Thursday, April 24, 2014

Dave Mustaine si corectitudinea politica

Nu stiu daca ati remarcat: in ultima vreme, o parte a presei rock si-a facut un obicei din a-l ataca pe Dave Mustaine. Desigur, omul e departe de a fi perfect si motive de critica exista intotdeauna. Dar in cazul celui care se identifica suta la suta cu istoria Megadeth, totul incepe sa semene a campanie de presa. Si ecourile se fac simtite si intre unii colegi muzicieni. Mai nou, acest lucru a inceput sa fie frecvent si la noi.

Ce i se reproseaza insa lui Mustaine? Tot ce se poate. De la temperament (e coleric si arogant), la defecte de caracter (minte), ba mai nou se sugereaza – discret, dar insistent – ca nici cu muzica nu ar sta prea bine. (Lucru paradoxal, de altfel: nici macar dusmanii pe care si i-a facut de-a lungul timpului nu i-au contestat abilitatile chitaristice, insa acum se pronunta in zeflemea tot felul de „formatori de opinie rock” care nici nu se nascusera cand cel in cauza compunea albume memorabile si nici cand vor muri nu vor fi in stare sa tina o pana cum trebuie in mana.) Dar de unde pana unde aceasta aversiune?

Multi se vor grabi sa spuna ca, spre deosebire de altii, Mustaine are gura mare. Dar nu acesta e motivul. Henry Rollins a renuntat la muzica pentru a-si propovadui idealurile intr-un fel de conferinte, Mark „Barney” Greenway nu conteneste sa se exprime deschis in legatura cu propriile convingeri si cat se poate de critic la adresa altora, Kerry King are un talent real sa se certe cu toata lumea. Totusi, nimeni nu ii desfiinteaza. In plus, atunci cand Mustaine ducea o viata la limita descompunerii definite de cliseul „sex, drugs and rock’n’roll”, prea putini ii dadeau atentia de care se „bucura” azi. Caci adevaratul motiv pentru care o parte din presa rock il detesta pe veteranul metal este ca Mustaine nu e „politically correct”.

Continuarea aici: http://maximumrock.ro/articole/6441-galceava-domnului-mustaine-cu-lumea.html

No comments: