Sunday, August 4, 2013

Un cântec pe săptămână - Joe Cocker, "With a Little Help from My Friends"

Iniţial astăzi voiam să vă propun altceva, dar concertul de duminică seară m-a făcut să mă răzgândesc. La 69 de ani, Joe Cocker e copleşitor. Impresia cu care te lasă când apare pe scenă e că nu-şi cântă muzica, ci o transpiră. Fiecare notă e emisă cu un firesc şi cu o trăire care îi dau o calitate organică. Vom vedea o filmare din 1969, de la Woodstock.



Lăsaţi graba deoparte pentru mai puţin de 10 minute. Ascultaţi şi vă bucuraţi. Joe Cocker este acompaniat aici de Grease Band, adică Chris Stainton la clape, Alan Spenner la bas, Neil Hubbard la chitară ritmică, Bruce Rowland la tobe şi Henry McCullough la chitară solo. Ultimii patru au cântat pe înregistrarea originală a operei-rock "Jesus Christ Superstar". Iar "With a Little Help from My Friends" este un cântec Beatles, compus de John Lennon şi Paul McCartney. Un cântec care de la Woodstock a ajuns, după 44 de ani, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

UPDATE: Şi dacă tot a venit vorba despre moşii legendari ai rock-ului, când aveţi un moment liber, spuneţi o rugăciune şi pentru sănătatea bătrânului agnostic Ian Fraser Kilmister, mai cunoscut sub numele de Lemmy. 

1 comment:

alexander said...

fara Lemmy, rocku' e pustiu :(