Thursday, November 26, 2009

Scrisoare deschisă către domnul Crin Antonescu

"De-acela vai,
Ce nu-şi dă seama
Spre care rai
Mai mică-i vama"
(Celelalte Cuvinte)

Domnule Crin Antonescu,



V-am votat. M-am frământat mult, întrebându-mă dacă să merg la alegeri, şi dacă m-am hotărât să vă votez, nu a fost pentru că aş crede în Dumneavoastra ca om politic. Ştiu că toţi cei care aţi participat cu şanse sunteţi, de fapt, o apă şi un pământ. Am simţit însă că nu pot răbda să-i las încă odată să câştige pe cei care ne sufocă de mai bine de cincizeci de ani. Niciun candidat dintre cei cu şanse nu mă reprezintă, dar v-am votat ca să nu intre Mircea Geoană în turul 2.

Cum faceţi cu toţii de obicei, de-a lungul campaniei electorale aţi început să vorbiţi despre Dumnezeu. S-a ajuns chiar la actul de schizofrenie politică prin care şeful unui partid socialist îl citează pe Sfântul Ioan Gură de Aur. Dumneavoastră, domnule Crin Antonescu, aţi spus că fără ajutorul Lui nu putem face nimic, şi bine aţi spus, căci acestea sunt înseşi cuvintele Mântuitorului (Ioan 15, 5). Însă m-am întrebat atunci şi mă întreb cu atât mai mult acum, după ce primul tur de scrutin a trecut, cărui Dumnezeu vă închinaţi Dumneavoastră şi ceilalţi politicieni ai noştri ? Dumnezeului liber-cugetătorului Iliescu ? Duşmani reali sau prefăcuţi în viaţa publică, mulţi dintre Dumneavoastră vă regăsiţi în cercul unor interese despre care nu vorbiţi niciodată publicului, grupaţi în jurul unor tovărăşii ilegitime, în numele cărora călcaţi peste credinţă, familie, patrie, oameni, folosindu-le pe toate acestea doar cu caracter declarativ, subordonate dorinţei nemăsurate de putere. Oare un dumnezeu al înrobirii celorlalţi are ceva în comun cu Dumnezeul lui Israel, cu Hristos, Vestitorul libertăţii, Care a spus : « Cunoaşteţi adevărul şi adevărul vă va face liberi » ? În numele cui ne-aţi cerut încrederea la urne şi încotro vreţi să mergem ?

Aţi spus că Băsescu a făcut rău României. Şi vă împărtăşesc părerea, căci şi el se regăseşte între cei despre care vorbeam mai sus. M-am întrebat în tot timpul campaniei electorale, cu ce e mai bun Patriciu, cu ce e mai bun Tăriceanu, cu ce sunteţi mai bun Dumneavoastră. Nu am găsit răspunsul şi de aceea, repet, votul acordat Dumneavoastră a fost un vot împotriva lui Geoană. Dar, recunosc, pentru o clipă am sperat. Am sperat că sunteţi într-adevăr altfel, aşa cum aţi spus. Pentru că drama prin care aţi trecut şi figura tinerească mă făceau să Vă simt mai aproape, deşi discursul politic era inconsistent. Când, a doua zi după alegeri, aţi spus că nu-l susţineţi în turul 2 pe Traian Băsescu, V-am respectat consecvenţa. Când aţi anunţat că-l susţineţi pe Geoană, respectul meu a murit. Spuneţi că aţi fost în Piaţa Universităţii, iar eu Vă spun că aţi fost degeaba, sau că mai bine n-aţi fi mers deloc, pentru că astăzi Vă faceţi trădător al celor care au luptat şi al celor care au murit acolo, bătuţi, umiliţi, ucişi şi cu trupurile azvârlite din ordinul lui Ion Iliescu. Aţi arătat acum că deşi nu aţi fost membru al partidului comunist, sunteţi un tovarăş de nădejde pentru perpetuarea lui în forme noi, dar la fel de toxice. Ne-aţi dovedit că ideologia e un pretext şi loialitatea o vorbă în vânt. Le-aţi dat dreptate tuturor celor care Vă acuzau că nu sunteţi decât un executant al lui Patriciu şi m-aţi făcut să înţeleg că nu sunteţi cu nimic mai bun decât Băsescu, cel pe care îl acuzaţi pe toate canalele media. Am sperat că prin Dumneavoastră vom scăpa de spectrul psd-ului, întrupat acum în candidatul Mircea Geoană, pentru ca acum să Vă văd cum îl susţineţi. Omeneşte Vă iert, dar nu cred că istoria Vă va ierta prea uşor. Persecutorii acestui neam şi ai credinţei lui se pregătesc să revină la putere cu sprijinul Domniei Voastre. Poate că un gest de frondă n-ar folosi la mare lucru. Dar V-ar păstra conştiinţa curată şi ne-ar convinge că mai presus de interesele de partid sau de grupare, credeţi în principiile despre care ne-aţi vorbit în campania electorală. Astfel însă, rămâneţi, în ciuda bunelor maniere şi a vorbei elevate şi plăcute, un instrument în mâna celor care ne înrobesc, în fiecare zi mai mult.

V-am votat, domnule Crin Antonescu, şi nu regret. Sper însă ca votul meu să Vă apese conştiinţa în fiecare zi când Vă veţi aminti că aţi hotărât să-l sprijiniţi pe Geoană. Şi dacă Vă veţi aminti că V-am votat, gândiţi-Vă pentru o clipă la morţii şi întemniţaţii comunismului şi la Ristea Priboi, colegul Dumneavoastră de alianţă. Poate că această alăturare Vă va sugera ce vreau să spun mai mult decât cuvintele mele neputincioase.

Traian Băsescu, în anii în care a fost preşedinte şi poate înainte, a dovedit că este şi el slujitor al unor cercuri ca cele despre care vorbeam mai sus. Nu mă simt reprezentat de el. Dar, deşi nu am fost în Piaţa Universităţii, am văzut pe geam cum minerii au omorât un om în bătaie. Şi din acel moment am ştiut că nu voi vota niciodată cu Iliescu. Nici măcar dacă se ascunde în spatele unui politruc mai tânăr. Cu strângere de inimă, dacă mă voi duce la turul al doilea de scrutin, îl voi vota pe contracandidatul lui Mircea Geoană. Pe Dumneavoastră, domnule Crin Antonescu, nu vă voi mai vota însă niciodată. Poate doar dacă, şi în ceasul al doisprezecelea, Vă veţi întoarce cu faţa către cei pe care aveţi pretenţia să-i reprezentaţi. Şi care Vă întreabă astăzi : în numele cărui Dumnezeu ne îndemnaţi să-l votăm pe Geoană ?



PAUL SLAYER GRIGORIU

80 comments:

alexander said...

bravo, foarte frumos, matur si inaltator!

iti multumim din inimi de mii de membri care din unicul carmaci ne tragem!

noi, membrii care am fost varsati in institutiile de stat ticalosit, care am fost rupti de locurile de munca pentru a participa la campanii electorale, care am inchis birouri publice pentru a imparti fluturase, care stam in teritoriu si suferim in sinea pentru cei disponibilizati inainte de navalirea noastra.

noi care desi nu calcam cu lunile prin birouri ne bazam pe colegii care ne marcheaza prezent! pentru a ne primi si noi amarata leafa a sinecurii!

iti multumim in numele a mii de tone de borduri, a vuitoanelor, ....cate si cate dar ne cheama seful sa lipim afise ;)

semnat: un libertin de la teathral plaza.

PS. pamflet fantastic si rupt de realitatea prea-realista

Katala Bass said...

prefer borduri, decat comunisti. prefer un presedinte care sa aiba un cuvant de spus in fata intereselor de partid, fie ca is ale lu videanu, iliescu, hrebengiuc, tariceanu sau patriciu, decat unu care sa tina ciocu mic si sa zmbeasca frumos la poza. daia il votez pe basescu. si..sa nu uit, prefer un presedinte fara scoala diplomatiei la moscova.

Anonymous said...

Amin frate. Mai putin ai cu votul. Nu l-a meritat nici unul asa ca nu l-au primit de la mine.

Cheerz,
L.

Anonymous said...

O scrisoare pierduta catre crin antonescu, ca sa conchidem cu atitudinea dansului si cu modul ireprosabil de a iesi in fata romanilor, de a-si uni fortele cu dusmanul si de a se afisa nonsalant drept aliat al psd-ului.

tudor daescu said...

frumos text, valoros la nivel emotional.

uiti insa ca Basescu a adus PSD la guvernare in toamna anului trecut. Iar Guvernul e cel cu cutitul in mana. daca nu si-ar fi dorit nespus basescu sa organizeze alegerile, ar fi ramas bine mersi la guvernare cu Iliescu si cu cei care au adus minerii. Dar si-a dorit prea mult sectii speciale si autocare cu votanti asa ca a riscat guvernarea unei tari. s-au suparat Iliescu si cei care au adus minerii ca vrea sa le ia jucaria si au plecat. repet, daca nu si-ar fi dorit si acea jucarie, ar fi dictat mai departe PSDul adus de Basescu asupra invatamantului romanesc, a justitiei samd.
Nu a trecut decat o luna de-atunci. Lui Basescu ii ierti pesedizarea tarii iar lui Antonescu nu? Ciudat, ca sa nu spun nedrept sau inconsecvent.

O sa imi spui ca nu vorbim de guvernare ci de Presedinte. Cel care reprezinta imaginea unei tari in afara si in interiorul ei. Un exemplu pt popor. (Pt ca, in afara de atributii legate de apararea tarii, el nu are alte preocupari mai importante decat cele ale guvernului.) Un semnal. O directie aratata acestuia.

Basescu este exemplul benefic neamului nostru?

Eu nu voi vota. pt prima oara. asta ca sa nu ma murdaresc personal. E drept, astfel ma mint singur cata vreme nu imi doresc in niciuncaz sa iasa basescu.

PhoenixD said...

Eu nu l-am votat pe dl Antonescu,am considerat si inca mai consider ca votul meu, este increderea pe care o investesc in omul care sa ma(ne) reprezinte; am mers si merg cu T. Basescu, si nu regret; am convingerea ca nu ma va pune vreodata in situatia de a ii adresa o asemenea scrisoare.

alexander said...

@tudor: ai dreptate. tu te duci la sala si vei ramane alb ca costumele lui vadim.

dupa care iti vei freca manutzele in praful de magneziu ca sa prinzi mai bine biznisul cu euroi.

iar seara, cu aceleasi maini albe de magneziu, sa mai scrii un rand pentru modificarea constitutiei, cu un ochi pe sacul de bani necesar votului cenzitar.

Unknown said...

Felicitari pentru text, Paul. Ai spus ce trebuia spus, ai exprimat exact motivatia majoritatii electoratului "lui Crin Antonescu", ca si dezamagirea de dupa alierea cu PSD.
Antonescu a pierdut ocazia de a deveni erou national prin abtinere, asa cum Basescu a pierdut ocazia de a lua un nou mandat fara emotii si de a aduce, in 2012, PDL singur la putere. Adica, prin alianta cu PSD.
Si Antonescu, si Basescu au fost nerabdatori, au vrut acum. Si pentru asta o sa plateasca fiecare in felul sau.

ciuhandru (nu cel care il sustine pe basescu in timisoara) said...

l-am votat pe antonescu in turul i. bineinteles ca il voi vota pe geoana in turul 2. fara nici cea mai mica retinere. putin imi pasa de moralitatea lui antonescu . acum e vorba de moralitatea lui basescu si a lui geoana. dintre cei doi, ultimul e nepatat.

nota bene: basescu are mai multe legaturi cu perioada mineriadelor,fiind implicat in mod direst de la transporturi unde era ministru, in timp ce geoana nu are chiar nici o treaba cu minerii lui iliescu.

domnul basescu este chiar codoasa batrana a politicii romanesti, cum spunea crin. o codoasa expirata care , pentru putere ar aduce chiar el minerii in bucuresti, ca sa le dea o lectie reactionarilor.

Garm said...

Un partid ca PNL nu se poate ascunde in spatele unor lozinci gen: "boicotati alegerile", "votati cu cine vreti", "nu va duceti la vot" etc...
Un partid ca PNL trebuie sa aiba o optiune in turul 2, iar optiunea corecta din punctul lor de vedere a fost Mircea Geoana.
Din punctul meu de vedere Basescu este un politician populist a carui esenta nu este net diferita de cea a lui C.V. Tudor... e doar mai "spalat" ca sa zic asa...
In plus cred ca ar trebui sa depasim odata faza cu PSD-Iliescu... uite de exemplu cat de apreciat este in parlamentul european Adrian Severin, de ce nu ar fi PSD partidul lui Severin?

Paul Slayer Grigoriu said...

Severin e un socialist oportunist, tovaras bun al lui Iliescu inca din perioada inceputurilor fsn. Dar, ca sa-ti raspund mai la obiect, asocierea cu Iliescu e transparenta: uita-te la fiecare sfarsit sau inceput de campanie a lui Geoana. Cine e alaturi de el? Cumva Severin? Si am vorbit doar de Iliescu pentru ca el e cel mai notoriu. Sa nu-l uitam insa nici pe Nastase, sau pe cel amintit de mine in scrisoare, Ristea Priboi. Pe de alta parte, repet, nu sunt un sustinator al lui Basescu. Doar ca ma oripileaza toata alianta care se face cu vechile structuri ale pcr, perpetuate in psd.

Anonymous said...

@ Paul :

Ai mai fi putut mentiona lispa de spirit "constructiv" a lui Antonescu. El, precum si Geoana, si-au bazat (si pentru ultimul inca isi bazeaza) campania pe critica si distrugere. Adica prefera larg sa-si accentueze discursul pe ce nu e bun la Basescu in loc sa descrie ce ar face ei, care le este PROGRAMUL. Despre partea vocabularului utilizat, indeobste de Antonescu, nici nu merita insistat, dificil de proiectat o asemenea expresie (cretin, etc)la nivel prezindetial.
Si, vorbind despre program, daca l-ar aborda, s-ar putea evidentia ca un program liberal nu are nimic de-a face cu un program socialist, motiv pentru care o aliatie intre cei doi reprezentanti ar fi incoerenta. Si este. Dar cui ii pasa ?
LR

grant said...

propun schimbarea constitutiei si trecerea la monarhie sau la republica parlamentara. asa s-ar incheia circul inutil despre presedinte. pana la urma basescu are impresia ca el trebuie sa faca ceva memorabil ca cuza. eroare, el trebuie sa vegheze asupra bunei desfasurari a dezvoltarii tarii. ce a facut pana acum, mi-e de ajuns. il stiu pe de rost pe individul asxta cu tot ce spune si gandeste.

e un demagog de talie internationala, pe alocuri mai bun ca iliescu. ala a prins alte vremuri mult mai negre, si s-a purtat ca un animal in valtoarea anilor 90. dar si noi am fost animale in anii 90, cand rupeam camerele de hotel , in stil rock superstar,pe unde ne faceam petrecerile.

ce vreau sa spun, e ca basescu se poarta incalificabil acum, cand tara este in ue (fie si pe ultima pozitie). omul e un surogat de dreapta, un demagog si un poulist fara seaman. el tine cu romanul, lupta cu fratii de peste prut.macar de-ar fi ceva adevarat, dar totul seamana cu circul pe care il provoaca si sustinatorul lui din 2004 ,corneliu vadim tudor.

daca basescu e anticomunist, atunci inseamna ca vorbim despre altceva. e un comunist in toata regula, plus ca fost probabil si securist (la anvers nu se putea altfel), deci mult mai patat ca geoana.

basescu nu e omul moguluilor.
eroare, el vrea sa ii controleze pe bogatii romaniei care nu se supun pretentiilor mafiote ale lui. (vezi rafo onesti- rau si jafo in 2004, acum tacere totala dupa ce iacubov si marian iancu au dat tainul tov. basescu.
domnilor, voi nu vedeti ca acest berlusconi in devenire vrea sa devina un fel de sef de mafie pe care sa o controleze el si cu familia lui ?

de aceea, cu basescu in opozitie voi sta linistit ca mafiile se vor bate intre ele. si asa este cel mai bine.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Grant: De acord cu tine, cu o singura exceptie: nu gasesc ca Geoana ar fi mai bun. Poate dimpotriva. Altfel, si mie monarhia mi se pare o optiune coerenta.
@LR: E adevarat ce zici tu. Pentru ca Geoana si Antonescu nici nu au program. Programul lor e "jos Basescu".

Garm said...

Nici eu nu sunt fan PSD, cu atat mai putin PCR dar hai sa fim seriosi: o multime de oameni valorosi au fost membrii PCR (nu au avut de ales, alea erau vremurile).

Mai degraba am ceva impotriva baronilor gen Mischie, Videanu, Sechelariu etc... comunisti sau anti comunisti.

Anonymous said...

dragi simpatizanti ai lui basescu.
nu mai mancati rahat cu polonicul spunand ca psd e plin de comunisti. basescu o fi fost curat ca lacrima pe vremeA lui ceasca? sa fim seriosi.. este si el la fel de murdar ca toti ceilalti. nu incercati sa imi spuneti ca este un luptator impotriva comunismului, a fost si el format in spiritul comunist si lupul isi schimba parul (in cazul de fata, lupul isi taie suvita rebela) dar naravul ba. sa fie clar inteles, comunismul a apus de mult timp, haideti sa nu mai mancam rahat ca aia sunt comunisti, ca ailalti... tara moare de foame din cauza unor imbecili in frunte cu basescu si voi va plangeti ca ala e comunist ca ala e securist. HAI SICTIR! sunteti ca o turma de oi care puneti botul la orice miscare populista de aruncat praf in ochi.
Tara asta nu are guvern de aproape doua luni de zile, economia este la pamant, nu avem buget pe 2010. toate tarile din ue ies din criza noi ne afundam si mai mult. asta e omul pe care il vreti inca 5 ani? va urez succesuri voua.

Paul Slayer Grigoriu said...

Multumim pentru urari si pentru curajul cu care au fost adresate, sub protectia anonimatului. Desi simpatizant al lui Baescu nu sunt, consider ca n-a apus de tot comunismul, deci presupun ca imi erau adresate si mie.

varu sandel said...

toata lumea sa iasa sa voteze cu dl basescu. iute, iute hai la vot // si le-o vom da la bot.

M. Iftimie said...

Felicitari pentru cum gandesti si cum scrii! Desi nu l-am votat pe Crinul cel murdar, poate din intuitie nu mi-a inspirat niciodata incredere...parea lunecos. Si s-a dovedit o iuda. L-am urmarit pe Base la otv, orice s-ar zice, e f. destept : nu-i nicio nota falsa in partitura lui. Si mai are ceva important: umorul de calitate. Gandeste total gresit despre invatamant, sigur, trebuie si el sa joace dupa cum i se canta. Totusi, de departe e raul cel mai mic. M. Iftimie

mad said...

"Comunistii tin prelegeri
Si te cheama la alegeri
Ca sa alegi vrei, nu vrei
Tot pe cei alesi de ei."

De aici

mad

Anonymous said...

mda, scrisoarea faina (sunt absolut de acord cu Paul, am votat tot Crin), comentariile mai mult sau mai putin pertinente...intrebarea e : ce facem? votam sau nu? de cativa ani incoace ma tem ca am cam avut doar optiunea de a vota impotriva unui anume candidat. nu imi amintesc de vreun exemplu de candidat de vreo moralitate exemplara, cu oarece educatie mai rasarita si cu suficient curaj pentru a-si asuma decizii si care sa fi si ajuns in turul final. cand oare vom avea posibilitatea sa votam si "pentru"? poate un raspuns la problema ar fi ceea ce a mentionat un ante-vorbitor, pardon, ante-comentator: monarhia. si gata si cu campania electorala (cati bani, nervi, timp de emisie, cerneala, hartie, etc s-ar economisi!!!)
Irina

Mihai Vasilescu said...

complet de acord cu irina.. va veni oare timpul sa votam pentru un candidat? am tot urmarit ce s-a intamplat in campania asta electorala si zau de nu e rupta dintr-o piesa de caragiale.. sa fi fost un vizionar sau pur si simplu asta e natia nastra?
nu o sa votez cu basescu, paul stie de ce si nu are sens sa umplu pagini aici. ideea e ca poate intr-o zi se va schimba totul si oamenii vor fi mai drepti si vom avea parte de presedinti buni si politicieni buni... nu il simpatizez nici pe geoana dar parca basescu este mai rau decat el. parerea mea si nu imi dati in cap va rog.. hai sa ne vedem sanatosi si hai la vot (neprezentarea la vot sau anularea votului nu este o solutie), sper sa rasara soarele totusi si in tara asta.
mihai

Anonymous said...

De acord cu Larry, nici eu nu am votat presedintele. DE CE NU VA SESIZATI CA ACEST VOT AL PRESEDINTELUI NU ESTE DEMOCRATIC? DE CE NU AVEM OPTIUNEA " NU SUNT DE ACORD CU NICIUNUL DIN CANDIDATI" SI SA VEZI CA TOTI SAU O MARE MAJORITATE ISI VOR FACE DATORIA CETATENEASCA DE A VOTA. SI DACA IESE MAJORITAR "NU SUNT DE ACORD", ATUNCI SA SE SCHIMBE CANDIDATII, LA FEL SI CU PARLAMENTARII. ASA SUNTETI PUSI IN FATA FAPTULUI IMPLINIT CA PERIODIC SA ROTATI CADRELE.

Fratello Metallo

PS. Paul, am vazut ca ai dat citat din Sergiu Nicolaescu " Cu mainile curate" "[...]istoria nu te iarta" :))) Ti/ai largit aria de la prof. Cornel Dinu la Serge???

Paul Slayer Grigoriu said...

@Irina: Ai dreptate, din nou suntem obligati sa votam impotriva cuiva. L-am criticat in repetate randuri pe Traian Basescu, dar cei ce se coalizeaza impotriva lui reprezinta sinteza murdariei din Romania - nu ca partea cealalta ar fi prea curata. De multe ori am ales si eu solutia neprezentarii la vot si o consider legitima. Acum, fara sa-i acuz pe cei care nu voteaza, nu pot. Daca ar exista solutia "nu sunt de acord cu niciunul dintre candidati" si daca aceasta solutie ar avea sanse sa se impuna; daca as vedea macar un om care sa poata sa ne scoata din marasm si sa si vrea sa se implice, asta as vota. Cum e situatia insa acum, ii vad alaturi pe Patriciu, Vanghelie, Nastase, Iliescu. Si ii mai vad, cu ochii mintii, pe mortii revolutiei. Pe cel care, impuscat, se tinea cu mainile de abdomenul din care curgea sange chiar sub geamul meu. Stiu ca asta e, in parte cel putin, opera lui Iliescu. Iliescu e cel care e in spatele lui Geoana. Nastase e cel care a introdus o cenzura violenta la radio, stiu din surse directe. Si el e in spatele lui Geoana, ba chiar e propus ca prim ministru dupa expirarea mascaradei Johannis. Cu oamenii astia nu votez. Mai mult, votez impotriva lor. Atat.

Emi said...

mediocru
1. au ales romanii crin antonescu?
NU
2. Crin Antonescu trebuia sa nu faca nimic timp de cinci ani?
"da mah ca trebuia sa stea de o parte sa sufle n frunze si sa spere ca romania nu va fi strivita in impozite crize economice si politice. "
3. ASTA ESTE DATORIA UNUI POLITICIAN? SA STEA? nu cumva avea datoria de a incerca sa faca ceva pentru a putea promova si stabili macar o parte din ceea ce doresc romanii? trebuia sa stea ca un bleg deoparte si sa inghita inca cinci ani pericolul absolut pentru tara asta: BASESCU?

Crin Antonescu avea un program de respectat fata de romani pentru ca acest om nu este un ahtiat de putere si avutie ci este un adept al apararii drepturilor omului.
Crin Antonescu s a pronuntat puternic, PUTERNIC, impotriva comunistului nomenclaturist BASESCU!

a facut afirmatia ca l ar vota si pe VADIM ca sa nu mai fie basescu presedinte si va asteptati sa nu faca nimic in momentul in care exista un risc foarte mare ca asta sa iasa presedinte inca 5 ani?

CRIN ANTONESCU a reusit sa isi impuna JUMATATE DE PROGRAM prin aceasta colaborare cu GEOANA!
CRIN ANTONESCU a reusit sa smulga promisiunea retragerii impozitului forfetar, mentinerea impozitelor la nivelul la care sunt acuma cu posibilitatea de scadere.
Crin Antonescu aduce un TEHNOCRAT, un om politic INDEPENDENT, un primar de prestigiu si cu un CV impresionant ca si prim-ministru!!!!
MAJORITATEA PARLAMENTARA NU ESTE DIN TURUL DOI!!!
MAJORITATEA PARLAMENTARA S A FORMAT IN JURUL LUI JOHANNIS cand a fost nevoie ca guvernul BOC2 sa cada pentru ca era unul corupt nenorocit si actiona doar impotriva drepturilor omului!!!!

doar TANTALAII, MEDIOCRII, IMBECILII, INCULTII, LABILII si angajatii de propaganda pdl pot sa faca astfel de afirmatii tampite.
rusine voua dobitoace infierate ce sunteti! deschideti ochii, indreptati va coloana si priviti la cei 5 ani de mandat extremist!!!

Paul Slayer Grigoriu said...

@Emi: Voteaza tu cu Iliescu, prietene, si ramai, alaturi de el briliant, superior, inteligent, cult si stabil. Ai ocazia, in drumul tau, sa folosesti si exemple luminoase precum Vanghelie sau Iliescu. Iar pe noi, cei marunti si imbecili, iarta-ne ca te-am suparat.

emi said...

@paul
eu votez anti basescu aici nici nu incape indoiala.
Paul multi altii cu creierele spalate ca tine iliescu are 80 OPTZECI de ani. inca o data OPTZECI DE ANI!!!
iliescu a fost presedintele romaniei ales de romani 10 ani. mie nu mi a convenit niciodata situatia asta insa nu a muscat romanii asa cum i a muscat basescu.
apoi pot sa afirm ca eu votez crin antonescu johannis si geoana fara nici un fel de regret sau repros la integritate si cu mare mare mare incredere.

insa un mojic si mitocan care i-a imbolnavit si pe romani de bolile mahalagismului nu si are locul in scaunul de presedinte. asta nu doar ca are tendinte extremiste da' se pretinde liberal. basescu liberal, doar tantalaii pot sa creada si sa accepte asta.
sa nu mai vorbim de incalcarea drepturilor angajatului, ale cetateanului, ale cuvantului liber, ETC
raman cu convigerea ca cei ce-l asociaza pe geoana cu iliescu si mai nou pe Crin Antonescu sau cei care au impresia ca iliescu e papusarul sunt evident inapti intelectual sau ,cum am mai zis, angajati propagandisti ai pdl.

daca merge pe asocieri voteaza tu elena basescu, elena udrea, berceanu videanu blaga cocos toti ilustrii romaniei.
daca ies ei din nou ti i dau sa i incalzesti cu tot sufletul tau si sa incarci tu bugetul ca impozitul din salarul meu o sa mearga undeva peste granite.

Anonymous said...

"Bombo am scapat de Congo" a fost cintecul de dupa alegerile din 2004.

Am uitat deja de ce cintam asta ?
Citeva nume de baroni, locali si grei pentru inprospetarea memeriei : Nastase, Iliescu, Matusa Tamara, Oprisan, Sechelariu ..

Daca avem memoria asa de scurta, atunci votati "return to Congo", caci artistii sint aceeasi. In plus insetati dupa citeva "pierderi" timp de cinci ani.

Ura "anti-Basescu" naste monstrii.
LR

Anonymous said...

@ PSG :
Stinga radicala , Uite Paul cind artistii sint lucizi :

http://www.youtube.com/watch?v=s-1wPkZ1p6E&feature=related

Anonymous said...

@ Paul Slayer
Stinga radicala, Uite domne cind artistii sint lucizi :

http://www.youtube.com/watch?v=s-1wPkZ1p6E&feature=related

Anonymous said...

@ Paul Slayer
Despre stinga radicala, Uite Paul cind artistii sint lucizi :
http://www.youtube.com/watch?v=s-1wPkZ1p6E&feature=related

Anonymous said...

@ Paul Slayer
Despre stinga radicala, Uite Paul cind artistii sint lucizi :
http://www.youtube.com/watch?v=s-1wPkZ1p6E&feature=related

Paul Slayer Grigoriu said...

Se pare ca-ti place tare mult Guta, de vreme ce ai simtit nevoia sa-mi dai de patru ori acelasi link catre piesa lui.

grant said...

cunosc foarte multi votanti basescu. acum , ca s-a ales , sunt foarte multumiti. eu am anulat votul. dar pe undeva regret ca trebuie sa suport inca 5 ani cu basescu. in cazul in care va iesi la pensie peste 5 ani, atunci tot mai e o speranta pentru tara asta. tare mi-e teama ca omul vrea sa ramana in politica mai mult decat iliescu.

ce am remarcat la votantii pe care ii cunosc (vorbesc de cei de calitate), e ca au votat din frustrarea omului care nu prea a facut nimic cu viata lui, dar in schimb sporovaieste non stop la televizor despre politica , oameni care muncesc foarte putin si care in orice tara din lumea vestica ar fi trecuti la si altii. dar in romania ei se autoproclama intelectualii furati de iliescu acum 20 de ani. vai de capul lor, daca dupa atitia ani nu inteleg ca nu iliescu le-a distrus viata ci mediocritatea din care au facut parte. cunosc un domn, fanatic sustinator al lui basescu, care nu munceste decat cateva ore pe saptamana, fiind angajat la stat, dar vrea casa de la stat, energie pe gratis , si bineinteles e de dreapta. de taranii care l-au votat pe basescu ce mai spui. sunt la paritate cu votantii lui geoana. ce ma doare, e ca vad oameni cu scoala care se lasa pacaliti de "anticomunistul" basescu.

Anonymous said...

@PSG : Tu chiar crezi ca te baga cineva in seama cu scrisorile tale deschise ?

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonim: Da, tu ma bagi in seama, vad ca-ti dai silinta sa si comentezi pe blog.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: Bun venit inapoi in blogosfera. Ce am avut de spus am spus in post si in comentarii, discutia nu-si mai are rostul, din punctul meu de vedere. Daca tu vrei sa ma socotesti mincinos si idolatru, nu ma supar. Am spus ce cred, asa ramane pentru mine, nu sunt infailibil si nici nu socotesc sa jignesc si sa improsc cu insulte pentru o diferenta de opinie, mai ales ca ne aflam in ultima parte a Postului.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

"@Anonim: Da, tu ma bagi in seama, vad ca-ti dai silinta sa si comentezi pe blog."

Nu de mine era vorba ci de .. Crin Antonescu (sau echipa).
In ceea ce ma priveste, da, te bag in seama, sint de parere ca opiniile tale nu lasa indiferent.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonim: Daca ar fi, asa cum spune, "un altfel de politician", Crin Antonescu i-ar baga in seama pe cei care-i scriu, cu atat mai mult cu cat aceia l-au si votat, cum e - o spun fara mandrie - cazul meu. I-am trimis scrisoarea si personal. Dar n-am sperat ca o va citi sau ca-mi va raspunde. Caci Crin Antonescu e un politician ca toti ceilalti din Romania si un liberal de parada, de cafenea sau... de antena 3.

Anonymous said...

@PSG : Nu cred ca-i propriul unui politician din Romania neaparat, ca nici in alte tari europene nu cred ca vreun politician citeste sau/si raspunde unei scrisori deschise trimise de un cetatean oarecare. Ce-i intereseaza sint statisticile, efectul discursullui asupra populatiei vizate, etc .. Pina la urma mie mi se pare si normal. Nu poti raspunde la fiecare.
Acum asupra faptului ca-i politician de fatzada, de cafenea (inteleg prin asta birfulitze si scandaluri) si de antena 3, sa ne suparam ca e si el român ?
Sincer sa fiu, actualmente singurul pe care il simt capabil sa dirijeze un astfel de popor, acum, este Basescu. Nu-i sint "adept" dar obiectiv nu vad altul cu o coloana vertebrala cit de cit dreapta.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: Nu fierb in suc propriu, insa am impresia ca ai un fetis pentru Basescu, de-l tot pomenesti furibund, cata vreme eu nu am spus nicaieri ca ar fi bun... dar tu intelegi ce vrei, oricum ai alta cheie de lectura a realitatii. Asa ca, daca vrei, gandeste si ca fierb :))

wagner said...

hhooo ho ho hi hi hihi

unii cu dogmele , altii cu banu nenica. asa a fost mereu si asa va fi pana in ultima zi a acestei civilizatii. sunt convins ca domnul paul grigoriu, fie are un interes financiar in afacerea alegerilor, fie a suferit in trecut o umilinta peste care n-a putut trece. eu , ca marxist si rationalist cunosc foarte bine frustrarea izvorata din nemultumirile pecuniare. este, cu siguranta , si situatia dl-ui grigoriu, care nu putea sa stea deoparte in toata lupta asta pentru bani. nu , domnu paul trebuia sa se implice activ, deci, inseamna ca omu ia banu si gata. daca nu ia nici banu , inseamna ca e intradevar stupid people, cum spune the late mr. brucan.

eu , ca marxisyt, sunt convins ca boc va da gres cu guvernarea. va puncta pe undeva la generatia devarsta a treia, la taranii pe care i-a convins sa munceasca in ias -uri samd

si apropo de paul: esti de dreapta, du-te la munca si nu mai fi nemultumit de cei care stau pe stanga. sau , esti vreun mic .... care sta pe banii altora si spune ca e de dreapta? da,, vreu un raspuns

cu stima, pisti novak wagner

hahaila said...

Ai dreptate wagnere. omu ori e platit , ori e prost. ca sa sutii un bosorog cu aere de primadona , care plange ca o fecioara, care e si un mafiot feroce si sa crezi ca e un justitiar sau mesia pe pamant, e o utopie.


deci omu nostru ori e arvunit, ori e un prost.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Wagner & Hahaila: Nu sunt platit, deci sunt prost. Asta e, daca am fi cu totii intelectuali n-ar avea cine sa munceasca. Si cu asta am raspuns si intrebarii Dumneavoastra, domnule Wagner. Muncesc si eu cum pot si, multumesc lui Dumnezeu, nu am a ma plange dinspre partea asta.

hahaila said...

a ,,, am inteles. esti prost cu scoala. ba, daca si voi astia cu scoala , dar fara scoala vietii, va place de basescu si de eba , atunci iti spun : sa traiesti bine si la cat mai multe succesuri!

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: Admit orice opinie contrara alor mele, dar am sters si voi sterge toate jignirile nefondate aduse altor bloggeri.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
un bagator de seama said...

Dar va rugam, domnule Donkeypapuas, impartasiti cu noi toti motivele de care vorbiti. Sau va e teama ca daca le desconspirati cineva va va lua la purecat dosarul intocmit de asociatii paraguvernamentale?

hahalau said...

basescu e terminat. numai niste cretini il puteau vota pe saltimbancul asta. dupa ce ca e inteles cu vantu, si astfel l-a compromis pe geoana, pt. ca mai apoi sa-i dea verde pt. a n - a oara prin preacinstita kovesi. alegerile au trecut, vantu va fi in continuare dezlegat de sultan, avem un presedinte lunatic , inconsecvent si pus pe niste reforme indoielnice atat ca moralitate cat si ca eficienta. unde mai pui sleahta din pdl care este cel putin la fel de de rea decat cea a lui nastase.

dar omul e anticomunist, desi a fost nomenclaturist. e securist vechi si asta se vede de la o posta. dar romanii l-au votat , pt ca e ca ei- un mediocru cu gura mare, care da bine din glezna cand are o ocazie . in fine , nu e de lemn, ca geoana. stiti cine a mai facut asemenea alegeri intelepte, de dreapta nu?
italienii, cu berlusconi, care da cu mafia de pamant , el insusi fiind un mafiot de prima mana. si , americanii cu bush, la al doilea mandat. astfel au ajuns direct in abis. obama nu e decat o continuare fireasca a dramei americanilor.

acum, ca il avem pe basescu, care nu ofera nici o perspectiva, in afara de camarila sa care care se va imbogati cum nastase nici nu visa acum 10 ani, suntem fericiti.

a iesit anticomunistul reformator traian basescu. asa popor, asa presedinte. nu stiu daca geoana ar fi rezolvat toate problemele, dar macar putea sa primeasca un credit de trei ani pana la urmatoarele parlamentare. asa, romanii au ales 7 ani de bezna politica. de altfel, cei care l-au votat pe geoana vor ramane cu regretele. dar cei care au votat basescu sunt intradevar retardati. si nu ma refer la cei cumparati cu o vodka sau un l de ulei, ci la intelectuali si oamenii cu scoala din mediul urban. un individ ca basescu, care umbla cu manelisti, cu prigoana & bahmuteanu, cu toti frustratii intelectuali sau mai saraci cu duhul, dar frustrati care-l idolatrizeaza, nu are ce cauta in zona de dreapta. cum poti sa crezi ca demagogia si populismul ieftin sunt de dreapta? hai , demagogia mai merge si cu dreapta, dar populismul?

cunosc multi indivizi care au votat cu basescu din convingere. asta ma sperie, siguranta lor in individul care greseste tot timpul , dar isi cere scuze.
scuze ca fost comunist nomenclaturist, scuze ca fetele lui mai si gresesc. un apanaj de penibil si ridicol absolut. basescu este desprins din caragiale. ca si multi altii, numai ca asta e si usor fanatic. de aia s-au si unit toti impotriva lui. ei bine, tocmai fanatismul asta a placut romanilor, si l-a adus si pe antonescu la 20 la suta. antonescu a prins spilul cu fanatismul si a mers pe aceleasi variabile. la fel ca vadim, becali , paunescu la vremea lor. dar sa te mai pretinzi intelectual dupa a 10 teapa la rand e usor hilar. daca iti tragi niste avantaje, inteleg. altfel nu , in ruptul capului nu inteleg cum poti vota basescu, si apoi sa temai si bucuri ca a iesit.


asa l-au apreciat unii si pe ceausescu, vezi prototipul otv-istului. si chestia asta, a la CTP, cu vizita in miez de noapte la vantu imi aminteste de epoca ceausescu, in care voi, marii intelectuali care l-ati votat pe basescu mergeati la toma caragiu, dupa care va spuneati ca toma le-a vrut sa zica aia si aia printre randuri. aluzii rafinate monser, lupta anticomunista. cam asa v-a fraierit basescu.

mult succes in continuare, si atunci cand cu basescu veti ajunge pe fundul mlastinei in care v-ati lasat benevol atrasi de perversul basescu, sa va ganditi ca ati gresit crezand ca e varianta castigatoare. nu , este varianta piezatoare. ati tras paiul scurt. ( nu uitati de FMI- pe de o parte il criticati, ca fiind obscur sau malefic, insa daca basescu vrea.. e ok)

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
un bagator de seama said...

@Donkeypapuas: Atata vreme cat discutia este intr-un loc public, nu vad de ce n-as fi invitat. Si-mi bag nasul, chiar daca n-am primit invitatie speciala de la maria voastra, pentru ca nu-i frumos sa arunci o fraza prin care sa lasi auditoriul in suspans, murind de curiozitate. Seamana cu fazele alea cand esti intr-un grup si te apleci sa-i soptesti cuiva la ureche. Necivilizat...

Anonymous said...

@ Bagator de seama
Nu-ti bate capul cu Donkey, ca tocmai nu-l prea duce la mai mult decit are in cap. Si asta-i baiul ca nu prea stie cit de multe nu stie. El chiar se crede stiut, stie tot despre bolsevici si tot ce nu-i in sfera lui e bolsevism. Daca vrei sa te convingi, du-te pe comentariile de la subiectul cu Obama si stinga radicala si vei vedea de la o aiureala politica a unui cinteret drogat (cu inclinatii politice dubioase, vine de la grupul WASP, care numai lui Paul ii par misterioase), reluate cu mult elan de Paul Slayer Grigoriu ptr care ce nu e liberal este marxism si ajutat de acest Donkey, insarcinat cu ambianta "sonora". Cu latratul, sa vezi ce sare ptr Paul.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonim: Arunci, ca de obicei, cu acuzatii fara nici un argument. Daca ai fi citit mai cu atentie ai fi vazut ca cele spuse de Blackie nu au absolut nici o legatura cu liberalismul. Dimpotriva, acest termen are cu cu totul alta conotatie in context american. Mai mult, daca ai fi ascultat vreodata in viata ta Wasp, ai vazut ca initialele cu pricina nu pot avea legatura cu grupul despre care vorbesti tu. Cat despre partea cu "drogat", nu insist asupra ei: cine nu e de acord cu tine e aiurit, extremist, drogat. De argumente coerente duci lipsa, dar la ce-ti trebuie daca ai jigniri la indemana. Si cu asta am incheiat seria raspunsurilor la adresa ta, iti doresc bine si Sarbatori fericite.

mad said...

Citesc des blogul lui Paul, inclusiv comentariile, desi deseori ma abtin sa le imbogatesc. Dar citindu-le pe cele de la scrisoarea lui Blackie si acum pe cele de la acest post, mi-a venit si revenit in minte o intrebare. Dragi internauti cu vederi moderate de stanga si dorinte de redistribuire "echitabila" a bogatiei, cati dintre voi ati donat vreodata benevol sange, cati o faceti regulat si cati ati cere (daca legislatia romaneasca ar pemite-o) card de donator de organe? Putine mi se par acele posesii care sa fie mai valoroase, mai usor si mai important de impartit. Just a thought...

@Donkeypapuas: parerea mea este ca un blog la care are acces orice utilizator de Internet este un loc public, ca si un magazin sau bar in care orice trecator poate intra. Asta nu face blogul "de stat", ramane privat, dar este expus publicului. Cu atat mai mult cu cat este deschis la comentarii. Mai ales acestea din urma nu pot fi "private", tocmai pentru ca-s in vazul tuturor. Parerea mea.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

@Mad
Care este legatura dintre redistribuirea bogatiei, in opinia mea masuri de protectie sociala pt. cei mai defavorizati care nu s/au nascut cu sange albastru, taticul cu afaceri,mediul propice dezvoltarii sociale, familie care sa/i dea educatie in spiritul cartii si nu conform dictonului "meseria bratara de aur", etc, cu donatia de sange si organe????
TE REFERI LA ABERATIILE PE CARE LE PRIMESC PE MES, CUM CA UNUL CU AB4 ARE NEVOIE DE SANGE, DAR DOBITOCII CARE POSTEAZA NU STIU CA ACEST AB4, CHIAR DACA ESTE RAR, PRIMESTE DE LA TOATE GRUPELE DE SANGE?????

Ex:
1.sustin discriminarea pozitiva nu pentru ciori si atat, ci si pentru copii romanilor proveniti din zone rurale.
2. Crezi ca la vmg, daca s/ar face munca in folosul comunitatii s/ar vedea rezultatele??? ( in lege se specifica, primarii nu pun in practica)
3. Familia monoparentala trebuie ajutata? Esi de acord cu alocatia de sustinere a acesteia??



Fratello Metallo

PS
1.Lucrez in Asistenta Sociala, sunt mai aproape de multe din lucrurile pe care unii pe blogul lui Paul, inclusiv el, nu le inteleg sau poate nu/si doresc sa o faca..
2. Exemplele pe care ti le/am dat sunt cele mai neimpovaratoare pentru buzunarul lui Paul si al celorlalti...

Paul Slayer Grigoriu said...

@Pseudo-Fratello Metallo: Legatura e simpluta. Cei care sustin redistribuirea capitalului sunt darnici... cu banii altora. Pentru ca vor sa-i forteze prin legi pe toti sa le dea unora despre care nu stiu ce e cu ei, unii in legatura cu care statul a hotarat ca sunt "categorii defavorizate". Exemplul locurilor suplimentare pentru romi la facultati este doar unul printre altele. Asa ca, daca tot sunteti asa de darnici cu banii mei, ce-ar fi sa fiti darnici cu sangele vostru? Mai ales ca nu costa nimic, decat o mica senzatie de disconfort. Daca tot va pasa atat de mult de cei saraci, dati tot ce puteti pentru el in loc sa propuneti platforme politice care, vorba lui Blackie la concert, le iau banii unora care au muncit din greu, dandu-i altora care nu au muncit. Fapta buna inseamna a da de bunavoie, nu a fi obligat de stat sa ii hranesti pe altii, care de multe ori nu sunt cei care au cu adevarat nevoie, ci niste trantori care stiu sa profite bine de experienta vasta a unora ca tine in domeniul asistentei sociale si a legislatiei adiacente. Dar suntem foarte off-topic, aici e vorba de papa..., pardon, liberalul Antonescu si de ceata progresista a lui Geoana.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Avram Iancu

Draga omule, lamureste-ma si pe mine cu citeva aspecte :

1. De unde esti atit de sigur ca toti "trintorii" sint trintori, adica profitori ? Pe vreun sondaj, ancheta ceva, chit ca personale, sau pe simplu "asa crezi tu" ?
Precum de unde esti atit de sigur ca cei darniti sint darnici cu banii altora ? Poate sint mai multi darnici chiar cu banii lor. Sper sa nu te opresti ca sa-mi raspunzi la un exemplu, ca stii bine ca daca un jucator al unei echipe intr-un meci a facut un fault nu face din asta o echipa de cotonogari. (Poti sa-mi raspunzi la intrebare si prin exemplul numarului de jucatori care fac faulturi, dar sune-mi te rog pe ce te bazezi ?)

2. Tu ai vreo idee cam cit costa sa cresti un copil ? Dar doi ? (asta in conditiile in care lucrezi cu salariu mediu pe tara) Dar daca trebuie sa-ti mai platesti si o chirie ? In plus singur ? DAR .. ?
De ce trebuie sa nu avem aceeasi demnitate intre cineva care cistiga mai mult (nu consteaza DE CE cistiga mai mult, sa zicem ca merita, sa zicem ca a avut noroc) ? De ce unul sa aiba de unde da (de bunavoie, fapta buna) si altul sa fie nevoit sa se caciulesca peste tot ? (cind poate au facut aceasi scoala, cind poate al doilea a fost mai meritant decit primul sau cind poate al doilea nici n-a putut sa faca studii din lipsa de mijloace suficiente)

3. Vorbind de muncitul din greu, Blackie cum catalogheaza munca unui cersator ? Din greu sau trintor ?

4. Sint de acord cu cel ce considera ca nu este nicio legatura intre drepturi sociale si donul de singe. Chiar nu e si de fapt ati luat-o ca o diversiune ca sa nu raspundeti la intrebare initiala. Eu in schimb raspund de ce nu este nicio legatura : pentru ca donul de singe nu poate inlocui banii cu care sa-ti hranesti copii, sa-i poti imbraca, sa le oferi si o tabara, eventual sa-ti poti lua si tie ceva ce nu puteai altfel. Adica sa se traiasca decent. Toata lumea. Cum ar avea dreptul orice fiinta umana in secolul XXI.

5. Cu "banii mei" ai invatat tu sa te exprimi din Sfintele Scripturi ?

Anonymous said...

@pseudo - Slayer

Io am intrebat-o pe Mad si nu pe tine. Poate sa aiba si ea o opinie sau pe blogul tau scrii si pentru altii, deoarece opiniile tale sunt LEGE!

Fratello Metallo

Anonymous said...

@Donkeypapuas

Pe bancnota nu scrie "proprietatea lu' Paul (pseudo Slayer) Grigoriu" ci, " Noi credem in Paul (pseudo Slayer) Grigoriu"

Fratello Metallo

Paul Slayer Grigoriu said...

Anonim, esti off-topic. Aici e vorba despre recentele alegeri, nu despre Blackie, nu despre sisteme sociale. In legatura cu acele subiecte am spus ce aveam de spus.

Paul Slayer Grigoriu said...

@Donkeypapuas: Un lucru nu inteleg. Parerile tale sunt treaba ta, nu doar ca nu fierb la auzul lor, ci am cu totul alte preocupari. Dar nu prea pricep de unde pana unde, in argumentatia ta, iti bati joc de defectul fizic al unui om. Asta chiar ma depaseste, mai ales ca, din cate stiu, nici tu nici eu nu suntem vreun "ideal body".

grant said...

dle paul grigoriu aka slayer , v-am citit comentariile. e adevarat, cu greu, pentru ca logica nu pare punctul dvs. forte, fiind probabil de formatie umanista.

dar nu asta vroiam sa subliniez. in orice caz , ma uluieste lipsa de coerenta in tot ceea ce sustineti.

il invinuiti pe antonescu ca se pretinde de dreapta , fiind de fapt ...vreun dusman al poporului ,in paranteza fie spus, nici nu am inteles unde l-ati plasat pe mereu tanarul crin. sau ,faptul ca face parte din pnl nu va convine. sa presupunem ca dvs. nu intelegeti deloc doctrina de dreapta. il acuzati probabil pe tariceanu ca a concesionat spatiul maritim castigat la haga. (basescu stia probabil, dar din fanatism a preferat sa le lase liberalilor o piatra de moara in spate, si romanilor deopotriva, decat sa iasa cu binecunoscuta-i combativitate si sa dea cu mafiotul tariceanu de pamant.) tariceanu a procedat corect din punct de vedere doctrinar, asa cum s-a intamplat si in cazul margaret thacher in regatul unit al marii britanii si irlandei de nord, atinci cand doamna premier consevator ( sper ca nu o sa spuneti ca e vreo comunista) a procedat cu zacamintele de gaze naturale din marea nordului, care au fost concesinate si piata energiei a fost liberalizata. ( la mijlocul anilor 80). in contrast cu ce a facut thacher , norvegia care detinea jumatate din zacaminte , a nationalizat rezervele. (tipic doctrinei social- democrate din norvegia).

deci, tariceanu a procedat relativ corect, dpdv doctrinar, si chiar legal. ( neexistand o lege a raspunderii ministeriale , pe care nici basescu , marele justitiar, nu o propune).


dar sa revenim la pnl, blamat de toti nemultumitii "de dreapta", care s-au refugiat in bratele marelui luptator anticomunist, bolshevicul nomenclaturist, traian basescu.

ce ma mira e ca acest mare anticomunist nu propune si o lege restitutio in integrum, care se poate face fara proleme.

aici se vede fibra taranului ajuns sus in perioada comunista, care face pe haiducul echitatii sociale.

de aceea sper ca crin antonescu sa reformeze pnl si in 2012 sa avem in sfarsit o noua forta de dreapta. cat priveste pdl-ul, va avea aceiasi soarta cu confratelui psd.( dupa plecarea tatucului)

in incheiere, dle. grigoriu, va urez vise placute de dreapta cu traian basescu si sper ca intr-o buna zi veti intelege , ca nu ura viscerala rezolva inechitatile, ci niste reparatii morale si finaciare , pe care unii oameni le merita.

Paul Slayer Grigoriu said...

Tanarul Crin, ca si confratii lui in ale liberalismului autohton, nu se plaseaza nicaieri din punct de vedere doctrinar. In confruntarea politica romaneasca doctrina nu joaca absolut niciun rol. Evident, si aici e punctul in care va dau totala dreptate, domnule Grant, nici nu se pune problema sa socotesc pdl-ul un partid de dreapta. Cred ca tendinta tuturor partidelor de la noi, cu exceptia psd-ului, care este continuatorul fostului pcr in varianta oligarhica, este perfect ilustrata de udmr: dintr-o barca intr-alta, doar sa fim noi la ciolan. Se mai face si opozitie, dar nu din motive de incompatibilitate doctrinara, ci doar pentru ca bucata de ciolan oferita e prea mica. Un exemplu concludent pentru haosul doctrinar este cel oferit acum cateva zile, cand un membru psd spunea ca asa-numitul proiect Johannis ar fi fost de stanga, in timp ce pnl il vedea ca pe o guvernare de centru-dreapta. pdl-ul, care mai ieri, cand se chema pd, statea la ordinele internationalei socialiste, acum deodata s-a trezit popular si de dreapta. Fireste, e o gluma. Nu pentru ca as crede in ea am votat Basescu. A fost, ca de obicei in ultima vreme, un vot anti. Anti-psd. De aceea nici nu ma asteptam ca "tanarul Crin" sa-l sprijine pe Basescu. Am si scris in post, i-am admirat consecventa in aceasta privinta. Dar in momentul cand in numele unor clisee obosite de genul "dictatura" etc. a sustinut partidul si, in cele din urma, coalitia unora dintre cei mai putrezi oameni ai acestei tari, a dovedit ca e doar un oportunist ca toti ceilalti. Care, de altfel, sper sa-si fi incheiat aici cariera politica. In privinta sfarsitului pdl si a reparatiilor morale si financiare sunt perfect de acord cu Dumneavoastra. Dar forta de dreapta in Romania nu avem. PNL e forta de directia in care bate vantul.
In treacat fie spus, dintr-o anumita perspectiva, logica este o stiinta umanista.

Anonymous said...

Avram Iancu

"Anonim, esti off-topic."

Off-topic ? Eu am raspuns strict la comentariu dumitale, dle Grigoriu.

Sau asta-i strategia dumitale de a eschiva subiectele ?

Cert e ca nu ai raspuns la niciuna dintre intrebari, pe care le-am pus totusi obiectiv si metodic, pe numere. Nimic mai simplu sa le iei la rind. Asta-i politica dumitale cind nu ai raspuns ?
Culmea e ca tot dumneata reprosezi ca nu se vine cu argumente coherente. Ale dumitale care sint ?

Sa stii ca a aprofunda unele subiecte sub forma de intrebari raspunsuri nu poate decit sa te mai "mareasca". In schimb capul in nisip ...

Paul Slayer Grigoriu said...

@Anonim: Tocmai aici e cheia - nu vreau sa fiu marit, marirea e vatamatoare pentru suflet.

Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Donkeypapuas said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Autoritatea Electorala Permanenta aduce la cunoştinta publicului
candidatul la alegerile presidenziale din acest an Viorel Cataramă este suspectat de
manipulare presidenziale 2019.
Informatii autentice puteti gasi aici