Sunday, October 27, 2013

Un cântec pe săptămână - Avenged Sevenfold, "A Little Piece of Heaven"

"A Little Piece of Heaven", deşi oarecum atipic pentru Avenged Sevenfold, este unul dintre cântecele preferate ale fanilor şi nu lipseşte nici din concerte. Este una dintre ultimele compoziţii ale bateristului The Rev, pe numele lui adevărat James Owen Sullivan, şi figurează pe albumul "Avenged Sevenfold" din 2007. După lansare şi câteva turnee, în 2009, The Rev a fost găsit mort în casă, din motive pe care autopsia nu a reuşit să le lămurească, deşi se pare că inima mărită şi o combinaţie de medicamente şi alcool par să fi contribuit la sfârşitul tragic al muzicianului. Spuneam că "A Little Piece of Heaven" este un cântec atipic, pentru că se îndepărtează de stilul trupei şi aduce în prim plan o muzică inspirată din musical-uri, cu instrumente de orchestră (alămuri) în "rolul principal". De altfel, tot cântecul are structura unui mic musical macabru şi schimbări de stil şi atmosferă foarte bine integrate. Videoclipul e un filmuleţ de animaţie horror, care ilustrează versurile. E simpatic şi ridicol în acelaşi timp, de aceea, dacă vă displace umorul macabru, puteţi să treceţi peste el - mie glumele sinistre îmi plac, aşa că îl privesc cu amuzament. Dar muzica, melodiile, orchestraţia şi structura narativă sunt părţile care fac din "A Little Piece of Heaven" un cântec cât se poate de reuşit.



Componenţa în care a fost înregistrat albumul este M Shadows (voce), Zacky Vengeance (chitară ritmică), The Rev (tobe), Synyster Gates (chitară solo), Johnny Christ (bas). Toţi membrii trupei cântă cu vocea pe "A Little Piece of Heaven", iar alături de M Shadows în prim plan apare chiar The Rev, pe părţile mai ţipate. Juliette Commagere, o cântăreaţă din Los Angeles, face părţile de voce feminină.

9 comments:

Anonymous said...

Si eu care pusesem pariu ca va fi un Leprous saptamana asta...

Paul Slayer Grigoriu said...

Vine si randul Leprous, toate la vremea lor.

alexander said...

sfatul meu sa pui ceva Tudor Gheorghe, sârbă oltenească...

Anonymous said...

Ori esti rocker , ori nu esti!
Cum poate sta AS la acelasi nivel cu ororile alea. Nenea Bicaz-becaud nu are ce cauta in fonoteca unui adevarat rocker.
p.s. daca poti paule, te rog gaseste-mi si mie un tectonic din anul 1990 iarna , nu-i mai stiu nici titlul, dar se dadea in heavy rotation la lenti chiriac si era cu mult bass.(mai punk )-o piesa excelenta

Paul Slayer Grigoriu said...

Uite, mie imi plac si Becaud, Dassin, Piaf, Ionica Minune, Jean Moscopol, dar si Avenged Sevenfold, Napalm Death, Slayer si Morbid Angel. La mine stau bine alaturi in "fonoteca".
Tectonic era cu foarte mult bas in vremea aia, dar nu stiu despre ce piesa vorbesti. Bass Metal? Pobeda? Canalul colector? Prohibit?

Anonymous said...

chiar nu pot sa-mi amintesc. desi am fost la cateva concerte cu sonorizare lamentabila, anii au trecut si chiar nu mai stiu. s-ar putea sa fie prohibit, eu pe youtube nu am gasit nimic si nici nu am gasit vreun playlist de la albumele/ep din 89/90 sau 1991. era o melodie agresiva, sound motorhead spre punk, mult bass, titlu simplu dar taios . avea trei parti si la 2/3 un scurt solo mai estompat. multumesc oricum pentru sugestii

Anonymous said...

cred ca l-am reperat- epidemic
http://www.youtube.com/watch?v=STW2l79f1IM

toate cele bune paul

Paul Slayer Grigoriu said...

Asta imi scapase, intr-adevar, poate pentru ca asociez titlul mai degraba cu o piesa Slayer. Toate cele bune si tie!

Anonymous said...

Aici ai dreptate.vroiam sa scriu ca nu prea seamana a motorhead (perceptia de la15 ani e total diferita),ci mai degraba cu slayer,dar am uitat sa-mi continui postarea.culmea e ca am ascultat tectonic dupa 24 de ani si mi se pare acum un sound destul de bun pentru romania gri de atunci.