coruptiei generate de bancheri cand el e omul Wall Streetului, e cel mai "WallStreet" presedinte din istoria SUA.

Se vede aici cat de mult e dorit Obama la Casa Alba dupa nici un an de mandat: http://politicalticker.blogs.cnn.com/2009/10/20/cnn-poll-half-the-country-disagrees-with-obama-on-issues/

CORINA KLAUS said...

domnule catrinoiu,
daca cu fratello metallo m-am ciondanit putin, mai mult pentru a-l face sa se apuce de munca, cu dumneata voi sterge pe jos, pt. ca esti un hitlerist si un nazist.si arbeit macht frei, asa vedeti dvs lucrurile,nu?. Dl. Obama e politician de careiera. nu stiu ce treaba are cu wall st.(omul mai degraba vine din elita politica din chicago) dar i-am spus si lui f. metallo: vorbiti fara sa aveti habar. am zis ca albii de pana acum au distrus america si ca ar fi timpul unei noi conduceri de culoare care sa-i pese si de popor. dvs. acuzati multiculturalismul? dvs? stiti la fel de bine ca si mine ca asta e probabil cea mai importanta trasatura a ue, din care cu mandrie patriotica faceti parte.eu va spun una: long live the usa si california. fara aceasta tara romania ar fi fost azvarlita la cosul saracilor, cu ucraina , moldova si georgia. nici nu s-ar mai fi vorbit de criza pt. ca ar fi fost utopic sa vorbesti de criza intr-o tara vesnic in criza.acum macar, ati ramas remorcati la europa si veti plati datoriile cu ajutorul nepotilor.traba voastra. acum un an, treceam pe la primul meu sot, care intre timp , cu trecerea anilor a albit si a chelit si si-a cumparat o peruca teribila .am mers impreuna la magazinul de peruci si am vazut oameni care cheltiau nesabuit pe peruci,telefoane, televizoare etc.
dar noi cei de pe cealalta parte a atlanticului, suntem sau mai bine spus eram , mult mai seriosi decat europenii (de vest). Obama este salvarea, domnule catrinoiu , fie ca-ti place , fie ca nu. si europa va fi condusa in curand de negrii, pt. ca au si ei dreptul la o sansa. cu ce a fost mai bun hitler decat ar fi cuba gooding jr. domnule catrinoiu? si da , am fost profesoara si te invit la bun simt domnule catrinoiu.

Anonymous said...

@ Corina Klaus
Nu-i mai tratati de prosti si de copii Doamna Klaus, ca nu prea mai sint. Sint mai mult decit atit, sint fii cuiva, au trait toata viata pe spinarea parintilor, au beneficiat mereu de usile deschise de acestia, au facut si scoala ce e drept ar fi fost culmea sa nu fie buni nici acolo dupa conditiile avute, habar nu au cum se cistiga o existenta si o situatie singuri de la zero, sint artisti majoritatea, credinciosi si cunoscatori ale Scripturii, beau la greu ca doar sint barbati. Insa cred ca merita tot ce au. Filozofeaza pe net despre citi sobolani profita de sistem, se gindesc la societate si la Nietzsche si ridica in slavi avantajele meritocratiei !

Che Guevarra

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Stimata doamna, din partea mea poate sa fie si galben la fata prefedintele Romaniei, si rosu, si albastru, poate sa fie si negru si cacaniu in dungi.

Dumneata nu pricepi un lucru: eu nu fac parte din UE! Pe mine nu ma reprezinta Tratatul de la Lisabona. Stii de ce? Pt ca nu vreau sa muncesc in corporatii si nici pentru un stat legiuitor. Ai inteles?

Dumneata nu pricepi nici macar propriile rationamente pe care le folosesti; sunt rasiste pentru ca pui accentul pe culoarea pielii. Pt dumneata Obama are valoare pt ca e negru. Asemenea rationamente oligogrene si rasiste abunda in presa din mainstream.

Mata nu pricepi ca nu ma intereseaza ce culoare va avea presedintele UE?

Insa vad ca pe dumneata te intereseaza la culme ce culoare va avea presedintele UE, ca vrei cu orice pret sa fie negru si pui accentul pe faptul ca albii au distrus economia, etc, nu stiu sa conduca, etc.

Mata pricepi ca esti rasista sau nu?

Cat despre multiculturalism, ... ce sa spun?! Sunteti tari cand ma gandesc ca finantati terorismul, Al Qaeda.

Hai pa!

Si nu mai flutura cu Hitler prin fata mea ca nu mai tine cu intimidarile astea jegoase si fara bibliografie in spate!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
corina Klaus said...

@catrinoiu si donkeyp...

sunteti 2 mizantropi, far nici o filosofie de viata. toata ratiunea voastra se bazeaza pe instincte animalice. pun pariu ca in adincul sufletului admirati poporul sarb pentru ca e darz. hah, asta chiar ma amuza mai mult decat o seara la cazino. castul donkeyp... vede in accesoriile sexuale obiecte interzise. esti un mic comunist care a fost educat de niste comunisti. chiar sa vi cu asemenea acuze ridicole, nu ma asteptam. dar dumneata de intimitate nu ai auzit? de aia si traiti in neocomunismul actual, cum bine spunea si hertha mueller, pt. ca o meritati. iar dl. catrinoiu nu accepta tratatul de la lisabona. mie oricum mi-ar conveni sa nu se semneze, pt. ca pt. mine ue este doar o farsa. dar pt. dvs. ca roman cred ca e ultima sansa. si apoi nu te obliga nimeni sa lucrezi in corporatii. poti pleca in bucegi si sa traiesti cu ursii. da, ai acest drept consfintit de tratatul de la lisabona. iar fratello metallo este un desantat, care jigneste probail orice femeie care nu se supune in fata logicii si intelectului sau dublu rafinat, cred.
prin comentariile voastre ati demonstrat ca sunteti niste extremisti misogini, de tip fundamentalist. pana la urma tipic pt. niste oameni educati de ceausescu.

voi vreti sa nu se asculte telefoanele, ca in ue, dar va bagati cu nerusinare in in viata intima a persoanelor. cine este violatorul? ue , sua sau voi?

cu asemenea arme nu veti reusi nimic. de aceea cred ca negrii va vor cuceri, pt. ca nu mai cred ca albii se mai pot administra singuri.

Paul Slayer Grigoriu said...

Oameni buni, lasati deoparte obscenitatile, va rog eu. Cine vorbeste aiurea se ridiculizeaza oricum singur.

Anonymous said...

@corinutza Klausz
..sa mori tu ca in state nu sunt ascultate telefoanele :))))) tare asta!!!
Inca odata ai facut dovada ca in momentul in care iti versi dejectiile intelectuale nu te fundamentezi pe nimik. Pai fata tati, dac' ai fi citit postarile lui Donkeypapuas..il poti acuza de orice, dar ca ar admira comunismul NU!!! Am uitat, tu cand gresesti o pui pe seama batranetzi...
Cand ti/am atras atentia ca citesti pe diagonala si am dat o cauza, domnul Grigoriu mi/a sters bucati din text. E, acu se dovedeste ca a fost o mare gresala. Alte invective de genul comunist, misogin, prosti, fascist, hitlerist, etc ( nu mai sunt multe )mai ai in arsenal??
Faptul ca ai reusit sa redai motto/ul de la Auschwitz cred ca te/a epuizat, si ai avut nevoie de multe ore de somn.
Vezi ca ti/a ramas proteza care te sprijina la batranetze sa rumegi bullshit unchiului sam, infipta in fesa mea stanga. Nu/ti face griji, ai asigurare stomatologica. Parca asa te dadeai rotunda, de parca ne/ar fi interesat ce realizari de genul ai tu. Cand te plimbi goala pe blog, sa nu te mir ca esti violata. Poate iti face placere, noi iti dam o mana de ajutor, un picior, depinde ce preferi.
Aia cu negrii care ne conduc, tare rau. Pai Africa ar trebui sa aiba mictiune in orice moment cand aude de SUA :))
Noi apreciem valorile, indiferent de culoarea pielii!!!
Pleaca si tu de la homo erectus, vezi poate gasesti ceva.
ACOLO IN STATE, CAND AUZITI DE CEVA EUROPEAN VA UDATI CU TOTII. DE LA PRODUSE ( EX.MASINI), LA ARTA,RESTAURANTE, ETC.
Hai sas, ca nu meriti nimik.
AR TREBUI SA SCRII PE BLOG CAND ESTI GRAVIDA, ABIA ATUNCI VEI AVEA 2 NEURONI, MAI POTI??? ( sa ramai gravida draga )

Fratello Metallo

PS. Imi place modul in care te pisi pe optiunea lui Catrinoiu. Cica in state se numeste libertatea de alegere, si eventual mai e una, libertatea de a-ti cauta fericirea. Faci umbra pamantului degeaba, serios. Mai dute in nu stiu ce statiune, exotica si mai baga/te si in apa, ca pamantul a obosit.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
corina Klaus said...

Fiind baptista, deci crestina, nu voi mai polemiza la nesfarsit cu niste indivizi , care nu prea au trecut pe la cursuri in timpul facultatii, ci doar au pacalit sistemul pe care il dau ca exemplu negativ, fiind ei insisi niste mici profitori ai sistemului de invatamant defectuos din romania. stiu ca imi veti spune ca in vestul europei si in sua toti sunt imbecili, nu au cultura samd. eroare, voi nu aveti cultura si bun simt ca in lumea libera civilizata. nicaieri , de cand scriu pe diverse bloguri din alte tari, nu am vazut atata mitocanie si ura. nu aveti decat sa traiti in felul acesta pana la adanci batraneti.

pt. vehementul f, metallo (sper ca nu se simte jignit ca l-am numit vehement): noi, in sua, de fapt americanii in marea lor majoritate (eu nu ma consider americana, fiind nascuta la Brad), aia pe care ii considerati voi, cei din elita est europeana prosti, nu cad in fund dupa produsele europene, si in nici un caz cele romanesti. daca ati sti ca multi americani nici nu stiu unde este romania exact pe harta. sa nu-mi spuneti ca sunt inculti, pt, ca pun mana in foc ca nici voi nu stiti exact unde este laos sau liberia pe harta.
poate ca americanii isi mai cumpara cate o masina made in germany sau sweden, dar si voi cumparati hilfiger, levis sau chrysler, asa ca asta nu are nici o importanta.
SUA este superba, are niste privelisti minunate si un relief variat, pe care cu greu il gasesti in alte tari.
unii cu extremismul, altii cu realizarile. Dl. Obama este produsul democratiei americane, cea mai veche din lume, desi nu prima, si de aceea trebuie respectat. faptul ca estge primul negru este cu atat mai laudabil pentru spiritul american. pe cand un presedinte german maghiar sau rroma in romania? niciodata probabil. pana si pe johannis l-a rejectat noul burebista al romaniei. dar acum am inteles si reticienta dl. catrinoiu la adresa tratatului lisabona. este ipocrit cand spune ca , lisabona ii va ingradi drepturile. nu , lisabona(tratatul) statueaza un presedinte al ue si un ministru de externe comun pt. statele membre. deci , o politica externa coerenta. normal ca pt. niste bolsevici care se uita mereu catre rasarit asta este o mare problema.

sua este un model de urmat, o tara a libertatii, in care chiar daca sunt ascultate telefoane si citite mail-uri ai infinit mai multe drepturi decat in romania, plus taxele infime fata de europa.


dar intradevar, sua nu sunt locul potrivit pt. fundamentalistii islamici, comunisti sau extremisti care se vor simti mereu stingheri in tara libertatii bazate pe respect, si nu pe injuraturi de mahala.

Anonymous said...

...o lacrima mi s/a varsat. Imi amintesc de orele in care trebuia sa scriu despre "Romania tara manoasa, Romania tara de dor".
Sa/ti raspund, spre dezamagirea ta, cei care am facut geografie in generala, pe vremea lu' Ceasca, stim unde este Laos sau Liberia.( stim chiar mai mult, stim si care sunt capitalele ::)
Ai dat/o cu Liberia ca acolo e patria omului negru ( ma rog, unul din cele 54 ) ?? sau Laos, ca prin apropiere si/a luat/o SUA de la comunisti, iar apoi sau apucat bajetzii de la CIA si alte servicii sa faca trafic cu heroina??
Sa/ti mai raspund ca am fost bursier la facultate (merit), si era de stat saraca, Universitatea Bucuresti.
Sa/ti mai raspund ca nu am rate, ipoteci la banca...si ca spre dezamagirea ta am un loc de munca???
Sa/ti raspund ca prostimea americana nu stie cu ce se mananca un Luvru si de aceea nu cade in fund??
Nu a zis nimeni ceva de vestul Europei, io am zis de "geniile americane".
Sa te intreb ceva, la nivel de Top Management, in marile firme, cati sunt americani si cati sunt estici europeni, chinezi, indieni, etc???

Bine ca ai plecat din Romania!! Macar unul daca pleaca, un micron suntem pe drumul cel bun.

Fratello Metallo

PS. Presupun ca de cand ai ajuns in America, nici rahatul nu/ti mai miroase asa cum mirosea in Romania...

corina Klaus said...

vai de capul tau tinere metallo. cu ce se manca luvru, hah, la voi in bucuresti? cu mustar ca si paricienii. hai mai scuteste-ma de comentariile ridicole despre educatia sanatoasa de pe vremea lui n. ceausescu (pe care ti-ai insusit-o foarte corect).tot vsetul europei ii respecta pe americani si pe obama. eu nu ma consider americanca , am spus-o, dar citesti pe diagonala si apoi scuipi venin ca o vipera in calduri. ce treaba aveti voi cu vestul europei? si-a facut boul de bush mila de papuasii din romania si v-a inclus samavolnic in nato si in ue. mari europeni, miticii astaia domle. vai de capul vostru. ti-am mai spus ca cel putin matale nu ai nimic in comun cu europa .poate doar cu mahalalele bucurestene.
frustrarea vine in cazul tau de la neampliniri personale sau profesionale. nici cultural nu cred ca stai prea bine daca nu intelegi simple metafore cu laos si liberia. ii numesti pe romani culti? uitat-te si tu in jurul tau. eu nu ma refeream la un om educat ca dumneatale, care a auzit de laos, ii stie chiar si capitala , ba chiar si istoria.ma refeream la ceilati 99 la suta dintre romani care au vazut primul wc in 1976. eu zic sa ii sustii mai departe pe sarbi, fratii nostri darzi de la sud de dunare ,si sa lasi retorica pro-europeana.

hai noroc pt. urmatoarea sticla de tuica

Paul Slayer Grigoriu said...

Doamna Klaus, crestinii, din cate stiu eu, se inchina lui Hristos, nu lui Obama. Si nu-si ponegresc tara de pe pozitii radicale si rasiste. Si profesorii, tot din cate stiu eu, nu fac greseli de ortografie. Nici macar din graba, pentru ca stiu ce inseamna acuratetea in exprimarea scrisa si orala. Stiu, par rautacios. Dar nu fac decat sa atrag atentia asupra unor lucruri de care sunt convins. Dupa cum ati vazut, am lasat si alte pareri aici la comentarii, desi unele sunt, dupa capul meu, nedocumentate, iar altele de-a dreptul stupide. Nu sunt pentru vrajba, dar am obiceiul sa spun ce vad, sau ce cred ca vad. De aici incolo, fiecare e liber. Observati ca i-ati coalizat pe cativa dintre cei aflati pe pozitii opuse la inceput? Nu va spune nimic acest lucru? In favoarea Dumneavoastra mai vorbesc deocamdata doar cei care nu semneaza. Eu unul Va doresc numai bine, dar nu uitati ca Dumnezeu e Unul.

corina Klaus said...

domnule grigoriu , aveti dreptate. s-au coalizat, treaba lor. nu ma priveste. nu au decat sa scrie ce vor. oricum m-am decis sa nu mai intru pe vreun blog scris in limba romana de acum in colo, unde nu poti gasi decat ura si ipocrizie(la comentarii ma refer). tot respectul pentru post-urile dvs. interesante si cu D-zeu inainte.

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Obama e anti-american, rasist ("Toti albii sunt rasisti" - Obama. ganditi-va daca ar spune cineva ca toti negrii sunt rasisti, ce ar iesi?), e produsul deconstructivismului si neomarxismului de la Harward, e un transumanist si un nihilist de clasa.

http://catholicinsight.com/online/features/article_933.shtml

Sondajele arata ca Obama nu e deloc agreat de americani:

http://www.gallup.com/poll/123854/Conservatives-Maintain-Edge-Top-Ideological-Group.aspx

Liberalii, din 1992 si pana in prezent, nu au depasit pragul de 22 %, in timp ce conservatorii sunt constant pe la 40 %.

Deci Obama a ajuns la putere prin manipularea pe care a facut-o presa globalista. Obama e produsul de consum al mediei, e un produs media, nu e un politician crescut organic din sanul Americii.

Obama a spus in campanie ca va retrage trupele din Afganistan, iar dupa ce a ajuns la Casa Alba a suplimentat trupele. A luat Nobelul pt Pace din motive de coruptie politica, iar in ziua in care a luat Nobelul a mai suplimentat trupele in Afganistan fara sa anunte presa: http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/10/12/AR2009101203142.html?hpid=topnews

Obama a spus in campanie ca NAFTA si Uniunea Nord Americana sunt greseli economice si ca va lua masuri in acest sens, si acum a uitat ce a spus in campanie.


Dna Klaus, ne mai auzim aici dupa ce Obama va pierde urmatoarele alegeri mai aspru decat le-a pierdut Bush anul trecut.

Eu vorbesc cu argumente, arat linkuri, vad ca dumneavoastra va autovictimizati.

Numai bine.

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Poate imi spuneti, ca o baptista ce sunteti, ce parere aveti despre legalizarea casatoriilor gay pe care le sustine Obama?

Oare asa trebuie sa actioneze un crestin, nu conteaza ca e baptist sau catolic, in cazul casatoriilor gay?

Pentru ca nu inteleg cum un crestin poate sa sustina casatoriile gay sau sa sustina un politician care e pro-casatorii gay.

Poate imi explicati cum sta treaba cu morala...

Cu stima.

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Mi-am adus aminte: poate ne spuneti si de cate ori ati citit Constitutia SUA.

GENERALUL FRANCO said...

Am citit articolul lui paul si comentariile. nu as fi intrat in treaba asta , dar doamna klaus m-a enervat peste masura si ii voi da eu o lectie in cele ce urmeaza

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Colegule Franco, ai frustrari ?

Anonymous said...

Dumnezeu e Unul domnule Grigoriu, dar dvs nu va spune nimic faptul ca de la inceput oamenii mai au putin si se iau la bataie dat fiind subiectul si pozitia dvs fata de subiect ?
Noroc ca confruntarea are loc numai pe un blog.

Paul Slayer Grigoriu said...

Imi spune ca suntem dezbinati si departe de a discuta cu dragoste, asa cum ar trebui, chiar daca avem opinii diferite. Altfel insa, nu ma voi opri de la exprimarea unei pareri sau lansarea unei dezbateri doar fiindca aceasta ar putea duce la conflicte. Adevarul duce de multe ori la dezbinare, dar trebuie rostit. Asa ca incerc sa imi asum parerile. De altfel, de aceea le si semnez.

Anonymous said...

Da, nu este lucru la indemina oricui sa federezi oamenii. Presupune, pe deasupra altor calitati, si evitarea pozitiilor extreme care prin definitie nu pot duce la dezbinare. Ca aceasta dezbinare este bazata pe adevar, permiteti-mi sa ma indoiesc. Nu stiu cit adevar poate fi intr-un extremism. De altfel multe carastrofe s-au intimplat in Istorie pe faptul ca "adevarul trebuie sa iasa la iveala".
Dar parca tocami vroiati sa va exprimati in privinta adevarului, crestin si sper nu numai.

Paul Slayer Grigoriu said...

"...crestin si sper nu numai". Pentru mine e o sintagma eronata. Adevarul e Hristos. Numai Hristos.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ Paul Slayer Grigoriu

Da, intr-adevar in viziunea crestina acesta este adevarul. Insa nu te poti opri la o singura viziune, deja pentru ca mai mult decit jumatatea planetei nu este crestina si nu poti sa spui ca nu au niciun adevar. Adevarul este tot ce are un caracter concret. De aceea si matematica, de exemplu, este un adevar. Sint mai multe adevaruri.

Anonymous said...

@ Donkeypapuas

Pozitii extreme inseamna sa fi extremist in gindire. Extremismul inseamna sa afirmi sau sa te comporti intr-un mod radical fata de o ideologie sau chiar fata de o tendinta. Desigur, asta nu inseamna ca nu ai dreptul cind nu este ilicit. Insa extremismul, din totdeauna, nu atrage decit nebunie, teroare si dezbinare. Adica interesele citorva contra celor mai multi. Toata natura de extrema are din totdeauna o baza, principii, dar si incapatinare, ca sa nu o spun altfel mai radical.
Din constatare, unei extreme in general urmeaza alta extrema. Foarte rar, in prezenta unor mentalitati succesiv extremiste pendula schimbarii a putut fi oprita in mijloc. Consecintele unei extreme, au fost si vor fi mereu grave. Vieti umane in urma unor minti bolnave si orbite de siguranta adevarului.

Da, exemplul pe care il dai tu in imaginea bolsevicilor este unul extremism. Consecintele de-ai citat chiar tu. Inaintea lui, insa, a fost o alta forma de extremism (inegalitatea pe care pare sa o aprecieze in principiu si Paul Slayer Grigoriu, sub o forma a meritului), iar dupa bolsevism a urmat un altul. La noi, in Romania, dusmanilor proletariatului au urmat dusmani ai poporului si pe urma tot felul de dusmani.

Ca sa inchei prin ce ai intrebat, intr-adevar astazi poti macar sa spui ce doresti, sa-ti exprimi opiniile liber. Am scapat de extremismul care l-a interzis ani in sir. La fel si cu faptul de a nu lasa pe cineva sa-ti bage lucrurile pe git, nici sa pupi in fund pe cineva. Insa, a diviza lumea in buni si rau, alb sau negru, inseamna din start a creea doua cete. Este si asta o forma de extremism.
La fel si Paul Slayer Grigoriu, pentru el tot ce nu e de dreapta si agreeaza idea impartirii bogatiei, nu neaparat in mod absurd, reprezinta stinga radicala (Obama, el era subiectul - sa nu uitam).

Paul Slayer Grigoriu said...

"Nimic nu este mai nedrept decat egalitatea intre oameni nascuti inegali" (Aristotel). Un extremist, probabil :).
A demasca un rau evident nu e extremism, ci pasiune pentru adevar. Cand spunem ca bolsevismul este o ideologie asasina, nu suntem extremisti, doar realisti. Chiar daca suna dur, este pentru ca reflecta o realitate dura.

Sa nu confundam adevarul in esenta sa, adevarul absolut, cu adevarurile partiale. Observatia stiintifica, matematica si de alt fel, este adevarata, insa scoate la iveala doar aspectul observabil pe baza empirica sau calculabila al lucrurilor, nu si esenta lor. E - pastrand proportiile - ca in definitia data de Platon, care spune ca omul e un animal fara pene. Lucrul nu e o minciuna, dar e incomplet, nu spune nimic despre esenta omului si, prin urmare, la modul absolut, nu reprezinta adevarul. Asa si cu matematica versus metafizica. Matematica sau orice alta stiinta descrie un aspect partial al realitatii, Adevarul e mai mult.

Imi spuneti ca mai mult de jumatate de planeta crede altceva. Iar eu Va raspund ca multi oameni cred ca daca pisica neagra le taie calea vor avea ghinion, ceea ce nu inseamna ca acesta e un adevar. Daca mai multi oameni se inseala, aceasta nu face din inselarea lor un "alt adevar". Din aceasta perspectiva privind lucrurile, repet, pentru mine Adevarul e Hristos. Numai Hristos.

Anonymous said...

@ Paul Slayer Grigoriu

Vedeti, domnule Grigoriu, reflectati exact ceea ce am spus mai devreme, vedeti lucrurile in mod binar, adica radical. Nu o luati ca un afront, dar eu mi-am exprimat opinia in favoare impartirii bogatiei, dar nu intr-un mod absurd. Prin absurd, nun pot sa cred ca nu ati inteles ca inseama egalitar perfect. Asta pentru ca intr-adevar oamenii nu pot trai in mod egal perfect, cum spune si Aristotel. Dar nici Omaba nu sa gindit la acest mod de impartire a bogatiei perfect egalitar. Aceasta ar reprezenta o gindire la fel de extremista precum cea a dvs, a cintaretului de la Wasp.
"A demasca raul este o pasiune pentru adevar". Sint de acord cu dvs, si este elegant spus. Depinde pe urma ce numim raul. Pentru mine a imparti o bogatiei nu este in niciun caz raul.

Despre adevar : da, sa nu confundam adevarul partial, sau relativ, cu adevarul absolut.
Continuind exemplul matematicii si al stiintei, matematica nu este o stiinta. O stiinta este bazata pe observatie empirica sau experimentala. Matematica reprezinta un adevar, baza de referinta la avansarile stiintifice, prin adevaruri partiale, catre un adevar absolut.
Adevarul absolut este prin urmare un proces reprezentind suma adevarurilor partiale in succesiunea lor istorica progresiva si infinita. Prin adevaruri partiale, gindirea umana tinde permanent catre adevarul absolut, adica inspre reflectarea
completa, desavirsita a realitatii.

Deci, scuzati dar sint mai multe adevaruri si adevaruri absolute. "Fane prinde peste" este, pina a prins, un adevar partial :) , pastrind aceeasi proportie cui a lui Platon.

In alta ordine de idei, comparatia dvs intre adevarul absolut crestin si cel metafizic planetar cu exemplu pisicii negre ce taie calea este, in cel mai bun caz, un silogism. Nu poate fi comparat decit ce este comparabil. In sensul pisicii negre pot si eu evoca faptul ca pe o sosea sint mai putine accindente in marsariera decit circulind normal. Considerind prin asta ca circulatia pe sosea in marsariera este mai sigura ar fi un "alt adevar" este ridicola. Nu putem compara deci orice : marsariera pe sosea cu Fane care prinde peste.

Va respect opinia de a considera adevarul sub o forma unica, Hristos. Sint credincios si eu, dar va impart opinia. Sint mai multe adevaruri, de baza, partiale si absolute, iar cele relative sint cind ingustate, cind largite, de progresul ulterior al cunostintelor. In opinia mea, asa si cu impartirea bogatiei, faptul ca trebuie este un adevar partial a carui limita astazi nu poate fi decit o ipoteza, viitorul ne va spune cit de potrivita a fost limita. Dar a pune limita la zero este, repet, o extrema, pentru ca limita e depasita. Iar faptul ca din aceasta cauza multi vor continua sa moara de foame de neimpartirea partiala a bogatiei celor ce isi construiesc a x-lea palat, reprezinta un adevar, pe care eu nu suport sa-l sustin pasiv in numele unei alte ideologii.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Corectitudinea politica trebuie distrusa. Altfel democratia dispare si cultura dispar.

Anonimul e incapabil sa faca diferenta intre extremism ideologic (care e violent, se foloseste de cenzura si instaureaza discriminarea asa cum e ideologia rasista multiculturalista. se foloseste de propaganda si media) si radicalitatea conservatoare care e o atitudine de normalizare. Radicalitatea conservatoare tine de educatie, de moralitate, de dogma crestina, de argument, de exemple din realitate.

Corectitudinea politica instaureaza rasismul intelectualizat: pt a poza in "antitotalitari", ideologii noii stangi , printre care si Hannah Arendt, sustinuta de socialistul Tismaneanu, patologizeaza o comunitate intreaga din cauza unor ideologii la care un popor nu a participat.

Paul Slayer Grigoriu said...

Obama, stangism radical si anticonstitutional:
http://www.hotnews.ro/stiri-international-6398377-kaptain-amerika-blogger-conservator-acest-fost-adevarat-esec-pentru-stanga-pentru-obama.htm

Anonymous said...

... uite pt. voi, muguri noi si pt. d/na corinutza kalusz..

http://www.zf.ro/business-international/cititi-un-reportaj-din-inima-new-yorkului-la-un-an-de-la-caderea-wall-street-ului-everybody-is-crying-in-this-city-galerie-foto-5072893/

Fratello Metallo


E foarte "bine" vazut Obama

Anonymous said...

... uite pt. voi, muguri noi si pt. d/na corinutza kalusz..

http://www.zf.ro/business-international/cititi-un-reportaj-din-inima-new-yorkului-la-un-an-de-la-caderea-wall-street-ului-everybody-is-crying-in-this-city-galerie-foto-5072893/

Fratello Metallo


E foarte "bine" vazut Obama

Anonymous said...

@ Ilie Catrinoiu

"Radicalitatea conservatoare tine de educatie, de moralitate, de dogma crestina, de argument, de exemple din realitate."

Tot de aceeasi parametri tin cont si eu, mai ales ultimul.
Dar probabil ca nu vorbim despre aceasi realitate.

Anonymous said...

@ Donkeypapuas

"Ar fi fost bine să explici şi ce înţelegi dumneata prin "bogăţii". Cred că am spus undeva mai sus: pentru unii înseamnă butoiul în care vor ei să stea, pentru alţii înseamnă purtarea doar a cămăşii de pe ei (tot prin propria alegere). Alţii nu doresc să mănânce carne, alţii nu vor să se hrănească decât cu Sfânta Împărtăşanie. Dar pentru dumneata cred că termenul "bogăţie" se referă la prozaicul "ban" (sau "capital" cum îl numesc mai pompos marxiştii."

Scopul impartirei bogatiei inseamna sa nu mai moara unii de foame (la propriu, sint multi, foarte multi, nu numai in România) in timp ce altii isi construiesc al X-lea palat, care nu reprezinta nimic vital. Nu e clar ?

Despre modalitati, ele sint multe si nu cred ca este aici locul sa facem o zeza completa.
Se poate, totul e sa se vrea. Ori, in America (ca de altfel peste tot) cei care decid, detin si "bogatiile", deci sint mai putin incurajati sa o faca.

Anonymous said...

@ Paul Slayer

Te felicit Paul, nu stiu cum faci dar fara nici o argumetatie, altfel decit citate ale Sf Paul, aii reusit sa iti convingi atitia fideli. Vad ca sint foc si para pentru ideile tele (si ale lui Blakie).

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ Donkeypapaus

Cel mai simplu ar fi sa-ti trimit niste fotografii, pacat ca nu pot fi adaugate post-urilor. Ar inlocui miile de cuvinte srise, iar tu ai intelege ceea ce vizibil nu poti intelege din necunoasterea realitatii.
Uita te rog bolsevicii si Rusia Sovietica din anii 1919. Nu mai are nimic de a face cu realitatea si nici cu tortionarii de astazi.
Victimile in schimb, da.

In lipsa de imagini (sau poate adauga Paul Slayer posibilitatea), fa o tura la Faurei. E la indemina, vei intelege.
Daca nu, mai multe nu se pot face pentru tine.

Anonymous said...

@ Ilie Catrinoiu

"Anonimul e incapabil sa faca diferenta intre extremism ideologic (care e violent, se foloseste de cenzura si instaureaza discriminarea asa cum e ideologia rasista multiculturalista si radicalitatea conservatoare care e o atitudine de normalizare."

Nu sint anonimul in cauza, dar nu sint de acord cu afirmatia ta : extremismul ideologic nu este neaparat violent. Tragic si cu consecinte grave, da, dar violenta nu este totdeauna tradusa fizic.

Radicalitatea conservatoare, daca este o atitudine de normalizare, poate fi si mai violenta, daca normalizarea in cauza este la rindul ei excesiva.

O atitudine de normalizare, oricare ar fi aceasta normalizare, este strins legata de un extremism ideologic. Este parerea mea.
LR

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@LR: Normalitate inseamna raportarea la o norma, iar normalizarea este refacerea starii firesti, atunci cand s-a produs o indepartare de acea norma. Daca judecam relativist, adica spunem ca sunt mai multe adevaruri sau ca fiecare are adevarul lui, atunci normalizarea poate insemna orice. Aici e contradictia in expunerile unuia dintre cei care scriu aici. Unde sunt mai multe adevaruri sunt mai multe norme, nimic nu e adevar absolut, deci nu exista nici extremism, pentru ca acesta e definit tocmai in functie de un punct stabil. Or, daca nu avem punct stabil, fiecare isi stabileste propria norma.
Vorbind acum in termeni crestini, in momentul in care Dumnezeu-Fiul S-a facut om, a intrupat in Persoana Sa idealul umanitatii, omenirea ajunsa la gradul ei suprem de manifestare. Deci Hristos devine norma pentru orice om, caci in El se exprima cel mai bine umanitatea.
Putem vorbi si despre o normalitate raportata la ceea ce englezii numesc regulile generale de bun simt (common sense). De multe ori acestea se apropie de crestinism, dar sunt relative, neavand un punct fix pe care sa se sprijine.

Anonymous said...

@ Donkeypapuas

Du-te, bai, la Faurei. O sa te lamuresti cu ochii tai cum e cu imaginine si cu manipularea. Du-te, ca nu e departe. Vei vedea cum e sa fi la obiect si nu in balarii.

Daca nu, ramii pe blog-uri. (si cu bolsevicii de prin 1919)

Anonymous said...

am spus ca nu voi mai intra pe blog-urile romanesti, dar nu m-am putu abtine sa nu mai intru inca o data pe acest blog. vroiam sa vad cum s-a desfasurat discutia in lipsa mea. bon, dl. catrinoiu isi mentine pozitia de gardian dachau birkenau, dl. metallo e din ce in ce mai confuz ( trecand si peste un week end stropit din belsug cu alcool probabil) iar donkeyp... e la fel de departe de adevar ca si la inceputul discutiilor. tineti-o tot asa dragilor , si se va alege praful de tarisoara asta mica.

ma uitam ieri la angela merkel , rostindu-si pateticul discurs in fata senatului american. si ea este consevatoare (ca dl. grigoriu , si nu extremista ca ceilalti trei simpatici) si a venit in genunchi in fata senatului si a dl. obama multumind din inima poporului american si sua pt. libertatea si democratia pe care o au azi in BRD. asa trebuie sa te comporti cu cei care te ajuta. sa le multumesti pentru sansele pe care ti le acorda. stiu dl. metallo ca veti spune ca noi am fost tradati de americani, insa atat se putea face la acel moment. nu uitati cum au introdus americanii , cu bush in frunte tara asta saraca intr-un club select. si ce face madam merkel ieri: enumera mai multe amintiri ridicole despre viata din GDR, dupa care trece in revista cateva tari din europa cent. si de est, care au facut schimbari in 1989. dar de romania nu sufla o vorba. asta ca idee, cat de mult va respecta europenii pe care ii tot adulati sau din a caror familie credeti ca faceti parte, prezentadu-va ( ba chiar in mod ridicol va considerati eurosceptici , precum tanarul si radicalului domn catrinoiu, ca si cum voi chiar ati fi vechi europeni.

oricum pt . linistea dl. catrinoiu, mai mult ca o gluma ii voi spune ce a spus luxembourghezul Juncker , at. cand a fost intrebat despre ce va face tizul meu din rep. ceha. , recte v. klaus. iar juncker, calm raspunede: va semna.

deci , dragii mei don quijote locali, ca si cu obama veti ramane cu multe intrebari fara raspuns in urmatorii ani. de aceea va invit sa lasati rasismul rudimentar si sa incercati sa intelegeti noua ordine mondiala , globalizarea si npoa epoca in care traim.

cu respect,si
cum ar spune prietenul dvs. THIS IS IT!

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ said...

Obama pierde si mai mult teren: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/874455/Aniversare-amara-pentru-Obama/

Nu ii dau nicio sansa lui Obama de a castiga si urmatoarele alegeri.

Dna Klaus mai bine ne-ar spune ce a facut dumneaei pentru a decomuniza Romania dupa 1989. Sa ne spuna, in calitate de profesor universitar la Cluj ce a fost, ce a facut dumneaei pt a decomuniza Romania. Sau sunteti de partea lui Obama si a lui Michnick si a lui Gorbaciov si a lui Plesu si a lui Volodea Tismaneanu si a lui Patapievici ca nu trebuie sa procedam cu comunistii folosind arme "bolsevice"?

Deci daca nazismul a fost extirpat prin denazificare, comunismul nu trebuie extirpat prin decomunizare. Asa gandeste dna Klaus, asa crede ea ca se judeca ambele totalitarisme: unul din ele, comunismul, a fost mai "uman" decat nazismul.

Asa ca nu va mai dati pe forum ca fiind mare stiutoare intr-ale situatiei politice din Romania. Nu mai pozati in iubitoare de tara si nu mai vorbiti in numele dreptatii si anticoruptiei. Ati fost si sunteti de partea oligarhiei coloniale sovietice si a fiilor lor care guverneaza Romania din 1945 si pana in prezent.


Gura mica si capul la naftalina ca pute!

Spuneati mai sus ca Obama nu e omul bancherilor corupti de pe Wall Street. De Timothy Geithner ati auzit? A fost presedintele Bancii Centrala a SUA - o institutie care a marit rolul jucat de Wall Street in monopolizarea economiei americane si globale, - iar acum Obama l-a pus Secretarul Trezoriei. Deci Obama nu e omul Wall Streetului.... mda, am inteles cata politica stii....

Anonymous said...

@Paul : Foarte interesant cum ai pus problema, desigur extrema este in functie de linia mediana care la irndul ei trebuie definita pentru a stii unde se situeaza extrema. Daca prima nu e fixa, atunci nici a doua nu are cum sa fie fixa, si deci greu de stabilit. Tu ai plecat pe ideea ca aceasta linia mediana trebuie sa reprezinte un adevar absolut pentru a fi reprezentativa, iar acest adevar absolut nu poate fi conceput decit din punct de vedere crestinesc, anume Hristos, care devine norma.
Intr-un sens, cu tot interesul puntului de vedere, este jenant astazi sa fixezi norma in functie de o credinta sau de o confesiune. Asa, pur si simplu, nu se poate realiza, pentru ca traim intr-o societate laica, si mi se pare normal sa impui o norma tuturor indiferent daca agreeaza sau nu.
Ramine ca tot nu este evident cum sa trasezi acea linie mediana. Daca vrei ca ea sa se suprapuna unui adevar absolut, in afara lui Hristos, pentru a simplifica toate dezbaterile despre adevar, pentru mine un adevar inseamna o realitate.
Sint "common sense" o realitate ? Probabil ca sint bazate pe o experienta empirica si ca atare sint adoptate ca baza, habar nu am. Dar acestea am inteles ca se raporteaza la regurile generale de bun simt (of, ce ne-ar trebui si la noi). Largind spectrul regurilor la nivel ideologic, determinarea liniei mediane si cea a extremei pot fi determinate in celalalt sens. Detinem (in scris) o experienta istorica foarte bogata pe care o detinem, indeobste cea feodala si cea a secolului trecut. Prin aceste experiente, se pot destul de usor deosebi ce putem numi extreme si, prin deductie, ce putem numi normalitate, adica in afara radicalitatii.
LR

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
GENERALUL FRANCO said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

@ Paul Slayer

O chestie care ar trebuie sa-ti dea de gindit (si lui Blakie, daca-l mai vezi) : SUA detin locul 31 in lume in privinta sperantei de viata si locul 37 in privinta mortalitatii infantile. Sint cifre oficiale.

Din partea unei tari luate asa de model de unii, nu crezi ca este ingrijorator ? Sau consideri ca copii aia (sau parintii lor) pur si simplu nu meritau ?

Asa, ca referinta de ce poate insemna locul 31, respectiv 37 : Europa are astazi 27 de tari.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

"precizaţi şi locul pe care se află România pe scara serviciilor de asistenţă medicală. Bănuiesc a fi unul foarte jos, urmare a vajnicelor reforme din domeniu. Şi evident pentru acest dezastru de vină sunt Paul, Blackie Lawless, Fratello Metallo, Ilie Catrinoiu şi toţi reacţionarii...de pe bloguri"

Ce are de-a face Romania cu ce scriam eu ? La baza sta articolul aluia de la Wasp imptriva lui Obama. Cifrele date de mine sint oficiale, iar una dintre vointele lui Obama este sa schimbe acest domeniu. Cum ? Printr-o metoda care nu-i convine aluia de la Wasp, nici lui Paul Slayer, alt artist, si parese ca nici lui Ilie Catrinoiu. Lui Fratello Metallo, nu stiu, nu s-a pronuntat clar.
Despre tine nici nu mai vorbesc ca nu pari sa pricepi ce nu este in sfera ta de gindire.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Psihologul:
Mai, Donkey, dar nu-i ierti deloc! Hahahahaha, ultima postare mi-a placut! decisiv, incisiv, direct, fara mila, concret, etc. Nu-i ierta, invata-i minte! Sa citeasca , altadata, nu? Doar nu se pun ei cu tine?!!!

Anonymous said...

@ Psihologul :

Cred ca daca treci pe linga Donkey risca sa si te muste. Numai turbat sa nu fie, dar am indoieli !

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: :)) Da, vezi ca pe blogul parintelui Savatie sunt niste caricaturi in sensul asta. Nu trebuie sa ne agitam pe chestii din astea, un zambet ajuta mereu.

Anonymous said...

@ Donkey
N-are nicio treaba Marx nici Lenin cu tine. Chiar asa esti.

@ Paul Slayer
Nu, Donkey nu e o caricatura. Chiar asa e el : limitat si turbat.
De dreapta dura. Cine stie, putea sa fie la fel si de stinga (radicala). Cred ca tine de putine lucruri drumul ales la intersectie : putina (multa) zapaceala, ca sa nu ma exprim marxist-leninist.
Sa nu o iei si ptr tine la fel. Nu, nu sintem toti la fel, tu esti mult mai abil si te exprimi cu mult mai mult har.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@ donkey
Te-ai mai indulcit, pui de dac ? Sau te-ai desteptat deodata ? Cred in prima varianta. In a doua nu cred, cu toate cartile tele despre Tino si Marx. De fapt, cred ca asta-i sursa limitei tale, lipsa de experienta in afara cartilor si, mai ales, de discernamint, sa nu crezi prosteste tot ce citesti.

Ps : Motiul de eventuala desteptare mi-a fost creat cind am vazut ca, in necunostinta de cauza, ai trecut de la "doamna sau domnisoara anonima" la "domnule sau domnisoara" anonima". Adevarat pui de dac ce esti ! :)

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Am stat ieri de vorba personal cu Blackie, a fost o reala placere. Se pare ca multi americani sunt de parerea lui. Acum putina vreme, in fata Casei Albe a fost o demonstratie cu 100 000 (!) de participanti, care au spus ca nu vor transformarea SUA in tara socialista. Demonstratii cu aceeasi tema au avut loc in mai multe state americane. Bineinteles, stirile despre ele ajung greu in Europa, cu oamenii de presa prietenosi la adresa presedintelui american.

Anonymous said...

@ Paul
Pai de' mai Paule, toti isi apara izmenele. Cum sa nu doreasca cei 100000, sau citi or fi fost, sa nu apara pic de socialism cind ei au de pierdut. Vorbind despre presa, sa spui mersi (sau Blakie) ca nu insista prea mult, pedagogic vorbind, despre interesele socialismului, altfel ar fi mult mai multi care s-ar lepada de mirajul capitalismului, care nu protejeaza decit pe citiva (putini) care zici tu ca merita (dupa Sf Apostol Pavel). Restul, puhoiul super indatorat de societatea de consum, urmeaza societatea capitalista nu din principii sau interes, ci din nestiinta. Lor li s-a spus ca socialismul inseamna Marx, inseamna moartea din gulaguri (cum ai spune si tu daca ai fi redactor) si ei asa cred.
Cu putine cunostinte ar fi mult mai multi de 100000, nu la manifestatie, ci la vot.
Deci sa zici mersi presei din SUA ca-i lasa asa ignoranti, tu si Blakie binenteles.

Dar probabil ca se va ajunge si la asta intr-o zi, nu din cauza presei si a capitalismului in sine. Gurmandiza lui, cauzat de rentabilitate / profit va fi cauza propriei distrugeri. Stii cine a prorocit asta, nu ?

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

Este vorba despre o demonstratie mai recenta. Despre care mi-a povestit cineva de acolo. Dar si cea de pe 12 septembrie vine in sprijinul celor spuse mai sus, deci multumesc pentru link.

Paul Slayer Grigoriu said...

http://www.hotnews.ro/stiri-international-6524641-sondaj-opinie-sua-popularitatea-lui-obama-scade-sub-50-pentru-prima-data.htm

Anonymous said...

@Paul
Pai..beeeiii, io ti/am dat link in acest sens..si tu cu ce vii??? Imi intaresti carma???(ala cu obama care scade). Recunosc, era pt. corinutza..dar te stiu curios :)))

Fratello Metallo ( probabil raman singurul, originalul s-a hotarat sa moara )

Anonymous said...

Hello. And Bye.